Assign Hardware Button

Discussion in 'Motorola Droid' started by msmojorisin, Dec 31, 2009.

  1. msmojorisin
    Offline

    msmojorisin New Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi everyone, i am just curious if you can assign the hardware buttons certain functions. my goals is to somehow assign one of the hardware buttons to fast forward songs when i am listening to music thanks!
  2. Sam
    Offline

    Sam Premium Member Premium Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    3,470
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    dirty dirty
    first, welcome ;)

    i have seen a few apps that make use of the hardware buttons to do something else (like Home++ can use the camera button to take screenshots), but i haven't seen an app specifically for reassigning keys..
  3. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
    The apps name is a tough one to remember. It's called buttons.:D It's a freebie at the market. I haven't tried it but that's my understanding of what it's suppose to do.
  4. 928Droid
    Offline

    928Droid Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    3,753
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Western North Carolina Mountains
    Button Shortcut

    [​IMG]
  5. justreboot
    Offline

    justreboot New Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    291
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Central NJ-USA
    I'm using Button Shortcut as well. I've remapped the Camera Button to go to Visual Voicemail. I did the same thing on my old Storm 2.
  6. Martin030908
    Offline

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Any issues with Button Shortcut?
  7. Tillers_Rule
    Offline

    Tillers_Rule New Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    281
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Escondido
    i just downloaded this and tried getting the camera button to open my camera, didn't work. Then barcode scanner, didn't work...

    Then I deleted the stupid application
  8. msmojorisin
    Offline

    msmojorisin New Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yeah i installed the app from social media but it would only let me use the camera button to open a program. i really need it to skip a track when listening to music. i had the omnia i900 windows mobile 6.1 and it let you assign almost every button a certain function and i set one button to the function "scroll right" and when my music player is open and can push that button and it goes to the next song, that was the best!
  9. hinky
    Offline

    hinky New Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes - assigning this to voice dialer or the phone application results in an error message which it says you can terminate or wait for the phone app. After about a 3-5 second delay, the phone app works just fine. Unfortunately it doesn't seem to quickly pull up the desired phone dialer or voice dialer without delay.

    Not sure if the app isn't working or Google has #$@#ed with the phone shoving Google things on every button that you don't need, including the camera.
  10. floodee123
    Offline

    floodee123 New Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Wow.

    Home++ was really nice but i wish i would have found it earlier b4 i got used to stock...is there a way to keep the native screen but have the press the camera button to capture the screen??? thanks:motdroidhoriz::greendroid:
  11. hinky
    Offline

    hinky New Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No. Screen capture right now is a major PITA with no solution. Needs to be in the API.

    Regarding reassigning the camera button, it's not working for me yet. I had it assigned to voice dilaing but it nails me with a 5-6 second delay.
  12. bobthebob
    Offline

    bobthebob New Member

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    forgive the noob question - but I'm wanting to go in the other direction: I want to assign button functionality to software...

    specifically I want to create a 'swipe' type gesture that will function exactly like the 'back' button on my DX.

    I'm sick of having to shift my hand around and press down on the back button every 3 seconds.

    looked around for an app but have found nada - I've started building some basic Android apps (VERY basic) so I figured maybe I'd build this one!

    anyway - a link to the hardware API's would be helpful - for some reason I'm having a hard time finding them, there's just too much noise for meaningful search results on 'android' 'hardware' 'API'

    cheers,
    bennett
Search tags for this page

android assign buttons

,
android assign hard button to app launch
,
android custom hardware buttons
,
android hardware button assign
,
assign apps to buttons android
,
assign button android
,
assign button to start app android
,

assign buttons on android

,
assign hardware keys android
,
button assign on droid x
,
droid x assign buttons
,

how to assign buttons on android

,
how to assign keys on android
,
how to change hard keys on motorolla droid
,
key assigner for android