is this bootloader?

Discussion in 'Galaxy Nexus Development' started by lazarus2297, Dec 17, 2011.

  1. lazarus2297
    Offline

    lazarus2297 Member

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    367
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    so i was having major issues with getting the phone unlocked/rooted finally I did but I was curious is the picture below the correct screen for the bootloader mode??

    IMG_0280.JPG
     
  2. Coots
    Offline

    Coots Member

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    166
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +6
    To my knowledge. Yes.

    Sent from my Galaxy Nexus using DroidForums
     
  3. lazarus2297
    Offline

    lazarus2297 Member

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    367
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    so then for some reason my computer no likey that mode becuase it would NEVER notice the phone the correctly when in that mode...

    just making sure i wasn't missing some major step.. i got it unlocked rooted now by getting into adb and rebooting into bootloader mode manually but the screen for that bootloader (i guess fastboot) where you unlock the bootloader looks different..
     
  4. lazarus2297
    Offline

    lazarus2297 Member

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    367
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    That is Odin mode if you do vol+ and vol- at the same time you press power you get the right bootloader mode.. just thought I would mention it

    Sent from my Galaxy Nexus using DroidForums
     
  5. djras1
    Offline

    djras1 Member

    Joined:
    Nov 11, 2010
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    you may be missing another driver. I found (through someone else's post) that the drivers for PDANet take care of the problem.
     
  6. ionide
    Offline

    ionide Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    194
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Yeah, definitely sounds like a driver issue. I had the same thing happen, I remember I installed pdanet drivers and I also manually update the driver and chose by manufacturer Samsung, I don't remember which exactly fixed it, but try doing both those things, once you get your driver right you'll be good to go

    Sent from my Galaxy Nexus using DroidForums
     
  7. Felix 222
    Offline

    Felix 222 Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    214
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    San Jose, CA
    Ratings:
    +1
    Double check that you installed both the Samsung driver posted (driver 1) and that you installed the Samsung driver in PDANet during install process

    Sent from my Galaxy Nexus using DroidForums
     
  8. lazarus2297
    Offline

    lazarus2297 Member

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    367
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    i did all that with the installing reinstalling.. but I got it working another way.. While the phone was powered on and plugged in with debugging enabled my computer would see it as an adb interface. so I remembered using adb on previous phones.. so I brought up cmd and ran adb from there with the phone powered on and sent the command adb reboot bootloader and that put the phone in the right mode.. then the fastboot-windows oem unlock command worked like a champ.. I unlocked rooted and unrooted/relocked last night just to make sure I could..

    thanks for the responses though!