Voice Dial

Discussion in 'Android Applications' started by ccps, Dec 9, 2009.

  1. ccps
    Offline

    ccps New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    A friend of mine was showing me his Driod and voice dialing. Maybe he does it wrong but after issuing the command to dial my phone the most the Droid does is bring up the contact. he still has to actually tap the number he wants the Driod to dial. I am used to my winmo phone (yes I am getting ready to make the switch) confirming the contact by voice and dialing for me. Is the Driod not able to also dial the number wanted when using voice dialing?
  2. shawncooke1
    Offline

    shawncooke1 New Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This is a HUGE disappointment to me. Phones from 5 years back or further have this ability, and the Oh Mighty DROID can't. I love the phone, but they paid attention to the little things instead of getting the big things right first. Just hope there will be a work around soon.:icon_evil:
  3. goldbergs
    Offline

    goldbergs New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I find the following works:

    Hold the SEARCH BUTTON on the nottom right down.
    Say "CALL" xxxx
    If xxxx is unambiguous, the phone auto dials. If not - it presents the list of options
  4. shawncooke1
    Offline

    shawncooke1 New Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yeah, but when i say "call john doe's cell" it should say "did you say call john doe's cell?" then i could reply "yes" then it should dial. hands free dialing should be hands, and eyes free dialing....IMO
  5. Mojoman
    Offline

    Mojoman New Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MA
    I think it has to do with how clearly you speak. I've said "call john doe" and it goes right to dialing the number. The next time I say the same thing and it brings up a list and I have to tap the contact. I've noticed you have to speak very clear and slow for it to work good.
  6. shawncooke1
    Offline

    shawncooke1 New Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    there is no way around it..it is the worst feature on the phone. maybe it can be fixed and maybe not, but it shouldnt be on there as bad as it is.
  7. ccps
    Offline

    ccps New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    anybody try this app. looks like it does exactly what is needed Voice Dialer HF (DFXmobile)
    It looks like some people will be making some $$$ fixing the Droid's short comings.
  8. 928Droid
    Offline

    928Droid Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    3,753
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Western North Carolina Mountains
    HOLY CRAP!!! Thanks!!!

    I just downloaded the Voice Dialer HF and the Button program .. AND now my Droid is out of the dark ages!!

    BTW, contrary to the instructions about it not working with BT headset (have to use speaker then it connects to head set) is WRONG. My BlueAnt Q1 works flawlessly with it and TOTALLY Handsfree!! All I do is long press my Camera button and the Voice Dialer starts prompting me in my Headset!!!

    SWEET!!!!
  9. shawncooke1
    Offline

    shawncooke1 New Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thank you for that info..I bought it and tried it once and it worked once. It cost four dollars, but worth it in my eyes if it continues to work. Still think it should have been included with the droid for free but, Im all for stimulating the economy, so the money is worth it.
  10. 928Droid
    Offline

    928Droid Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    3,753
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Western North Carolina Mountains
    PLUS!!!!!! With the "Open Program" option , I can long press the camera button and say "Open Contacts" or any other program and it DOES IT!!!

    Nice!!!

    Best $4 I ever spent!!
  11. 928Droid
    Offline

    928Droid Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    3,753
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Western North Carolina Mountains
    WOW, WOW, just tried another experiment!

    With BT Headset on, I long pressed camera button, Handsfree prompted me in Headset, I said "Voice Search" (it confirmed and so did I) then immediately said "Navigate to my company name" AND...... Google Naviagation opened up, calculated the route and started giving me voice prompts...

    ALL via BT Headset !!!
  12. mth04
    Offline

    mth04 Premium Member Premium Member

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    3,928
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    This seems to be a VERY usefeul app. I moved the thread to Apllications guys. Good stuff here. Thanks for the heads up 928 :icon_ banana:
  13. Deuel
    Offline

    Deuel New Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SoCal
    I have this app with a BlueAnt Z9i and it only prompts through the speakerphone. One of my kids has a Q1. I'll give it a shot.:unsure:
  14. Deuel
    Offline

    Deuel New Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SoCal
    Well it didn't work....at first. The firmware on the headset was v8.15. I updated it to the current v8.19...and it WORKS!!!!
  15. 928Droid
    Offline

    928Droid Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    3,753
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Western North Carolina Mountains
    I think your BT Headset has to have firmware to support audio from the Droid (music,voice prompts etc,) for it to work this way.

    Basically if you can listen to Music with your BT headset then it should work.
  16. Deuel
    Offline

    Deuel New Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SoCal
    I can't believe this thread isn't jumping! This was a real "deal breaker" for many, causing phone returns. Maybe the thread should be renamed.
  17. 928Droid
    Offline

    928Droid Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    3,753
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Western North Carolina Mountains
    I agree, should be changed and sticky'd.

    People see "Voice Dial" and assume it is another complaint thread about the lack of proper HF voice dialing and skip it.
  18. gloster
    Offline

    gloster New Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I was very disappointed BT voice dialing wasn't addressed in the 2.0.1 update.

    While the camera button work around is nice, I am still counting the days until I can touch my BT headset button and say "call home"
  19. 928Droid
    Offline

    928Droid Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    3,753
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Western North Carolina Mountains
    I agree.


    I do that now, my BlueAnt Q1 BT Headset has internal voice speed dialing and it works perfectly with the Droid.
  20. Thermionics
    Offline

    Thermionics New Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Wow. But not working for me in terms of prompts coming through the headset.

    I wonder if the Bluetooth success you're having with prompts coming back to the headset, once you've initiated the program, is dependent upon the BlueAnt Q1. I am using the latest model Jawbone and I don't get prompts through it, but the audio does switch after the call is dialed. I've set it up as you have with the Button app. as well so....

    If the BlueAnt is the solution to getting this to work, I'll buy one right away, as the function you are getting is worth the price of admission.

    Is there any way to verify this - like do you have another headset to try?

    If anyone else tries this with a different headset please reply with positive or negative results.
Search tags for this page

how to voice dial on bionic

,

my droid razr responds incorrectly to voice dial