Wiimote connection

Discussion in 'Motorola Droid 3' started by wildbill86, Apr 22, 2012.

  1. wildbill86

    wildbill86 Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Do I need to be rooted for a Wiimote to work with an nes emulator? The connection apps I have tried all show connectivity, and function, but buttons won't map with any emulator.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
     
  2. wildbill86

    wildbill86 Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I an working with my wife's D3.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
     
  3. shaggykid

    shaggykid Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    503
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    What emulator are you running? Go to settings and other settings and find something along the lines of special input and check mark the box.

    I'm not exactly sure if it requires root as I've always been rooted.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  4. shaggykid

    shaggykid Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    503
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    The settings when you are running the emulator that is.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  5. wildbill86

    wildbill86 Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I have tried several different emulators, none to any avail. I have read of other phones doing the same thing, I wish my wife would just let me root her phone. I want to be able to play my roms on a TV with the hdmi out on the D3.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
     
  6. Quicksilver7714

    Quicksilver7714 Super Moderator
    Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    2,437
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    113
    Ratings:
    +61
    I have Wiimote on my DX and IIRC it does not need root as it uses a bluetooth connection. Never had any problems mapping buttons.

    Sent from my Incredible using Tapatalk 2.
     
  7. shaggykid

    shaggykid Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    503
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    Did you check the settings I mentioned?

    And what emulator are you trying this on?

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  8. wildbill86

    wildbill86 Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I like tiger nes. Its what I use on my D2G. And my wiimote connected rooted, and non rooted to it. There are no special input settings in Tiger, I will re-download a different free one and search for that setting on it. I won't pay for an emulator until I know I can get the wiimote to work.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
     
  9. shaggykid

    shaggykid Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    503
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    Snesdroid is a good one that I used. Don't think it's still on the market but you can Google snesdroid apk and it should pull up.

    If you can't find a good download go to *********** and search snesdroid apk and it should pull up.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  10. Coo1GuyPau1

    Coo1GuyPau1 New Member

    Joined:
    Apr 23, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I can ONLY speak for Motorola Droid Bionic, but am guessing other Motorola phones around the same time will experience the same issue where the Wiimote will connect with apps like WiiMote Controller and you can see keypresses, but in emulators keys can't be mapped.

    The last post on this thread (Issue 116 - android-bluez-ime - Wiimote not working Droid Bionic - A Bluetooth IME system for connecting gamepads to your Android - Google Project Hosting) makes it sound like a Blur issue. I've tried other ROMs for the Bionic based on Gingerbread, like Eclipse and Liberty with no luck, works same as stock when trying to connect Wiimotes.

    I DID get the wiimote working though, on an ICS ROM for the Bionic. But I had wanted to use HDMI out to put phone screen on a projector screen so this option will not work for me in the end. :(

    Anyway, I think you have the same issue where something in Blur prevents proper handling of wiimote connection.

    Thanks,

    Paul
     
  11. wildbill86

    wildbill86 Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I was affraid of something like that. Guess I'm stuck playing them on my D2G. Thanks for all the help, everyone.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
     
  12. davoz28

    davoz28 New Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I'm having issues just getting my wiimote connected to my razr maxx period. Bluetooth on, wiimote app up, will not connect. Running ICS 4.0. Any suggestions?
     
Search tags for this page
can i connect a wiimote to my galaxy s 3
,
connect wiimote droid razr max
,

droid razr maxx wiimote

,

galaxy s4 wiimote

,

nes emu wiimote

,
nes.emu wii remote
,

nes.emu wiimote android

,
nes.emu wiimote connect
,
wiimote controller droid charge
,
wiimote galaxy s4