SD3 2.0 Where is the font changer?

Discussion in 'Steel Droid - D3' started by Johnnyb, Oct 7, 2011.

  1. Johnnyb
    Offline

    Johnnyb New Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I noticed a few people on the RELEASE thread talking about a font changer in 2.0 but I don't see it. I'm probably just not looking in the correct place but would someone be kind enough to point me in the appropriate direction? I've looked on the op, through the Add-On's but I don't see it there either (at least it's not obvious to me.)

    Thanks!
  2. CamSpanners
    Offline

    CamSpanners New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland
    I used absolute system root tools from the marketplace. Jrummy's root tools also works

    Sent from my DROID3 using Tapatalk
  3. Johnnyb
    Offline

    Johnnyb New Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    JRummy's Root Tools Pro

    I've got JRummy's Root Tools Pro.

    When I choose a font, download and install I'm prompted with "Areyou sure you want to reboot in to recovery and install this font?" (or similar). When I say "Yes/Okay" it reboots my phone but I don't go to CMW, I end up at the stock recovery screen/yellow triangle with Andy. I can reboot my phone and it'll come back up but no fonts have changed.

    Has anyone else used JrUmmy's Root Tools to change fonts successfully, and what did you do?
  4. Yonnor
    Offline

    Yonnor I r Teh Greetest

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    813
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    San Diego
    I was able to use JRummy's Root Tools to change font, in SDv2.0Beta, but have yet to try it in the Full Release.

    I also used JRummy's Font Installer (Free Version) and it worked fine. If you run into issues, just Fix Permissions and it should run fine.

    EDIT: RootTools works fine, just changed fonts twice and had no issues.
    Last edited: Oct 7, 2011
  5. Johnnyb
    Offline

    Johnnyb New Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This is very interesting then...

    I booted in to recovery, Advanced, Fix Permissions (completed in less than 2 seconds). Rebooted the phone and launched JRummy's ROM Tool Box. From their I chose ROM Manager, Fonts and selected a font (I've picked several at random to see if they work). In this instance I choose the first ADarkWedding Fonts. From the Do you want to download prompt I click "Yes". It downloads in seconds and prompts me: Do you want to install ADarkWedding Fonts? I chose, "Install Now". I am then faced with a ROM Pre-Installation prompt in which Wipe Dalvik is alredy selected, Backup Existing ROM and Wipe Data & Cache are not selected, I choose to accept the defaults and click "Continue". The next window is "Reboot and Install". I'm prompted with "Are you sure you want to reboot in to clockwork recovery and install ADarkWedding Fonts? I answer, "Yes" and it changes to Rebooting...for a brief moment I see that ROM Tools is granted superuser permissions and the phone reboots. Very quickly it drops to the Triangle Andy image, I have to hit vol+/vol- and select reboot. It takes a little longer than normal to get past the "Dual Core" screen but otherwise boots normally and no font is installed.

    I'm going to try another tool, say the free version of Font Installer, and report back here, my successes and failure.

    Please, if you see error with my above process please call them out.

    EDIT: After that wonderful write up I beleive I found my issue already...I'm using his ROM Toolbox Pro and you'r using his Root Tools. I just bought Root Tools and I'll give that a try.

    2nd EDIT: Confirmed...when you use the correct application the expected results are much more likely! Thanks for your help, Root Tools works like a champ and ROM Toolbox Pro does not, alas.
    Last edited: Oct 7, 2011
  6. rvcjew
    Offline

    rvcjew New Member

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    262
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    USA,CA
    i just used root tools and it worked fine.
  7. junksecret
    Offline

    junksecret New Member

    Joined:
    Dec 30, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    +1 to the Root Tools
Search tags for this page

change font droid 3

,

change font on droid 3

,
droid 3 font change
,

how to change font on droid 3

,
how to change the font on the htc rezound once you have inst
,
steel droid change font