problems installing custom roms on to my phone!

Discussion in 'Droid 2 Roms' started by andrew92, Oct 31, 2010.

  1. andrew92
    Offline

    andrew92 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    so i recently just rooted my phone and downloaded droid 2 boot strap and all that stuff. So i tried installing Fission Vanilla 1.2 yesterday. I downloaded the zip file and moved it to the root of my sd card. I used droid 2 bootstrap to reboot into recovery and tried installing it from a zip there. Every time it says that installation is complete i reboot my phone and nothing has changed.
    Is there something that I didn't do or missing?
  2. Cloppy
    Offline

    Cloppy New Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    159
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    did you mount the system in the custom recovery?
  3. andrew92
    Offline

    andrew92 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    no i did not. how do you go about doing this?
  4. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
  5. andrew92
    Offline

    andrew92 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ok i mounted the system in system recovery and i re installed the rom.
    After rebooting the phones just stuck on an android screen that just shines and it wont go past that. did i just possibly brick my phone?
  6. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    I doubt it. Did you wipe the data and cache?
  7. andrew92
    Offline

    andrew92 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    no i didnt should i try and do that now? or just go back into a backup i made clear the data and cache and reinstall
  8. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Keep the backup.

    In recovery do the wipe (data and cache) then reinstall the rom
  9. andrew92
    Offline

    andrew92 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    im trying to reboot into recovery now but i cant get past the load screen. I tried pulling the battery and holding x while my phone reboots but it wont go past the android screen with a triangle with an exclamation point. Any suggestions?
  10. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    It appears that you lost root. What did you use to root your phone?
  11. andrew92
    Offline

    andrew92 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i used the one click root method. should i proceed to re root the phone?
  12. andrew92
    Offline

    andrew92 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i used the one click root method from darkonion. should i try and re root my phone?
  13. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Yes! Sadly, the one click methods often lose root. Follow the link that I posted earlier.
  14. trook
    Offline

    trook New Member

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    617
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Lake Elsinore Ca
    Hey Andrew92, do you have the rom developers install instructions? because if you dont I can send them to you.
  15. andrew92
    Offline

    andrew92 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I dont know what to do. My phone won't go past the loading screen and when i try rerooting my phone my computer can't find any devices plugged in. Is there any way for me to get out of this loophole?
  16. trook
    Offline

    trook New Member

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    617
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Lake Elsinore Ca
    try pulling out your battery then reinstalling it, not root, reinstall the battery....Also, did you install that new ota update thats going around?
  17. andrew92
    Offline

    andrew92 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    what do you mean reinstall the battery? when i pull my battery and put it back in it just goes into a screen with the word ANDROID on it that just shines and blinks but it dosen't go anywhere... i'm bugging out now haha i can't even use my phone please help!
  18. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
  19. trook
    Offline

    trook New Member

    Joined:
    Sep 4, 2010
    Messages:
    617
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Lake Elsinore Ca
    dont freak out, everything will be ok, we'll figure it out. if it throws you back into the triangle exlcamation point screen, press the magnifying glass to reboot you into stock recovery, then apply your backup.
  20. andrew92
    Offline

    andrew92 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i looked at that link and it says in order to root i need to have android terminal emulator. the problem with that is i cant even get to any apps or such because i cant reboot past the load screen. I got to a bootloader screen when my phones connected to my laptop in order to try and root it again with the one click root method but everytime i try that it dosen't see that my phones connected. any suggetions on how to get to the reboot recovery screen?
Search tags for this page

why my motorola droid wont install my custom rom

,

why wont my custom rom install