Skype advice and tips

Discussion in 'Motorola Droid 2' started by josel545, Dec 23, 2010.

  1. josel545

    josel545 New Member

    Joined:
    Oct 24, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Idk if this is in the right forum category so srry if it isn't. But my question is how do you connect with someone from a different country on skype and does it cost anything since its out of country. Im not very familiar with skype and how it works. But ill really appreciate any tips
    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
  2. Droid DOES!!

    Droid DOES!! What iDoesn't
    Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    6,375
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    178
    Ratings:
    +35
    I believe you have to set up a Skype account on a computer first. For international calling, you'll need to purchase Skype Points there. Keep in mind that you can text internationally for free but I am unsure if they come off of your text allowance from VZW.

    DroidForums junkie!!
     
  3. josel545

    josel545 New Member

    Joined:
    Oct 24, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I already have a skype account set up. I just don't know how to connect with the person when I try to talk to them via international calling. I don't believe it should be a problem with messaging if you have unlmtd messaging

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
  4. squeege

    squeege New Member

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    If you are messaging to a mobile phone skype charges per message. If the person you are calling has skype on their computer or on their phone and you call their skype account directly the call is free. If you call a phone there is per minute costs. Calls to mobile are often more expensive then calls to landline.

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
  5. ypsichick

    ypsichick Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    112
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Western KY and W. Los Angeles 3 miles from the bea
    Ratings:
    +0
    When you set up skype on your phone and you have an account it will ask you if you wish to use skype as your primary for international calls, also when those same skype callers call, you don't get the per-minute charge off your minutes, because they are in your skype. Sync your contacts to your skype account when you setup too, its so easy.

    Just be sure you have a paid account or your phone will tell you that you "will" be charged @ international rates. I love the portability of skype on my droid, one of the main reasons for getting this sweet baby!

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
Search tags for this page
s4 asking for ciountry code
,

skype setup country code

,
when setting up my skype account it keeps asking for my coun
,
why is skype asking for country code
,
why is skype asking for the country code?