New OTA for Verizon GS3

jntdroid

Super Moderator
Premium Member
Joined
Nov 18, 2009
Messages
6,436
Reaction score
313
Location
TX
If you manually check, you can probably pull it now. Here's a link to the actual .zip that's downloaded: http://db.tt/g0CRiI1e

And yes, it automatically renamed it to update.zip and puts it in the /cache/fota directory.

My question as a Verizon GS3 newb is will it mess anything up if I reflash stock recovery with EZ Recovery and let it install? I'm not too worried about root access, but I'm running the stock system with root access and an unlocked bootloader (via EZ Unlock) and it's the bootloader I'm more worried about.

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
 

Raw Dodge

Member
Joined
Dec 28, 2010
Messages
270
Reaction score
3
I've read that taking the Ota locks the bootloader down so the new unlock tool doesn't work, it also breaks root... Doesn't seem to be worth taking if you are ever planning on rooting. It doesn't add much either so no big loss not taking it..

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
 

Crankintopwater69

Silver Member
Joined
Mar 1, 2011
Messages
1,909
Reaction score
104
Location
Greensboro,NC
I've read that taking the Ota locks the bootloader down so the new unlock tool doesn't work, it also breaks root... Doesn't seem to be worth taking if you are ever planning on rooting. It doesn't add much either so no big loss not taking it..

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
Thxz for breaking that down for me.I was gonna root simply to get GW,now after reading what I read today looks like we can't get now.Am I correct on that?



Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
 

jamjr74

Member
Joined
Mar 31, 2010
Messages
539
Reaction score
16
Location
MA
New ota did unroot my phone but I just re-rooted it with no issues. Ota did not re-lock my bootloader.
 

huskur

Senior Member
Joined
Dec 3, 2009
Messages
1,866
Reaction score
36
Location
Lower Delaware
If you previously updated your baseband the OTA will fail. You will need to go back to the original baseband and then accept the OTA.
 

zacedward

Member
Joined
Dec 8, 2010
Messages
394
Reaction score
6
I think I got the ota not sure I did not tell me to download it I checked Manuel and says I'm up to date here is my screen shot of what I'm running Is this the new one

View attachment 56003
 

jamjr74

Member
Joined
Mar 31, 2010
Messages
539
Reaction score
16
Location
MA
Yes that is the new one.

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
 

zacedward

Member
Joined
Dec 8, 2010
Messages
394
Reaction score
6
jamjr74 said:
Yes that is the new one.

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2

Sweet thanks I wonder why it didn't tell me to download it
 

jamjr74

Member
Joined
Mar 31, 2010
Messages
539
Reaction score
16
Location
MA
Sorry I was incorrect. That is not the new build. New build ends with g7.

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
 

zacedward

Member
Joined
Dec 8, 2010
Messages
394
Reaction score
6
jamjr74 said:
Sorry I was incorrect. That is not the new build. New build ends with g7.

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2

I wonder why I can't download the new one it says no new software available
 

jamjr74

Member
Joined
Mar 31, 2010
Messages
539
Reaction score
16
Location
MA
Not sure why that would happen. Maybe update hasn't been pushed to all devices yet???

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
 

zacedward

Member
Joined
Dec 8, 2010
Messages
394
Reaction score
6
jamjr74 said:
Not sure why that would happen. Maybe update hasn't been pushed to all devices yet???

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

Maybe you thanks
 

Raw Dodge

Member
Joined
Dec 28, 2010
Messages
270
Reaction score
3
Why would anyone want this upgrade anyway, it kills some of your search ability as well as add bloat and more Verizon crap that let's them take over your phone.

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
 

zacedward

Member
Joined
Dec 8, 2010
Messages
394
Reaction score
6
Can some please take a screen shot of the new update running on your phone so I can compare mine to see if I got it thanks
 
Top