1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Rom Manager will not backup my current ROM

Discussion in 'Koush' started by Jarvisoid, Jun 29, 2010.

  1. Jarvisoid
    Offline

    Jarvisoid New Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have my BuglessBeast v0.3 ROM set up the way I like it and now I want to make a backup of it. When I go into Rom Manager and choose "Backup Current ROM" the phone reboots and gets stuck on the Motorola Logo. I have to do battery pull everytime to get past it. Does anyone else have this problem or know of another way to backup my current ROM setup?

    Thanks
  2. zerosouls
    Offline

    zerosouls Soulless Droid Premium Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    1,100
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Menzoberranzan
    Make sure you have flashed the most current clockwork recovery in Rom Manager. After that, flash alternate recovery SPRecovery, then re-flash clockwordmod recovery SEVERAL times... try and backup through rom manager then.
  3. Jarvisoid
    Offline

    Jarvisoid New Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Worked like a charm! Thanks!
  4. zerosouls
    Offline

    zerosouls Soulless Droid Premium Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    1,100
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Menzoberranzan
    Should be smooth sailing, but it could happen again... Rom Manager isn't the most stable with Froyo yet but that should change
  5. Boostjunky
    Offline

    Boostjunky New Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    As of late, my ROM Manager won't even attempt to reboot the phone if I ask it to "Backup Current ROM". I punch in the name I want it to save under, click OK, then nothing happens. Dialog box disappears, and the phone just sits there on the ROM Manager screen that was under the dialog box.

    "Reboot into Recovery" works, so I just do it that way and change the name of the Recovery folder with AndroZIP after I'm done. Kinda weird, though...

    EDIT: Nevermind. Do NOT rename the ClockworkMod Recovery Backup folders!!! Reference my later post, post # 8 in this thread, for the reason why.
    Last edited: Jul 3, 2010
  6. xliderider
    Offline

    xliderider New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    1,396
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Where Diamond Head stay
    Had problems making a backup and rebooting into recovery from RM CWR 2.0.1.3 today. Got stuck at the M logo as well.

    I flashed back to 2.0.1.2 and it worked. I think I'll stay on 2.0.1.2 for a while.
  7. NoKz
    Offline

    NoKz New Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    328
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Los Angeles, CA
    Well, Koush said he's working on a new CWM that I hope fixes some of the issues we've been having.

    Finally a switch ROM feature! dancedroid
  8. Boostjunky
    Offline

    Boostjunky New Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Just a quick note to all those who may have read and taken the advice in my previous post in this thread, DO NOT rename your ClockworkMod Recovery Backup folders. Clockwork generates an MD5 sum to ensure that the backup folder is the correct, unaltered backup. If you change the name of the folder, the MD5 will not match with the name of the folder, and the backup will be aborted.

    Some of you probably already knew this and just smacked your forehead with the palm of your hand after reading my previous post. But I wanted to make sure I didn't lead any other newbs such as myself astray by giving out bad information.
  9. brianlpowers
    Offline

    brianlpowers New Member

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    @Boostjunky
    i had the same problem you did, but i had a quick fix

    somehow rom manager got placed in my disallow list for superuser privileges - i only discovered it going into the list for something else.

    rom manager would not give me any errors or say that it was being blocked

    i allowed it, and i could backup as normal

    hope this helps
  10. bluegrasslover
    Offline

    bluegrasslover New Member

    Joined:
    Sep 16, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    Thank you for this!
  11. loudaccord
    Offline

    loudaccord New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    Wow, it worked for me too!! Thanks!!!

    I love the search button :)
Search tags for this page

backup current rom not working

,
backup current rom without rom manager
,
clockwork rom manager wont backup on galaxy s4
,
do not see backups in rom manager
,
rom manager can not backup
,

rom manager does not backup

,
rom manager dont backup
,
rom manager error backing up current rom
,
rom manager not backing up my rom
,

rom manager will not backup

,
rom manager will not backup current rom
,
rom manager won't back up current rom
,

rom manager wont backup

,
rom manger will not backup[
,
why wont rom manager mahe backup