GPS not working after kitkat 4.2.2 unrooted droid dna

tjoreil

New Member
Joined
Apr 18, 2011
Messages
2
Reaction score
0
I have and unrooted HTC Droid DNA with VZW, about 3 weeks ago I got the 4.2.2 update. Last weekend I was out of town (in CO) and using the GPS with google maps and it was a little flaky but it was basically working, I wrote it off to being in the mountains.

This weekend Iam in the Bay Area (CA) and GPS is no longer working at all. I turn GPS on, it says it's on but when I go into maps there is no GPS icon. If I switch to navigation it sits for about a minute and then I get "GPS signal lost". I have rebooted multiple times and tried in the open on top of hills with nothing else around and I can not get the GPS to reengage.

I have downloaded 3rd party nav apps, and tried VZ navigator with the same results. I also pulled a GPS tool app from the play store and it was also unable to sync with the GPS.

I have a tablet that is having no GPS issues in the same locations so it does seem to be phone specific.

Is anyone else having this issue or preferably a solution? I don't use GPS very often but I actually need it as I am in a new location that I am completely unfamilar with.
 

dezymond

Tech Support Mod
Staff member
Premium Member
Joined
Nov 11, 2009
Messages
12,070
Reaction score
1,507
Location
Bay Area, California
Current Phone Model
Google Pixel
Did you do a factory data reset after you updated to KitKat? It's not required, but an FDR is common practice and a good idea to do after a major update such as KitKat to avoid any such hiccups
 

Jeffrey

Premium Member
Premium Member
Joined
Jan 30, 2012
Messages
6,650
Reaction score
3,538
Location
Thailand
Current Phone Model
iPhone 7 Plus JB
Let us know if the FDR worked for you.
 
OP
T

tjoreil

New Member
Joined
Apr 18, 2011
Messages
2
Reaction score
0
After the FDR (soft, it wouldn't let me into the fastboot/recovery screen). GPS is working as it should. The Nav woman's voice also seems to have reverted to a couple updates ago with very questionable pronunciation. It is working but I am not 100% convinced it's correct yet.

As a side note now I seem to be experiencing the same massive battery drain that others have reported. Screen and GPS on for about 35 min battery dropped about 55 to 60%. WiFi off and no other apps actively running.

Still it is a pain to set everything back up and the battery thing is worriesome.

Thanks for the suggestion, I was shying away from it because of the setting everything up again. If you have any word on the battery issues I would appreciate a ping.
 

hkwise01

Member
Joined
Nov 15, 2011
Messages
47
Reaction score
14
I had similar issues till I went to settings»location»mode then choose high accuracy. I haven't had any problems since.
 
Top