problems installing custom roms on to my phone!

Discussion in 'Droid 2 Roms' started by andrew92, Oct 31, 2010.

  1. andrew92

    andrew92 Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    so i recently just rooted my phone and downloaded droid 2 boot strap and all that stuff. So i tried installing Fission Vanilla 1.2 yesterday. I downloaded the zip file and moved it to the root of my sd card. I used droid 2 bootstrap to reboot into recovery and tried installing it from a zip there. Every time it says that installation is complete i reboot my phone and nothing has changed.
    Is there something that I didn't do or missing?
     
  2. Cloppy

    Cloppy Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    159
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    did you mount the system in the custom recovery?
     
  3. andrew92

    andrew92 Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    no i did not. how do you go about doing this?
     
  4. mwhartman

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,737
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    153
    Location:
    South FL
    Ratings:
    +12
  5. andrew92

    andrew92 Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    ok i mounted the system in system recovery and i re installed the rom.
    After rebooting the phones just stuck on an android screen that just shines and it wont go past that. did i just possibly brick my phone?
     
  6. mwhartman

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,737
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    153
    Location:
    South FL
    Ratings:
    +12
    I doubt it. Did you wipe the data and cache?
     
  7. andrew92

    andrew92 Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    no i didnt should i try and do that now? or just go back into a backup i made clear the data and cache and reinstall
     
  8. mwhartman

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,737
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    153
    Location:
    South FL
    Ratings:
    +12
    Keep the backup.

    In recovery do the wipe (data and cache) then reinstall the rom
     
  9. andrew92

    andrew92 Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    im trying to reboot into recovery now but i cant get past the load screen. I tried pulling the battery and holding x while my phone reboots but it wont go past the android screen with a triangle with an exclamation point. Any suggestions?
     
  10. mwhartman

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,737
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    153
    Location:
    South FL
    Ratings:
    +12
    It appears that you lost root. What did you use to root your phone?
     
  11. andrew92

    andrew92 Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    i used the one click root method. should i proceed to re root the phone?
     
  12. andrew92

    andrew92 Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    i used the one click root method from darkonion. should i try and re root my phone?
     
  13. mwhartman

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,737
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    153
    Location:
    South FL
    Ratings:
    +12
    Yes! Sadly, the one click methods often lose root. Follow the link that I posted earlier.
     
  14. trook

    trook Member

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    616
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Lake Elsinore Ca
    Ratings:
    +0
    Hey Andrew92, do you have the rom developers install instructions? because if you dont I can send them to you.
     
  15. andrew92

    andrew92 Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I dont know what to do. My phone won't go past the loading screen and when i try rerooting my phone my computer can't find any devices plugged in. Is there any way for me to get out of this loophole?
     
Search tags for this page

why my motorola droid wont install my custom rom

,

why wont my custom rom install