One Click to get back on upgrade path

Mbk

Android For Life
Premium Member
Theme Developer
Joined
May 4, 2010
Messages
4,152
Reaction score
4
I was running the pathsaver script from 5.8.894.
All I can suggest would be to use the cdt.bin file from the 5.8.894 leak the same way I outlined earlier....instead of the one from the 5.9.901 OTA

worked for me. Thanks man. But since we flashed the .901 cdt does that mean we are technically not completly stock?
No you are still stock, and able to install future OTAs
 

pkjeeps

New Member
Joined
Nov 16, 2011
Messages
18
Reaction score
0
Everytime I try and run runme.bat, I keep getting "error: device offline" while pushing the updates. Any ideas?
I was getting that...I formatted sdcards..internal and external..and it worked
 

rck76

Super Moderator
Premium Member
Joined
May 7, 2011
Messages
6,791
Reaction score
38
Wow, it seems to me that alot of people are having issues with this. I never installed fastboot. Maybe that's causing problems? I just used this manual method 2 nights ago and worked great for me.

Well it seems plausible now bionics with the leaked 5.7.893 update can now get back to stock. Afterwards they then can install the 5.5.893 OTA and the new .901

Information is in this thread: Getting back on the OTA update path - RootzWiki few people are claiming success. I haven't tried this. I have been following this thread for the last few hours waiting for others to claim that it is sucessful.

Steps it seems to me is:

1. Restore back to .886 then option 1 to forever root.

2. Install the original stock modem in stock recovery http://dl.dropbox.com/u/21566851/Phone/radio.zip

3. While rooted and usb debugging on, install this http://dl.dropbox.com/u/54323236/5T0ck886.rar

After step 3 some people could no longer boot and then did step 1 again

4. The 5.5.893 OTA would now install successfully

Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk
 

jkliving92

Member
Joined
Oct 19, 2011
Messages
268
Reaction score
2
Those who lost your camera. Did you start the path saver running kinects with the aosp add on?

Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
 

pkjeeps

New Member
Joined
Nov 16, 2011
Messages
18
Reaction score
0
Can't remember...think it was the blur..but it was kin3tx...I ran them both in last few days...have no root now..so just running..verizon...lol
 

deduct

Senior Member
Joined
Nov 25, 2011
Messages
1,514
Reaction score
28
I tried to register over at mdw this morning so i could download everything. Still have not received confirmation email so that i can finish. Anyone know a work around to get the link?

Sent from my DROID BIONIC
 

stevo95

Member
Joined
Dec 9, 2009
Messages
180
Reaction score
0
As a novice who has updated my OG Droid and Droid Bionic using the simple methods of copying files to the SDcard but never rooted my phone, would really appreciate some advice from you experts.

I have some basic questions:

1 - seems like some people have experienced issues such as a boot loop, is this operation too risky for a NOOB like myself to attempt? (the next questions may answer that for you haha)
2 - it says make sure USB mode is charge only, isn't that something you select after you connect your phone and if so, how does your program transfer files to the phone if it is in charge only mode?
3 - Am I supposed to boot up into fastboot mode before connecting to the PC?


Thanks for your patience :)
 

stevo95

Member
Joined
Dec 9, 2009
Messages
180
Reaction score
0
I tried to register over at mdw this morning so i could download everything. Still have not received confirmation email so that i can finish. Anyone know a work around to get the link?

Sent from my DROID BIONIC

my reg email was in my spam folder, it arrived immediately after registering. Did you look in there?
 

deduct

Senior Member
Joined
Nov 25, 2011
Messages
1,514
Reaction score
28
I checked there. Looks as if i never received reply for some reason.

Sent from my DROID BIONIC
 

stevo95

Member
Joined
Dec 9, 2009
Messages
180
Reaction score
0
OK, everything went OK so far, but I might be stuck, I have the icon of a triangle with a question mark in it and a little green android. It's been stuck there for 10-15 mins and the CMD is stuck at *daemon started successfully*. At this point, am I supposed to disconnect the USB and manually install 5.5.896? If so, how do I go about this? I am pasting the CMD sequence below:

[*]
[*] Motorola universal root script (Windows version)
[*] by P3Droid
[*]
[*] Before continuing, ensure USB debugging is enabled, that you
[*] have the latest Motorola drivers installed, and that your phone
[*] is connected via USB.
[*]
[*] Press enter to continue after you have changed your USB Mode to Charge Only.

..
Press any key to continue . . .
[*]
[*] Pushing the update zip file to your sdcard...
[*] Do not wipe data or cache...
[*] Pushing 5.5.893...

* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
951 KB/s (57116385 bytes in 58.637s)
[*] Pushing 5.9.901...

1038 KB/s (59018834 bytes in 55.499s)
[*] Rebooting phone to bootloader...
[*] Press enter to continue if both files pushed to sdcard without an error...
[*] If either file failed to push to device disconnect phone and exit this windo

w...
Press any key to continue . . .
[*] Fastboot flashing needed partitions...

< waiting for device >
sending 'system' (262144 KB)... OKAY [ 43.258s]
writing 'system'... OKAY [ 25.886s]
sending 'system' (229120 KB)... OKAY [ 37.986s]
writing 'system'... OKAY [ 21.822s]
sending 'preinstall' (262144 KB)... OKAY [ 44.918s]
writing 'preinstall'... OKAY [ 24.957s]
sending 'preinstall' (49152 KB)... OKAY [ 8.566s]
writing 'preinstall'... OKAY [ 4.290s]
sending 'webtop' (262144 KB)... OKAY [ 45.449s]
writing 'webtop'... OKAY [ 23.886s]
sending 'webtop' (262144 KB)... OKAY [ 45.388s]
writing 'webtop'... OKAY [ 23.530s]
sending 'webtop' (262144 KB)... OKAY [ 45.332s]
writing 'webtop'... OKAY [ 23.975s]
sending 'webtop' (262144 KB)... OKAY [ 45.018s]
writing 'webtop'... OKAY [ 23.590s]
sending 'webtop' (262144 KB)... OKAY [ 44.014s]
writing 'webtop'... OKAY [ 23.548s]
sending 'webtop' (54016 KB)... OKAY [ 8.915s]
writing 'webtop'... OKAY [ 4.751s]
[*] Rebooting phone...

rebooting...
[*] Rebooting the Phone
[*] Waiting for device...

* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
[*] Device found.
[*] Deploying payload...
[*] Deploying payload...

80 KB/s (23052 bytes in 0.280s)

[**] Zerg rush - Android 2.2/2.3 local root
[**] (C) 2011 Revolutionary. All rights reserved.

[**] Parts of code from Gingerbreak, (C) 2010-2011 The Android Exploid Crew.

[+] Found a GingerBread ! 0x00016118
[*] Scooting ...
[*] Sending 149 zerglings ...
[*] Sending 189 zerglings ...

[+] Zerglings found a way to enter ! 0x18
[+] Overseer found a path ! 0x000161e0
[*] Sending 189 zerglings ...

[+] Zerglings caused crash (good news): 0x40122cd4 0x0074
[*] Researching Metabolic Boost ...

[+] Speedlings on the go ! 0xafd25ac9 0xafd397f7
[*] Sending 181 zerglings ...


[+] Rush did it ! It's a GG, man !
[+] Killing ADB and restarting as root... enjoy!
error: device not found
[*] Waiting for phone to reboot.

* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
[*] Attemping persistence...

remount succeeded
463 KB/s (22228 bytes in 0.046s)
1558 KB/s (1867568 bytes in 1.170s)
1696 KB/s (785801 bytes in 0.452s)
pkg: /data/local/tmp/Superuser.apk
Success
[*] Rebooting...

* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
[*] Installing 5.5.886 BOOT...

1810 KB/s (8388608 bytes in 4.524s)
16384+0 records in
16384+0 records out
8388608 bytes transferred in 4.243 secs (1977046 bytes/sec)
[*] Your phone will now restart in recovery, you will need to manually select th

e update893.zip from the menu and install.
[*] If you want to test 5.9.901 install the update901.zip right after you instal

l the update893.zip.
[*] Waiting to root your new build...

* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *

(this is where it is stuck at this point).
 

cbrmike

Member
Joined
Sep 5, 2011
Messages
107
Reaction score
0
Location
Newport News VA
^^ Did you push vol. up and down ? try that then the next part is to apply the 893 on your phone in recovery.

Same happened to me
 

dbb

New Member
Joined
Nov 3, 2011
Messages
14
Reaction score
0
Cant register there either. They wont send the confirmation email
 
Top