Pretty sure I just bricked my droid

Discussion in 'Android Tech Support' started by RubberSoul, Mar 30, 2010.

  1. RubberSoul
    Offline

    RubberSoul New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    LOL this is a bummer for sure. I was trying to go back to stock 2.0.1 from ultimate droid rom. I tried using the dm installer and my rom manager, something happend and I accidentally stopped it during its dwnlding screen.....anyhow long story short, now it just keeps reebooting with the droid eye, and when I start it up and hold x it shows the exclamation point but theres no options ....Im screwed huh?
  2. Corinacakes
    Offline

    Corinacakes DF Super Moderator Theme Developer

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    5,031
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maine
    No you aren't bricked..you will be fine as soon as some one smarter than me answers. Trust me
  3. Corinacakes
    Offline

    Corinacakes DF Super Moderator Theme Developer

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    5,031
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maine
    actually until someone does at least pull yur battery and let it sit for a min then put it back in and try rebooting in recovery again
  4. baniels
    Offline

    baniels New Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    52556
    It shows the exclamation point with no options?

    Have you pushed the camera button and volume up button at the same time? You need to do that to get options within stock recovery.
  5. pc747
    Offline

    pc747 DF Administrator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    17,552
    Likes Received:
    1,071
    Trophy Points:
    113
    If it reboots it is not bricked. As baniels stated you can access the stock recovery menu.
  6. pc747
    Offline

    pc747 DF Administrator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    17,552
    Likes Received:
    1,071
    Trophy Points:
    113
    [​IMG]

    11. Scroll down to "apply sdcard:update.zip" using your d-pad keys
    [​IMG]
  7. Flomaster
    Offline

    Flomaster Premium Member Premium Member

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    1,073
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    East Texas
    Download this file onto your computer and rename it to "update.zip" (withought quotes) and get it to your sdcard.

    Boot into recovery and select "install zip from sdcard", selecting this file.

    This should bring you back to stock, with NO ROOT.

    I hold no responsibility for any mayhem that may result from using this file! Use at your own risk!

    Please let me know how you make out!

    Good luck,

    -=Jason=-

    once in recovery you probably have to mount your USB to allow you to transfer update.zip to your sdcard
    Last edited: Mar 30, 2010
  8. pc747
    Offline

    pc747 DF Administrator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    17,552
    Likes Received:
    1,071
    Trophy Points:
    113
    then wipe data/ factory reset.
  9. cereal killer
    Offline

    cereal killer DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    11,073
    Likes Received:
    707
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Austin, TX
    Moved to the Rescue Squad area.....

    I see you've already gotten some help.

    Good luck Rubber Soul
  10. RubberSoul
    Offline

    RubberSoul New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    thanks man I did the volume and camera and then just did stock recovery
    ....but its still rooted.....ninja man is still there, how can i get rid of this...
  11. Tanknspank
    Offline

    Tanknspank Beta Team Premium Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    Is their an option to mount your Droid from the Stock Recov? If so you can get those update.zips over to your phone that way. If not, you'll need a microSD Card Reader.
  12. RubberSoul
    Offline

    RubberSoul New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    trying the update.zip thanks flomaster and all you awsome dudes.
  13. jstafford1
    Offline

    jstafford1 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,065
    Likes Received:
    130
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.


    Don't worry if this doesn't work. We have 0 bricked Droids around here and we're gonna keep it that way. There's always a way to fix it. You still have options if the update.zip doesn't work.
  14. pc747
    Offline

    pc747 DF Administrator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    17,552
    Likes Received:
    1,071
    Trophy Points:
    113
  15. RubberSoul
    Offline

    RubberSoul New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    AWSOME!!!!!!!!!!!!! It worked!!!!!! Thanks for all your help guys! You all should know that you really made my day and saved my butt! Now Im going to just sit back and wait for the update!!!!!!!!!! should I delete the update.zip from my sdcard? Thanks again guys you rock!
  16. pc747
    Offline

    pc747 DF Administrator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    17,552
    Likes Received:
    1,071
    Trophy Points:
    113
    No do not delete it.
  17. Tanknspank
    Offline

    Tanknspank Beta Team Premium Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    Yea, saying this happens again you can have it again if you need it later. Lets hope you don't though. You can rename it to something else, so you can use another update.zip, but rename it back to that as soon as possible, so you can have it if you need it.

    This is all just precaution though. You don't have to listen to us. :icon_ devil:
  18. Flomaster
    Offline

    Flomaster Premium Member Premium Member

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    1,073
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    East Texas
    rename the update.zip to stock2.01.zip because the OTA will put another update.zip on your sdcard you don't want to get the two confused

    -=Jason=-
  19. Alvarez13
    Offline

    Alvarez13 New Member

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    112
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    I love the fact that there's a resuce squad on this board to "unbrick" droids. You guys are awesome!