How To: Setting Up ADB on Mac OSX for your Droid X

Discussion in 'Droid X FAQ' started by tjrocks91, Aug 24, 2010.

  1. physeetcosmo

    physeetcosmo New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Orion Arm, Milky Way
    Ratings:
    +0
    Back up....

    After you type that in your text editor, you have to save that new file as bashrc. However, i would just type that command at the terminal:

    $ export PATH=${PATH}:/pathtothetoolsfolder

    and hit enter. This only changes the PATH variable for that terminal session. Meaning, after you close that terminal window the PATH variable will loose that location you specified.

    Now just skip to running:

    $ adb shell

    Enjoy your root! :motdroidvert:
     
  2. pjo1966

    pjo1966 Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    313
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Los Angeles
    Ratings:
    +1
    I have ADB running on my Mac, but it's not seeing the Thunderbolt. I have it set for Charge Only. When I enter adb devices I get:

    Code:
    -bash: adb: command not found
    When I enter ./adb devices I get:

    Code:
    -bash: ./adb: No such file or directory
    I am a novice when it comes to Terminal. I've rooted various phones in the past, but still do not feel comfortable. Can anyone see any glaring mistakes I'm making? Any assistance would be appreciated.
     
  3. pjo1966

    pjo1966 Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    313
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Los Angeles
    Ratings:
    +1
    I'm still struggling to get this to work. I've been Googling various sites for tips on how to install adb on a Mac, but still am not having any luck.
     
  4. pjo1966

    pjo1966 Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    313
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Los Angeles
    Ratings:
    +1
    I can now see my phone listed in the Terminal window. I followed the instructions and had better luck.
     
  5. scottux

    scottux New Member

    Joined:
    Feb 19, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    update to the sdk

    The SDK has moved adb to /platform-tools - they left a note:
    Once I did this, I was able to run adb. Also, I have no .bashrc, i updated the .bash_profile and ran '. .bash_profile' with bash in login mode 'bash --login'. May have been overkill, but if it helps anyone else out I can now run adb from anywhere and my phone is rooted. I figured better safe than sorry.

    Good luck
     
  6. cjlanda

    cjlanda New Member

    Joined:
    May 6, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    After editing .bash_profile try the following command "source ~/.bash_profile" instead of ". .bashrc"

    Works for me!
     
Search tags for this page
adb for mac os x
,

adb mac os x

,
adb macos
,
adb path mac
,
mac adb
,
mac os adb
,
mac os x adb
,
mac osx adb
,
osx adb
,
set adb path mac