Marketplace Issue/Update Apps

Discussion in 'Motorola Droid X' started by dannyro, Aug 16, 2011.

  1. dannyro

    dannyro Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    37
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    Is anyone else having an issue with the new google marketplace? When I go into the marketplace under "my apps" it tells me that I have a bunch of apps to update even though they have already been updated and are running the latest release. I noticed this started with the new google market....is anyone else having this issue and is there something I can do to fix it?
     
  2. maineultraclassic

    maineultraclassic Member

    Joined:
    Dec 18, 2010
    Messages:
    215
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Southern Maine
    Ratings:
    +3
    When I go to "my apps" it only shows 3 apps, not all of them. So I just hope that my apps are actually updating automatically like I selected.
    This new market sucks, it's slow and not user friendly.

    Steve
     
  3. Hockeytown

    Hockeytown New Member

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Michigan
    Ratings:
    +0
    The new Market Sucks real slow and cluttered!
     
  4. JohnnytheK

    JohnnytheK Senior Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    1,376
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +34
    It shows all my apps, but I have to agree it's a visual mess. It's almost like they're trying to be too clever by half.

    The search function works great you get a list, but the graphic home screen sucks.

    Sent from my DROID X2 using Tapatalk
     
  5. maineultraclassic

    maineultraclassic Member

    Joined:
    Dec 18, 2010
    Messages:
    215
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Southern Maine
    Ratings:
    +3
    I uninstalled the update to go back to the old market, and within 5 minutes it updated itself again.

    PITA!!!!

    I have to manually go thru my apps and update them, the auto update isn't working.

    Steve
     
  6. cece5702

    cece5702 Member

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    908
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
    Yes I hate the new market. It's far too complicated

    Sent from my DROIDX
     
  7. cece5702

    cece5702 Member

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    908
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
    Does anyone know how to get the old marketplace back?

    Sent from my DROIDX
     
  8. thinman72069

    thinman72069 Member

    Joined:
    Feb 2, 2011
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Re-updating is getting real old....

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  9. cece5702

    cece5702 Member

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    908
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
    Yeah this is ridiculous! Its cluttered and slow to load!!!!!

    Sent from my DROIDX
     
  10. lark214

    lark214 New Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    California
    Ratings:
    +0
    Yes your right it only says there are updates when I go to the market and push my apps button.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  11. maineultraclassic

    maineultraclassic Member

    Joined:
    Dec 18, 2010
    Messages:
    215
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Southern Maine
    Ratings:
    +3
    You can uninstall the new market, but it will reinstall itself within minutes.

    Steve
     
  12. reposter432

    reposter432 Member

    Joined:
    Jun 8, 2011
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I installed the new radio fix, so I had to reinstall Liberty 0.9, which has the old market. That issue you're talking about is a problem with the old market too. I did a Titanium backup of all my apps just a few hours before and I know everything was up to date, but the market insisted I didn't have the latest updates for around seven apps.
     
  13. LionelHutz

    LionelHutz New Member

    Joined:
    Aug 20, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Worst part is knowing that it's just updating to be compatible with some new tablet or new phone, and has nothing to do with a Droid X. It's like when iTunes needed to keep updating for no real reason like new features/design, etc.

    Also noticed that some amazon marketplace app downloads aren't fully completing, have to restart the phone to see that they had completed and were ready to install.
     
    Last edited: Aug 20, 2011
  14. Natey2

    Natey2 Active Member

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    1,310
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5
    I wonder if the Market uses some CRC/MD5 checksum to determine if an installed app is different from the latest one in the market. Backing up/restoring an app could change the checksum (trailing nulls, etc) that don't affect the app, but may change the CRC of the .apk file.

    Sent from my unrooted DroidX using DroidForums app.
     
  15. texasbred78

    texasbred78 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I am having the same issue. I go to "my apps" and it says I only have 5 apps installed and 1 not installed, but nothing that says update. I am on a non rooted Droid X running Gingerbread. I wondered about my updates because I got a message the other day telling me I had 12 updates available, so yesterday I started looking through the app page and on everyone that said installed, I clicked into to see if they had "update" at top. Sure enough some did. I ended up doing this and found 21 updates so far. Ridiculous. If anyone knows how to fix this, please let me know. I really don't want to factory reset as a fix unless I have to because I have apps that aren't available anymore, or at least I can't find them anymore, like a paid version of Nesoid and Snesoid. Please help.
     
Search tags for this page

ho to upat market place