Help! I've rooted before a lot but have never run into this problem

Discussion in 'Droid Rooted Help' started by mentaloaf, Dec 20, 2010.

  1. mentaloaf
    Offline

    mentaloaf Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Hi there, I just rooted for the fourth time (fourth new phone) and i got almost through RSD lite to flash sprecovery...actually, sprecovery is installed on my phone, but every time I boot it up I get a red battery icon with a line through it then a message saying process system is not responding. I was able to boot into sprecovery and I went ahead and installed the root file anyway hoping that would solve the problem, but same thing...now my phone is doing endless boot loops and not working...btw droid 1, just got it from asurion as a replacement device
     
    Last edited: Dec 21, 2010
  2. Bob Dammit
    Offline

    Bob Dammit DF Super Moderator

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,709
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    68
    Location:
    N 42° 05.183 W 079° 10.914
    Ratings:
    +17
    What version are you coming from, and what sbf are you flashing?

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  3. mentaloaf
    Offline

    mentaloaf Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Thanks! 2.2.1 and I all I see when I boot into sprecovery is:

    Android system recovery <2e>

    Patched by SirPsychoS (0.99.3b)

    Did I use a version that was too old? Is this some kind of new blockage if you try to root your phone?
     
  4. mentaloaf
    Offline

    mentaloaf Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
  5. Bob Dammit
    Offline

    Bob Dammit DF Super Moderator

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,709
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    68
    Location:
    N 42° 05.183 W 079° 10.914
    Ratings:
    +17
    Ok, my guess is either a bad download, you didn't "catch the boot", or a combination of both. Grab the stock sbf and try reflashing it. That should restore your system files. Then redownload and flash motocache's SPRecovery sbf. Pay attention to your phone while flashing that second sbf. You need to catch the boot on that one. 2.2.1 reflashes the stock recovery on reboot. I have done 3 phones with that method. My phone didn't need any intervention. One friends phone gave me fits until I held the X key when RSD rebooted the phone, and on the other one I needed to press up on the D-pad to boot back into the boot loader. I'm going to bed and will check back in 5 hours when I get up to see if you need more help. Good luck!

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  6. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,348
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    153
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Ratings:
    +6
    You have a 2.1 kernel installed on a 2.2 build.

    You will either need to install a ROM or a new kernel.
     
  7. Bob Dammit
    Offline

    Bob Dammit DF Super Moderator

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,709
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    68
    Location:
    N 42° 05.183 W 079° 10.914
    Ratings:
    +17
    Good catch, I was half asleep.
     
  8. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,348
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    153
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Ratings:
    +6
    Actually, the cable came out of his phone while flashing SBF. Not a kernel issue at all, just a system corruption. Trying to get it straightened out with a stock SBF. :)
     
  9. mentaloaf
    Offline

    mentaloaf Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Thanks, sorry I started two threads on this, I'll stay on this one since it pertains to my problem in particular and can maybe help others. I'm going to flash back to stock as soon as it downloads...I'll let you know how it goes. I'm on Maui so my time is a little different, just woke up
     
    Last edited: Dec 21, 2010
  10. mentaloaf
    Offline

    mentaloaf Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    stuck at 93% for a while now on rsd lite with the vzw sbf file phone is in bootloader and says: SW update in progress
     
  11. mentaloaf
    Offline

    mentaloaf Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    OK it said fail on rsd lite and now it says code corrupt and won't even get to the M...have I got a brick?
     
  12. mentaloaf
    Offline

    mentaloaf Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    OK, I just flashed the sprecovery sbf again and I'm golden! Booting up normally! Except now I can't seem to install the update.zip it says no such file or directory installation aborted.
     
  13. mentaloaf
    Offline

    mentaloaf Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    OK I'm now rooted...I renamed it to just update and it installed root...thanks guys!
     
  14. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,348
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    153
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Ratings:
    +6
    Glad you got it running. You figured it out fast. :) Way. To. Go. :)