1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

unrevoked forever upgrade to android 2.2?

Discussion in 'Droid Incredible Hacks' started by amlucent, Oct 7, 2010.

  1. amlucent
    Offline

    amlucent New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok, A while back I used unrevoked to root my droid incredible (android 2.1) so I could get android wifi teather (for when I am on call for work). not too much later I saw unrevoked forever and I thought this will be good so I can never loose root.. so I installed that to turn S-OFF. So a couple months ago Verizon tried to push android 2.2 to my phone and the install failed. I am not sure what I need to do next.. Do I need to remove unrevoked forever (if so wtf was the point of putting it on and coming out with a version called "forever")? Do I need to completely unroot my phone and go back to stock 2.1 then do the upgrade? I cant loose wifi teather, i depend on it too much. Thanks for the advise guys.
  2. doug piston
    Offline

    doug piston Premium Member Premium Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    1,203
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
  3. amlucent
    Offline

    amlucent New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    by any rom I wish, this includes the stock verizon/HTC 2.2 rom right.

    Thank you Doug!

    ok, i did this and it seemed to do nothing. also when I boot I already have clockwork recovery so that may be the issue. When I look at the system update page it tells me my system is up to date however my software version is still 2.1 update 1... Some reason its not showing that I deserve the ota update. Thoughts?
  4. doug piston
    Offline

    doug piston Premium Member Premium Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    1,203
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    I am so sorry. I read your post wrong. Do you want to have the official ota? Or will any 2.2 rom do? Cause if you already have Clockwork recovery you can flash any rom you please right now.

    The new roms will require a radio upgrade but that is easy with s-off.


    I thought you were on the ota and needed the recovery. Let me know what you want to do and I'll help you all I can.
  5. amlucent
    Offline

    amlucent New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I currently have stock (unrevoked forever rooted) 2.1 update 1 and it wont let me update ota so far. I just want to go to the current version of the stock rom and I need to keep root (or a way to tether, but android wifi tether is preferred).

    When I boot into hboot and choose recovery it shows clockwork recovery 2.5 somthing..

    I kind of like sense ui and I think that with a custom rom I would loose that right and have stock aosp?
  6. doug piston
    Offline

    doug piston Premium Member Premium Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    1,203
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    With a custom rom you lose nothing. You can change back and fourth as you please. There is a rom that is based off of the ota that works much better. It is on rom manager and it is called Virtious. I would highly recommend you upgrade the radio as it will be needed for the cam and 720p camcorder to work correctly.
  7. amlucent
    Offline

    amlucent New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok I will take Virtious for a spin. Will it wipe my phone? and most importantly can you point me to instructions to upgrade my radio as you suggested?
  8. doug piston
    Offline

    doug piston Premium Member Premium Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    1,203
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    The same way you tried the last one. Rename to PB31IMG and flash through hboot. This is for the radio to go to 2.15.09.01

    http://dougpiston.com/files/radio/PB31IMG-radio-2.15.00.09.01.zip Wait until it asks you to reboot before touching

    Then dl'd Virtious or any other rom you'd like through rom manager. And yes it will and you should wipe the phone.
  9. amlucent
    Offline

    amlucent New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Doug, TYVM for taking the time.. very nice guy. Backing up my photos now and going to start the upgrade.

    Sorta off topic but one thing I have always wanted was to be able to wake up my phone by pressing the nipple instead of the power button at the top. Is there a hack or way to do this?
  10. doobie711
    Offline

    doobie711 New Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dead Center o' Georgia
    hahaha never heard it called nipple, always trackball. there is an add-on you can get through rom manager that wakes your phone with the trackball button. i was too used to my droid and found that i rarely use the trackball, but hey if you want it it works.
  11. amlucent
    Offline

    amlucent New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yeah its an incredible.. it has a nipple not a track ball.. true story
  12. doobie711
    Offline

    doobie711 New Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dead Center o' Georgia
    i still call it a trackball even though it's optical. if it was a nipple i might never have gotten it from laughing so hard in a reps face. or slapping him for sexual harassment.
  13. amlucent
    Offline

    amlucent New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok, i dont think this radio update worked... just to be clear, when you say to rename this file I should leave the file extension of .zip on it right?

    I try to apply PB31IMG.zip.. I rebooted into hboot.. chose recovery.. then now im in clockwork mod recovery v 2.5.0.1. I select install zip from SD card. and point it at the PB31IMG.zip right?

    if i do that it immediately dumps me back out in the main clockwork recovery screen.
  14. doobie711
    Offline

    doobie711 New Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dead Center o' Georgia
    how familiar are you with the rom manager from the Market? I don't remember exactly but i think there were options for some of the roms that let you install the radio update through rom manager so that it made it easier and found the files for you.
  15. amlucent
    Offline

    amlucent New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I purchased the premium version of rom manager back when I had the moto droid... all I ever used it for was to install cyanogen though. I will give that a shot.
  16. doobie711
    Offline

    doobie711 New Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dead Center o' Georgia
    okay, i haven't booted up my incredible in nearly a month but i think the reason that clockwork wouldn't take your PB31IMG is because it needs to be installed through hboot which is what you initially load into when you hold vol down and power. it will say something like checking so and so IMGs and go through a search for a list of different zip files. the PB31IMG.zip goes in the root of your sdcard but it won't be recognized by hboot unless the sdcard is formatted as fat32 which is why i thought i had the wrong image whenever i tried to update the radio.
  17. amlucent
    Offline

    amlucent New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok, I formatted the SD card thtough the setup screen and re transferred the file over and tried again.. same result.. I think I am going to try to re download it before I give up. Additionally I tried putting it on the 8gb intenal storage just in case it would need to look for it there.. no go.
  18. doobie711
    Offline

    doobie711 New Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dead Center o' Georgia
    the sdcard has to be formatted to fat32 with a windows computer. i know, it's complete crap, but for some reason that's the only format method that works for this.
  19. amlucent
    Offline

    amlucent New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    grr.. i dont have a SD card reader on my windows desktop. Just tried with linux formatting as fat32 and still no go.
  20. doobie711
    Offline

    doobie711 New Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dead Center o' Georgia
    the dependency of windows will never cease to amuse me. i tried formatting it on my mac but eventually had to take it to the windows side. can you plug your phone up to windows with the cable and then format it like that? the important thing is to make sure you format the right partition so that you don't wipe the internal memory.
Search tags for this page
fix failed to push recovery unrevoked 3
,

unrevoked failed to push recovery

,
unrevoked for 2.2
,
unrevoked pushing memory
,
unrevoked pushing recovery