Phone Delay after App Instillation

Discussion in 'Android General Discussions' started by rakoom2002, Jan 14, 2010.

  1. rakoom2002
    Offline

    rakoom2002 New Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Anytime after I install and application it takes like two minutes or so for applications to actually show up in my menu. Sometime I have to use the advanced task killer and exit out of everything and wait a little bit for the applications to show up. Anyone else have this issue, or know why it does this?
  2. jsh1120
    Offline

    jsh1120 New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    2,462
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Seattle, Washington
    Same experience. Haven't been able to determine if it's purely a timing issue or whether I eventually trigger the recognition of a new app by using it or some other action. Once I realized it was normal behavior and that my app was not getting "lost," I stopped worrying about it.
  3. dylanthecat
    Offline

    dylanthecat New Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    632
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Wisconsin
    It does take a bit for the download to occur, and then a bit more for the program to be installed. I have not noticed more than a 10 or 15 second delay. Could be you had a slow connection at the time and the download went slow? I am most always on WIFI when installing apps.
  4. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
    Hate to tell you this but using the Advance Task Killer will actually slow your phone down. I'd get rid of it if I were you, it's not necessary.