[ROM]Fission 2.3.1 RC2 Droid2 Global-Vanilla Android-AOSP Like-Fission ROM Manager

Discussion in 'Motorola Droid 2 Global' started by AngDroid, Dec 11, 2010.

  1. AngDroid
    Offline

    AngDroid Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    759
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    [ROM]Fission 2.3.1 RC4 Droid2 Global-Vanilla Android-AOSP Like-Fission ROM Manager

    For more info about Fission please visit this THREAD

    Please follow all install instructions exactly! We do not have SBF yet to recover bricked phones so you are installing the ROM at your own risk. Myself nor any team member of Team DeFuse will be responsible if you soft brick your phone.

    I am creating a seperate Droid 2 Global Fission thread because it is still in RC stage so some bugs will be different than the D2 and DX builds. We will get to the same level soon, actually the D2 Global ROM is coming together nicer than the other two, IMHO.

    Whats new in RC2:
    The ROM has been completely rebuilt from RC1. Same functions, less glitches.

    If you are coming from RC1 or any other ROM please wipe data and cache before and after install. Make sure you perform a back up.

    Notes:
    All apps that can be updated via Android Market have been removed. To find the apps quickly just search market for Google Inc.

    You must have root and koush's droid2 bootstrap installed before installing ROM. I suggest use z4root.apk to obtain root. You can find bootstrap in market or do a search for Koush's website.

    Install Instructions - Manual Way Through Clockwork Recovery
    Wipe Cache
    Wipe Data
    Mount System
    Mount Data
    When System and Data are mounted recovery will display UNMOUNT; which means it is mounted and if you select it again it will unmount.
    Install ROM
    Wipe Cache
    Wipe Data
    Reboot
    Enjoy!

    Install Instructions - Fission ROM Manager
    Open Droid 2 or Droid X Bootstrapper (download the one for your phone.)
    Tap ?Bootstrap Recovery?
    Tap “Allow” if asked to grant SU Persmission
    Tap “OK’ on “Success” screen
    Exit Droid 2 or Droid X Bootstrapper
    Download Fission ROM Manager and place it on your SD Card
    Install the program by selecting it using Files or Astro File Manager application
    After installing the app, open it.
    Optional: Now would be a good time to enable WiFi on your phone.
    After the program opens, choose List Downloads in the bottom left corner.
    After the list is loaded, select the latest version of Fission by tapping it on the list.
    It will prompt if you want to download. Select yes.
    After it completes, the version you downloaded will have a check near it. Tap the selection again and it will prompt if you would like to add it to the install queue. Select yes.
    Now to install the new version, the install queue at the bottom of the screen is now enabled. Tap that. A new screen will show.
    Create a back-up by checking the option at the top of the screen.
    Tap the pull down (which says don’t wipe), it will will expland, choose wipe cache+data.
    Now, choose install at the bottom left corner. Your phone will reboot and begin the install process.
    After the install process is complete, the phone will reboot again.

    PLEASE FOLLOW ALL INSTRUCTIONS CAREFULLY!

    Changelog:
    RC2 --> RC4
    Market issues now fixed
    Lots of changes to framework
    Media apps are now moto apps; cam, music and gallery
    more fine tuning

    What needs to be completed:
    Sim card functions need to be added in. This will come as an add-on package later tonight. So do not use this ROM if you need sim card access right away.

    Some graphics need to be fixed up.

    If you need to activate phone and on screen keyboard does not pop up then slide out keyboard and press 1 on the physical keyboard.

    Downloads & More Info can be found HERE
    Last edited: Dec 12, 2010
  2. hailtothetheif83
    Offline

    hailtothetheif83 New Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    1,020
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Temecula, Ca
    Having issue trying to instal from the FRM every time I try to DL gives me error 404.

    Also went to the site to DL but was still showing RC1 not RC2
  3. sooner2k1
    Offline

    sooner2k1 New Member

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm confused, the instructions on teamdefuse.com don't say anything about mounting the system and data. I didn't do that, would that be why my clean install of 2.3.1 does not create a fission folder?
  4. UrbanBounca
    Online

    UrbanBounca Rescue Squad Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    2,345
    Likes Received:
    76
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Virginia
    The instructions on Team Defuse do have mount system/data. It's about halfway down the page.

    Either way, I haven't had a Fission folder since 2.1. I had to search for 2.1 to find D2_Camera and D2_Gallery.
  5. hailtothetheif83
    Offline

    hailtothetheif83 New Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    1,020
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Temecula, Ca
    Still getting 404 error when DLing with FRM even the new RC3 I saw on there... I uninstalled and re installed FRM and I still can not DL it. Website DL still shows RC1

    Where you guys getting it to DL?
  6. wilboy
    Offline

    wilboy New Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    684
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Same w/ me here!..Oh and yeah..it's on RC3 now and still..having an Error:404!:icon_ repost:
  7. AngDroid
    Offline

    AngDroid Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    759
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    are you guys using lite or full FRM?

    Sorry been out for a bit...will fix it now.
  8. dipsetdiplomat
    Offline

    dipsetdiplomat New Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Im running RC3 and its great

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums App
  9. chuoitieu
    Offline

    chuoitieu New Member

    Joined:
    Dec 4, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Can someone tell me if this version supports GSM? I am using GSM so if it does not support, no way to use.

    Thank you.
  10. hailtothetheif83
    Offline

    hailtothetheif83 New Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    1,020
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Temecula, Ca
    Yeah I am using the full FRM... finally got it to DL. Waiting for my apps to reinstall but so far great work!! A lot smoother than RC1 def. better than stock!!
  11. wilboy
    Offline

    wilboy New Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    684
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Just installed RC3 but im having some problem..like Market and Camera(or may be some other more)do i did something wrong?
    O yeah,I'm using FRM Lite.
    Last edited: Dec 12, 2010
  12. wilboy
    Offline

    wilboy New Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    684
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Never mind..Got it to work now!What i did is ..re installed my backup(RC1) and installed RC3 w/o wiping data/cache...VOILA!! THANX ANGDROID!!
    Last edited: Dec 12, 2010
  13. jasonrhcastle
    Offline

    jasonrhcastle New Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Having same issue. Did same as you. Restored to my RC1 copy (never had a chance to install RC2). Did not wipe data/cache. Loaded RC3 and went smoothly. Was able to open Market once, now always gives a force close error. Any ideas what I did wrong?

    J
  14. fox_hound
    Offline

    fox_hound New Member

    Joined:
    Nov 6, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    nj
    What's frm stand for

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums App
  15. wilboy
    Offline

    wilboy New Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    684
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Try to google Market,same thing what i did to my Gallery!
    Working smooth now!!dancedroid
  16. wilboy
    Offline

    wilboy New Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    684
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Fission Rom Manager!
  17. jasonrhcastle
    Offline

    jasonrhcastle New Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Google search suggested clearing cache on market in apps>manage. Did that. Allows me to accept terms then forces close again.

    J
  18. hailtothetheif83
    Offline

    hailtothetheif83 New Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    1,020
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Temecula, Ca
    Yeah I was having the market errors as well... thought it was because I loaded the new market but from what I see here it's not just me. This is def. going to be a really great ROM once out of RC. Just too many annoyances with it right now ie market. But everything else was working pretty well.

    Also noticed I would go into the stock browser and go to a webpage and it would say it loaded but I would get a blank screen. Happened a couple of times last night.

    Went back to my stock back up for the time being
  19. AngDroid
    Offline

    AngDroid Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    759
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Sorry about the market issues guys. It worked at first when I was testing and then it crashed on later when I was not home so I could not fix right away.

    RC3 was fixed and uploaded again.

    You may have to go back to your OEM backup or RC1/2 backup, download RC3 again install it.

    My mistake and sorry...just some stuff that happens when doing this sort of thing :)

    RC4 or finall will be on FRM Full at some today/tonight. I am putting the final touches on it now :)
  20. hailtothetheif83
    Offline

    hailtothetheif83 New Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    1,020
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Temecula, Ca

    No worries at all! It's part of the game and why we make nandroid backups! Might just wait to hold off DLing till I see RC4 up tonight/tomorrow! Thanks for all your work on the D2G
Search tags for this page

2.3.1 android rom

,

droid x2 fission 2.3