Titanium Backup Help

Discussion in 'Android Applications' started by hanielserrato, Jan 31, 2011.

  1. hanielserrato
    Offline

    hanielserrato New Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    First time posting on a forum, so excuse me if I dont do it correctly.

    Ok, so I got my DX about a month ago. As I read through forums I found out that there was no easy(at least to me) way to completly backup you phone. So I rooted and got Titanium backup to do just that. No I want to try to install some custome roms. So I did some research on installing custom roms, and read on a thread that some system files where not safe to backup and restore with other roms. So my question is.

    1. What system files are safe to transfer from rom to rom.
    2. If I dont want to install a app that is on my backup, can I exclude it when restoring apps on new rom.
    3. This one is just out of the blue, when I went to Verizon, a rep. told me that one of my apps was "pulling internet". Is there a way to know what apps are accessing the internet without permision, and is there a way to know which app is using alot of your resources.

    I hope I was clear on my questions and thanks to everyone in advance.
  2. xliderider
    Offline

    xliderider New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    1,396
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Where Diamond Head stay
    1) Browser bookmarks, bluetooth pairings.
    2) Absolutely.
  3. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Here is a link http://www.droidforums.net/forum/ac...an-install-restore-using-titanium-backup.html to an excellent tutorial on Titanium.
    Hope this is helpful.

    Mike
  4. hanielserrato
    Offline

    hanielserrato New Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Thanks

    Thank you both. You guys pretty much answered my questions. The link was great. The only thing unanswered was the third question. The reason why I want to know if there is a way to see if an application is "pulling internet"(I think he refered to accessing internet) when it doesnt have to is to uninstall bad apps. Which bring me to my other question about apps that are using alot of resources. My phone has been slow, but Ive installed several apps in the past few days so I wouldnt want to uninstall and reinstall one by one again. Thanks for any help. I would like to stay away from task managers.
  5. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
  6. harrellj
    Offline

    harrellj New Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    1,063
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    One thing you can try is getting thr app Watchdog. It'll alert you if an app uses all of your processing power.

    Yeah, yeah.. I'm on my phone. So?
  7. hanielserrato
    Offline

    hanielserrato New Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    sorry for my ignorance. how can i tell if apps are using the gps. I read about an app that lets you know what each app is accessing but cant remember what the name of the app is.


    One thing you can try is getting thr app Watchdog. It'll alert you if an app uses all of your processing power.


    Will try watchdog
Search tags for this page
do titanium backup files need to stay on phone
,

how long does titanium backup take

,
how long does titanium backup take to restore
,
titanium backup app restore takes forever
,
titanium backup how long to restore
,
titanium backup restore is taking a long time
,

titanium backup restore takes too long

,
titanium backup takes forever
,
titanium backup takes forever to restore
,
too long to restore titanium backup