Non rooted GB, how do I root

Discussion in 'Droid X Hacks' started by Top_Droid, Jul 20, 2011.

  1. Top_Droid

    Top_Droid Member

    Joined:
    Jul 2, 2011
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Winter Park, FL
    Ratings:
    +0
    My wife's phone has never been rooted, and running the OTA GB. her phone has been messing up and needs to be restored. Is there any way to root it without loosing app data?

    I've tried gingerbreak, but it never seems to work, it just gets stuck in the exploit.

    Sent from my DROIDX running Liberty AOSP using DroidForums
     
  2. americanz

    americanz Member

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    396
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Pretty sure you can not root OTA GB yet.

    Sent from my D2 GB Apex 2.0 @1.4ghz
     
  3. Droid-Xer

    Droid-Xer DF Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    2,404
    Likes Received:
    55
    Trophy Points:
    113
    Location:
    El Paso, TX
    Ratings:
    +55
    You will have to SBF baxk to 2.3.340 and then use the 2 part update zips to get to rooted GB
     
  4. Top_Droid

    Top_Droid Member

    Joined:
    Jul 2, 2011
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Winter Park, FL
    Ratings:
    +0
    That blows.....and there is no way to back up app data without root right?

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  5. Droid-Xer

    Droid-Xer DF Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    2,404
    Likes Received:
    55
    Trophy Points:
    113
    Location:
    El Paso, TX
    Ratings:
    +55
    correct. some apps have the ability to save data, just check in the settings for a backup option
     
  6. brad92

    brad92 Silver Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    4,496
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    153
    Location:
    TEXAS
    Ratings:
    +16
    DroidX-er is giving good info. If you need any help, let us know.

    CM74DX
     
  7. barski

    barski Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    597
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I believe TBH has all in 1 zip that will flash rooted gb in 1 shot.

    but the 2 part flash is very easy also.
     
  8. Top_Droid

    Top_Droid Member

    Joined:
    Jul 2, 2011
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Winter Park, FL
    Ratings:
    +0
    Thanks, that's what I thought

    Sent from my DX running Liberty AOSP on DroidForums
     
  9. Top_Droid

    Top_Droid Member

    Joined:
    Jul 2, 2011
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Winter Park, FL
    Ratings:
    +0
    Thanks a lot, I'm still learning a lot, but that's what I had to do to my DX. She just doesn't need all the capabilities of root, so she never let me do it for her. Oh well guess she will just have to loose everything. All the important stuff we can back up. Its just the little things like angry birds and a couple others

    Sent from my DX running Liberty AOSP on DroidForums
     
  10. Droid-Xer

    Droid-Xer DF Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    2,404
    Likes Received:
    55
    Trophy Points:
    113
    Location:
    El Paso, TX
    Ratings:
    +55
    There's an app in the market that can back up angry birds. Tbh has an easy zip but it has caused soft bricks. The 2part zip is easy enough.
     
  11. Top_Droid

    Top_Droid Member

    Joined:
    Jul 2, 2011
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Winter Park, FL
    Ratings:
    +0
    If I root my wife's phone, is there any way to copy the pro version of titanium I bought onto her phone?
     
  12. brad92

    brad92 Silver Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    4,496
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    153
    Location:
    TEXAS
    Ratings:
    +16
    Doesn't Titanium Backup Pro use an unlock code? If so, I don't think you can use it on 2 phones at the same time

    CM74DX
     
  13. Top_Droid

    Top_Droid Member

    Joined:
    Jul 2, 2011
    Messages:
    154
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Winter Park, FL
    Ratings:
    +0
    I'm not sure...I just had to buy and download the pro app, which unlocks the regular app
     
  14. Kasey Krehbiel

    Kasey Krehbiel Member

    Joined:
    Mar 15, 2011
    Messages:
    521
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Culpeper, VA
    Ratings:
    +1
  15. Droid-Xer

    Droid-Xer DF Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    2,404
    Likes Received:
    55
    Trophy Points:
    113
    Location:
    El Paso, TX
    Ratings:
    +55
    No, the Titanium Backup app/key is tied to your gmail account.