Eciplse 905 to ICS

Discussion in 'Motorola Droid Bionic' started by rayrivera1972, Aug 28, 2012.

  1. rayrivera1972

    rayrivera1972 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I am rooted and running the latest Eclipse 905. I want to switch and try ICS because of battery life and features. Problem is I can't get to a home computer. Is there any way I can flash and update to an ICS without a use of a desktop? Is there any way to flash through the phone only? I use Safestrap as my rom installer and backup Please help and provide steps. Thanks!
     
  2. Mbk

    Mbk Android For Life
    Theme Developer Premium Member

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    4,167
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    153
    Ratings:
    +4
    you must fxz back to stock .905 before the ICS leaks would install successfully
     
  3. bbucks36

    bbucks36 Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    309
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Orlando,FL
    Ratings:
    +1
    sure you can if you made a backup before you installed eclipse...then you could just put it on the phone... but like MBK said have to do a FXZ if you didnt have a backup
     
  4. deduct

    deduct Senior Member

    Joined:
    Nov 25, 2011
    Messages:
    1,514
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    78
    Ratings:
    +28
    Even with a stock backup, trying to flash ics leak would probably still fail. Google 902 fxz and you will find instructions on how to get back to stock by using 902 or 905 fxz with rsd lite program. You are going to need a desk top computer to do it though.
     
  5. eye_dea

    eye_dea Member

    Joined:
    Jan 20, 2012
    Messages:
    639
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wisconsin
    Ratings:
    +9
    Remember he can restore his preinstall partition using his stock backup or moto-fastbooting the preinstall.img. The 1st option does not require a pc. PM me if you need help.
     
  6. deduct

    deduct Senior Member

    Joined:
    Nov 25, 2011
    Messages:
    1,514
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    78
    Ratings:
    +28
    Good deal. I was not sure if stock backup would have kept pre install partition stock. Makes sense that it would though. Yet, even more that I am learning from you eye dea. Thanks...
     
  7. eye_dea

    eye_dea Member

    Joined:
    Jan 20, 2012
    Messages:
    639
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wisconsin
    Ratings:
    +9
    If you have a non-safe (stock) backup, you can restore your preinstall partition by turning off safe mode, then go to "backup and restore" then "advanced restore". Choose the non-safe backup file and then "system". After that is finished, you go into safestrap app to remove recovery and uninstall safestrap.
     
  8. rayrivera1972

    rayrivera1972 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks everyone for your help. My phone was down for a couple of days. I would really appreciate it, if I can get some steps on how to do it and your most recommended update(ICS 232, GB, 905). I am going to try to go to un safe system and try that way.