TitaniumBackup & ROM Manager doesn't work on Galaxy Nexus??

Discussion in 'Samsung Galaxy Nexus' started by leprophotography, Dec 17, 2011.

  1. androg

    androg New Member

    Joined:
    Aug 23, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0

    I have the very same problem. Everything but freezing works as always.

    Reinstalled TB, update TB, upgraded binaries in SU--the whole package. Still no freezing.

    Even reset SU permissions through Adb as per TB wiki. Nada.

    This is the Galaxy Nexus LTE (Verizon)
     
  2. burntorangefan

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Seattle, WA
    Ratings:
    +0
    This isn't a moto locked boot loader device. So you could either disable the apps you don't want with ics or just uninstall them...

    Sent from my Galaxy Nexus using DroidForums
     
  3. UltraDroid

    UltraDroid Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    2,906
    Likes Received:
    502
    Trophy Points:
    193
    Location:
    Cleveland, Ohio - The North Coast!
    Ratings:
    +552
    Current Phone Model:
    Note 3, straight stock
    Hey Dude! Moved over to a Nexus, huh! As to Rom Manager and the Nexus I remember what one of the Rescue Squad guys over on Galaxy Forums told me - he said that Samsung phones do *not* play well with Rom Manager. Taking him at his word, I do not have Rom Manager on my AT&T SGS2, although I have CWM Recovery installed. No problems either, so I'd exercise care with the installation of RM when I finally get a GSM version of the Galaxy Nexus in the spring.

    Good to see you again Xkape!


    -Mike
     
  4. cjriddle22

    cjriddle22 Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    475
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    the Ville
    Ratings:
    +0
    Correct, but you can only disable the system apps within ICS. Some of the apps are paid apps and I didn't feel comfortable just uninstalling them (I know they are tied to my market account, but sometimes all of the apps do not auto restore after a wipe). I have found a workaround that satisfies me for the time being, just make a backup and uninstall, then re-install from within Titanium when I want it back.

    I am having a hard time letting go of the past!!!
     
  5. clueless77

    clueless77 Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    853
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    Location:
    North Carolina
    Ratings:
    +7
    I think I saw last night that ROM manager was now compatible with GNEX. I may be mistaken.

    BAD ASS X
     
    #29 clueless77, Dec 21, 2011
    Last edited: Dec 21, 2011
  6. prowler85

    prowler85 Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    497
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Arizona
    Ratings:
    +8
    Both ROM Manager and TB are working fine. Haven't downloaded a ROM yet but I installed CWM from ROM Manager no problem, and the downloadable roms are showing up fine. It also did a backup no problem.

    As far as TB, like I said, there are some apps that just sit there and won't re-install, but they were VZ bloatware on my Bionic so they may not work anyway. Freeze worked, though it did not remove the icon from the app drawer. When you select the icon in the app drawer it does come up with "App not installed", so I had to manually remove the icons from my app drawer, but at least they are frozen.

    I haven't had any issues with ROM Manager or TB really, so there must be something else going on.
     
  7. Jawbone

    Jawbone Member

    Joined:
    Nov 25, 2011
    Messages:
    50
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +3
    TB will not restore any apps of mine but like others, if I install the app from the market the data will restore properly. I hope someone figures out if it is ICS or a setting that is different
     
  8. GoBears

    GoBears Member

    Joined:
    Mar 30, 2011
    Messages:
    645
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +12
    I use RomToolboxPro and the opposite was happening for me. The app backup would install fine but if I restored the apps data the app would force close. That was only when switching roms. I made the backup on ARHD and apps and data both restore back on that rom. I tried to go to Axiom but the data kept causing the apps to FC so I went back to ARHD. I also have RomManagerPro and it works just fine.
     
  9. Jawbone

    Jawbone Member

    Joined:
    Nov 25, 2011
    Messages:
    50
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +3
    Well I did find a workaround. Under troubleshooting preferences if you change the app processing setting to classic, you can reinstall the app one by one and then reinstall the data as a second step

    Sent from my Galaxy Nexus using DroidForums
     
    #33 Jawbone, Dec 30, 2011
    Last edited: Dec 30, 2011
  10. pheitmeyer

    pheitmeyer Member

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Arizona
    Ratings:
    +0
    Yes even if i set app processing to 'direct' to freeze (back from 'interactive' to restore), i cannot freeze Google Music - it says it's frozen, but still available in the app drawer and when i got back to TiBu it says it's not frozen.
     
  11. pheitmeyer

    pheitmeyer Member

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Arizona
    Ratings:
    +0
    Yes that's how i had to restore when i switched from the RAZR to the NEXUS.
     
  12. captdroid

    captdroid Senior Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    1,797
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    68
    Ratings:
    +17
    Anyone report this issue to Titanium Backup Developer yet? The TB DEV is very responsive I found in the past. Haven't tried to restore any apps using TB yet thus I havn't reported it to the TB DEV :)
     
Search tags for this page

rom manager doesn't work

,
rom manager or titanium backup
,
titanium backup doesn't work
,
titanium backup doesn't work on galaxy s4 with 4.4.2
,

titanium backup rom manager

,
titaniumbackup doesnt work