1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Swype lost with Froyo??

Discussion in 'Android General Discussions' started by DP03, Aug 16, 2010.

  1. DP03
    Offline

    DP03 New Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My phone had Swype installed and still does, but it doesn't work after the update this am. The Swype "trail" still appears when I drag accross the keyboard, but the words don't come up?

    Anyone else lose Swype with the update?
  2. Apprazer
    Offline

    Apprazer New Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    143
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes, re-install and you'll be fine
  3. dumluk2002
    Offline

    dumluk2002 New Member

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am a beta user and am having issues. I uninstalled everything then had the installer sent to me, but after a partial install , it tells me that swype is already installed and I have to uninstall...so I look and there it is again! so after uninstalling I go thru process again only to have it tell me that the package failed because swype is already installed! HELPPPP
  4. EbE404
    Offline

    EbE404 New Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    407
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Uninstall both the app and the installer. Use the e-mail you were sent in the beta to receive a new installer file, then install as normal. That should fix it.
  5. dmacleo
    Offline

    dmacleo Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Etna,ME
    yup, done it MANY times, including yesterday, and this works.
  6. Derekweb
    Offline

    Derekweb New Member

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    159
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    OTA went well, stock, except swype reinstall

    Got the OTA this morning on stock droid 1. All went well, LauncherPro, Beautiful weather, pandora, Last FM, lots more. Had to reinstall swype, only problem so far.
  7. chilzb
    Offline

    chilzb New Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I had the same problem for awhile. What ended up working for me was clearing the Download Cache before I re-installed both the Installer and the App. Hope this helps.
  8. dumluk2002
    Offline

    dumluk2002 New Member

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ill try clearing the download cache and see if that helps.......so far no suggestions have worked
  9. dumluk2002
    Offline

    dumluk2002 New Member

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So um how DO you clear a download cache? LOL
  10. sstrool
    Offline

    sstrool New Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NJ
    I am still not up with Swype. I did all the suggested fixes. I can install but swype does not work. I see a message that it was designed for a different device.
  11. EbE404
    Offline

    EbE404 New Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    407
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Wow, sorry you're having so many problems. I searched through the Swype forums, and came across a thread with a light variation on the uninstall/reinstall thing. Quoting from the Swype Forum post:

    <<please try again in this exact order:
    1) Uninstall Swype and SwypeInstaller
    2) Uninstall any 3rd party task manager you have (you can reinstall later)
    3) Delete all copies of Swype-Installer.apk from the "download" folder on your SDcard
    4) Reinstall SwypeInstaller ONLY
    5) Reboot your device
    6) Run SwypeInstaller first thing when your device is ready
    7) Complete installation

    If that doesn't work, send me an email (brian.resnik[at]swypeinc[dot]com) and I'll walk you through some more advanced troubleshooting.>>

    You can find the complete thread here:

    Swype does not work on final Nexus One Froyo build (FRF85B)

    Sounds like that fix has worked for a lot of folks.

    Please let us know if this works or not-while I'm not having a problem, I'd like to try to figure out what is happening.
  12. webby
    Offline

    webby New Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks for the detailed instructions, EbE404. Much appreciated! dancedroid

    I had tried many many times to successfully reinstall Swype on my Droid after manually installing 2.2, but it would never work. The one thing different that you advised that seemed to make the difference, was to re-boot after-re-installing the Swype Installer, but before installing Swype. Once I did it that way it worked. dancedroid
  13. EbE404
    Offline

    EbE404 New Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    407
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Happy to help, and I'm glad that this seemed to sort it. I've never had to reboot after uninstall and never had an issue, so I'm not quite sure what was going on there, but in any case, I'm glad it worked.

    Cheers
  14. dlwhtrose
    Offline

    dlwhtrose Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,790
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    God forsaken desert, wishing to be back in Dixie
    Also, swype had an update after the 2.2 came out. If you are a member of the beta then you can go to swype's web page, log in and request the update be sent out to you. I had to do that to get swype working again on my phone.
Search tags for this page

android update lost swipe

,

droid update lost swype

,

lost swype with droid update