1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Wiimote connection

Discussion in 'Motorola Droid 3' started by wildbill86, Apr 22, 2012.

  1. wildbill86
    Offline

    wildbill86 New Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Do I need to be rooted for a Wiimote to work with an nes emulator? The connection apps I have tried all show connectivity, and function, but buttons won't map with any emulator.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  2. wildbill86
    Offline

    wildbill86 New Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I an working with my wife's D3.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  3. shaggykid
    Offline

    shaggykid New Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    509
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    What emulator are you running? Go to settings and other settings and find something along the lines of special input and check mark the box.

    I'm not exactly sure if it requires root as I've always been rooted.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  4. shaggykid
    Offline

    shaggykid New Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    509
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    The settings when you are running the emulator that is.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  5. wildbill86
    Offline

    wildbill86 New Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have tried several different emulators, none to any avail. I have read of other phones doing the same thing, I wish my wife would just let me root her phone. I want to be able to play my roms on a TV with the hdmi out on the D3.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  6. Quicksilver7714
    Offline

    Quicksilver7714 Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    2,384
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    48
    I have Wiimote on my DX and IIRC it does not need root as it uses a bluetooth connection. Never had any problems mapping buttons.

    Sent from my Incredible using Tapatalk 2.
  7. shaggykid
    Offline

    shaggykid New Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    509
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Did you check the settings I mentioned?

    And what emulator are you trying this on?

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  8. wildbill86
    Offline

    wildbill86 New Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I like tiger nes. Its what I use on my D2G. And my wiimote connected rooted, and non rooted to it. There are no special input settings in Tiger, I will re-download a different free one and search for that setting on it. I won't pay for an emulator until I know I can get the wiimote to work.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  9. shaggykid
    Offline

    shaggykid New Member

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    509
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Snesdroid is a good one that I used. Don't think it's still on the market but you can Google snesdroid apk and it should pull up.

    If you can't find a good download go to 4shared.com and search snesdroid apk and it should pull up.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  10. Coo1GuyPau1
    Offline

    Coo1GuyPau1 New Member

    Joined:
    Apr 23, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I can ONLY speak for Motorola Droid Bionic, but am guessing other Motorola phones around the same time will experience the same issue where the Wiimote will connect with apps like WiiMote Controller and you can see keypresses, but in emulators keys can't be mapped.

    The last post on this thread (Issue 116 - android-bluez-ime - Wiimote not working Droid Bionic - A Bluetooth IME system for connecting gamepads to your Android - Google Project Hosting) makes it sound like a Blur issue. I've tried other ROMs for the Bionic based on Gingerbread, like Eclipse and Liberty with no luck, works same as stock when trying to connect Wiimotes.

    I DID get the wiimote working though, on an ICS ROM for the Bionic. But I had wanted to use HDMI out to put phone screen on a projector screen so this option will not work for me in the end. :(

    Anyway, I think you have the same issue where something in Blur prevents proper handling of wiimote connection.

    Thanks,

    Paul
  11. wildbill86
    Offline

    wildbill86 New Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I was affraid of something like that. Guess I'm stuck playing them on my D2G. Thanks for all the help, everyone.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  12. davoz28
    Offline

    davoz28 New Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm having issues just getting my wiimote connected to my razr maxx period. Bluetooth on, wiimote app up, will not connect. Running ICS 4.0. Any suggestions?
  13. Coo1GuyPau1
    Offline

    Coo1GuyPau1 New Member

    Joined:
    Apr 23, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have little tech knowledge on this stuff, but have wanted to use emulators with wiimote on the bionic since i got it. I could get connection to WiimoteController to work on gingerbread or any roms based off of it, but could NOT get it to connect in emulators. Before ICS leaks from motorola, I got stuck here - Issue 116 - android-bluez-ime - Wiimote not working Droid Bionic - A Bluetooth IME system for connecting gamepads to your Android - Google Project Hosting

    Now I'm running leaked ICS on my bionic and it DOES finally work to connect in emulators also.

    It sounds though like you're unable to get connection to wiimote at all though, exactly which app are you using? Three to try:

    Wiimote Controller (I like this the best) - turn app on, press initialize and connect, and immediately after press 1+2 on wiimote
    BluezIME
    Simple Wiimotecontroller

    If you are on an official motorola ICS update, maybe they locked it down again somehow, but I'd think you'd still be able to connect with app, maybe just not in emulator.
Search tags for this page
can i connect a wiimote to my galaxy s 3
,
connect wiimote droid razr max
,
droid razr maxx wiimote
,
galaxy s4 wii remote connect for enulator
,
galaxy s4 wiimote
,
how to get the wii remote to work with galaxy s3 and emulato
,
nes emu wiimote
,
nes.emu wii remote
,

nes.emu wiimote

,
nes.emu wiimote android
,
nes.emu wiimote connect
,
nesemu wiimote
,
wiimote controller droid charge
,
wiimote galaxy s4
,
wiimote supported nes emulators