Swype getting worse?

Discussion in 'Android Applications Discussions' started by Bdog, Aug 22, 2010.

  1. jsh1120

    jsh1120 Silver Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    2,408
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Seattle, Washington
    Ratings:
    +1
    You're not alone.
     
  2. EbE404

    EbE404 Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    407
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Nope, thats a +1 from me as well. As I mentioned, after the last update, I did need to readjust my settings, but it's been fine otherwise. I'm also part of the official beta.

    For the folks that are having problems, could you let us know what version you have and if they are the official beta releases or one of the leaks?
     
  3. JimmyD

    JimmyD Member

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    463
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I'm also experiencing the wasn't / want and too / to auto correction hassles. :(
     
  4. JimmyD

    JimmyD Member

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    463
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Ughh.... I tried SlideIt for about 4 days and couldn't stand it compared to Swype. :(

    It has potential, but it's just too cumbersome in my opinion compared to the experience I have have with Swype. SlideIt could be better if tey incorporated some of the features that Swype has, like the ability to capitalize the first letter of a word just by sliding your finger up above the keyboard box before selecting the first letter.
     
  5. RolandOG

    RolandOG Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Official beta member with no issues here.
     
  6. Blayzejlm

    Blayzejlm Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    172
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Mass
    Ratings:
    +0
    Im right there with you guys. want/wasn't problem and everything. Official beta member since the beginning and its just been getting worse.
     
  7. vrdubin6

    vrdubin6 Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    262
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Boise, ID
    Ratings:
    +0
    This is the worst one... every freaking time.
     
  8. orizzle

    orizzle Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I finally got so sick of the new beta (v1.52), I did some digging and found a way to extend beta build 5612 (the good one) indefinitely. Let me know if there's still an interest of getting Swype working the way it used to.
     
  9. skaman9876

    skaman9876 Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I was reading into the release notes on the update for swype.... that is where the problem is coming from. They tried to "fix" some of the overlap words and some of the swype "definitions" to "improve" functionality, but it is just causing some of us (definitely me, OG Beta tester) to have problems swyping certain words that were never a problem before. Failure. Hopefully they get the feedback that a majority of us are experiencing and release another update fixing or going back to previous swype coding.
     
  10. Private-Cowboy

    Private-Cowboy New Member

    Joined:
    Dec 25, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Why not take a look at 'Ultra Keyboard'. It does swyping too (called tracing here) and works quite well. Not as well as Swype in its best version but the feature is very new to the app. And besides that it is a very feature richt keyboard. Bought it lately and have not looked back.
     
  11. Riley

    Riley Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Upstate NY
    Ratings:
    +0
    I thought I was just over tired and sloppy with my swype....but I am noticing it having trouble with some words as well since the last update. I've also noticed it lagging more than normal when I have a lot of apps running up in my status bar.

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  12. jerroedr

    jerroedr Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    1,192
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0
    the wasn't want thing was finally fixed for me with the new update. swype has always been a little inaccurate, but its much faster than the stock keyboard. It works GREAT on phones that come with it, but typos happen.

    Also, swype is supposed to learn how you type and adjust over time. So changing roms every 3 days probably doesnt help. Maybe the new version has this as an enhanced feature.

    aside from that, check out my signature for a way to theme your swype! really cool!
     
Search tags for this page
android swype becoming less accurate
,
android swype getting wors
,
galaxy s3 swype inaccurate after update
,
new swype worse
,
swype becomes less accurate
,
swype gets worse over time
,

swype getting worse

,

swype inaccurate

,
swype is getting worse
,
swype keyboard getting worse and worse