1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Successful SBF GB->FY

Discussion in 'Droid 2 Roms' started by sudermatt, Jul 11, 2011.

  1. sudermatt
    Offline

    sudermatt New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    After some research...I found a pretty simple way of getting back to Stock Froyo.

    http://www.mydroidworld.com/forums/...rld-present-droid-2-2-3-20-triple-threat.html

    a couple posts from the top of this there is a link to RSD 4.9...this is what I used.

    I have a windows 64bit system. I did not load any motorola drivers this time, but I think I did long long ago so you may have to (see thread for those).

    I Followed these steps:

    To install the above files you need to follow these directions:

    1) Switch your device to PC mode
    2) Turn on debugging mode (settings>applications>development>debugging mode)
    3) Launch RSDLite (make sure device appears in window)
    4) Select SBF
    5) Start

    you will end up sitting on the boot logo...don't freak out.

    a) power cycle the device while holding the X key on the physical keyboard. (you should see an exclamation point triangle thingy).
    b) press the search key on the physical keyboard. ( you will see the stock bootloader.
    c) wipe data (factory reset).
    d) reboot

    You now should have a factory fresh device. Activation required, etc.

    The reason I went back is tethering...I get too much value from tethering my other devices. GB is just not worth it to me.
  2. UrbanBounca
    Online

    UrbanBounca Premium Member Premium Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    2,169
    Likes Received:
    32
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Virginia
    SBF'ing is common knowledge around here anymore, but thank you for another guide. I'm sure it'll help someone.

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  3. sudermatt
    Offline

    sudermatt New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    True....but it's a bit scary...I've read some posts here about it....thought I would let people (new to SBF'ing) know that it was pretty painless.
  4. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    This is the link that we all send to d2 users who need help. We could always use another thread on this though. It seems no matter how many times somebody posts this link or starts a thread on sbf, no one can find it. Thanks, hopefully this will help someone.

    Droid 2 Liberty GB v0.9
  5. sudermatt
    Offline

    sudermatt New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    See...See...it returns...I've decided to move off CM7 and went back to this thread to remind myself how to do this...I followed my own steps and now it doesn't work. more research...rats.
  6. ahC_hED
    Offline

    ahC_hED New Member

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Messages:
    171
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chattanooga, Tn
    Make sure you run as admin on win7 or vista

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  7. sudermatt
    Offline

    sudermatt New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    Thanks for the reply...I've never had to before....the prblem I'm having


    I currently have CM7-31 on a Droid2. I'm suspicious .. the device info in the RSD screen is all N/A except bootloader version and Phone type...which is Engineering then a bunch of numbers.

    in the Line where it shows me connected it lists Model : QSC6085


    Any insite?
  8. ldopa
    Offline

    ldopa New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester NY
    Mine says s flash and connected in the 1st row. The top left box is blank and the top right has the sbf file info. As long as it says connected and the (...) box is lit up, you can run it (put the phone in bootloader mode first)

    CM74D2
  9. sudermatt
    Offline

    sudermatt New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    thanks for your response

    yeah...it started....unpaked...but I got an error about device not being able to receive....or something like that.....it seemed like it can when it was trying to write the new info to the phone