Has anybody else not received the 5.5.893 official update yet???

Discussion in 'Droid Bionic Tech Support' started by sr.torres22, Dec 22, 2011.

  1. sr.torres22
    Offline

    sr.torres22 New Member

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    149
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rogers,AR
    As the title states...i been patiently waiting for this update, and have not received anything yet. Randomly check for system updates and nothing. Would i need to have wifi on? Or is this normal???


    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  2. fatpomp
    Offline

    fatpomp New Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    133
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Los Angles,Ca
    Don't know if this works or not but it apparently worked for this guy at android forums.




    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk
  3. sr.torres22
    Offline

    sr.torres22 New Member

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    149
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rogers,AR
    Just check the settings and is unchecked. Oh well, back to waiting... -__-
    Thanks anyhow.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  4. jntdroid
    Offline

    jntdroid DF Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    6,437
    Likes Received:
    292
    Trophy Points:
    83
    Location:
    TX
    Here's the official OTA file to go from .886 to 5.5.893: Dropbox - Blur_Version.5.5.886.XT875.Verizon.en.US.zip - Simplify your life

    If you're 100% stock, haven't rooted or flashed anything, you should be able to put that file on the root of your SD card, then do the following:
    • boot into stock recovery (power on while holding vol-up and vol-dn at the same time)
    • once you see the menu, use vol-dn to move to "recovery" and vol-up to select it
    • once you see the triangle, press vol-up and vol-dn at the same time again
    • This should bring you to a menu with blue text - this is stock recovery
    • Choose "update from sd card" (or however it's worded)
    • Use the volume buttons to move up and down again, power button to select - find the .zip you just put on your sd card and select it
    • I can't remember if it asks you to confirm or anything, but tell it yes
    As long as your system is 100% in tact (no frozen bloatware, etc) and still 100% .886 (kernel/radio included), that should work fine and be exactly like taking the OTA. If you've never rooted or taken a leaked OTA file before, this should work just fine.

    I'm hitting the sack, so good luck. :)
  5. mjschultz
    Offline

    mjschultz New Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I haven't received either the 5.5.893 or 5.9.901 update. Each time I've gone to Systems Updates, I get the message "Check for update is not available at this time. Try again later." Tried the fix posted originally by tommy1005 but sync over wifi only was already unchecked. Anyone have any ideas about what to do?
  6. sr.torres22
    Offline

    sr.torres22 New Member

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    149
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rogers,AR
    Exactly!!! I have the same issue...still.
  7. Husker_fan_
    Offline

    Husker_fan_ New Member

    Joined:
    Oct 31, 2011
    Messages:
    58
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nebraska
    Do a factory reset of the phone. Same thing happened with my wifes bionic. I got it, she didn't. As soon as we did the factory reset the update was there. Was told this was caused from the store not activating the phone correctly.

    Sent from my DROID BIONIC
  8. sr.torres22
    Offline

    sr.torres22 New Member

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    149
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rogers,AR
    If i do the factory reset, wouldn't i lose all apps and gallery images?
  9. sr.torres22
    Offline

    sr.torres22 New Member

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    149
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rogers,AR
    You meant factory data reset???
  10. Husker_fan_
    Offline

    Husker_fan_ New Member

    Joined:
    Oct 31, 2011
    Messages:
    58
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nebraska
    If you sync with google first you'll only lose your homescreen layout and txt message history. Your apps will get redownloaded when you resync when you sign in again. Your gallery and media that is on the int or ext sd card wont get touched.

    Sent from my DROID BIONIC
  11. sr.torres22
    Offline

    sr.torres22 New Member

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    149
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rogers,AR
    Did factory reset and was able to update to 5.5.893. Now waiting to see if i can update to the new one.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  12. Husker_fan_
    Offline

    Husker_fan_ New Member

    Joined:
    Oct 31, 2011
    Messages:
    58
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nebraska
    That other update was only released to a few phones by accident. It was never an official ota update. Read that on motorolas forum.

    Sent from my DROID BIONIC
  13. sr.torres22
    Offline

    sr.torres22 New Member

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Messages:
    149
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rogers,AR
    Cool cool. Thanks for the help guys!!!

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  14. Husker_fan_
    Offline

    Husker_fan_ New Member

    Joined:
    Oct 31, 2011
    Messages:
    58
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nebraska
    Glad I could help!:)

    Sent from my DROID BIONIC
  15. scottocs
    Offline

    scottocs New Member

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I updated to 5.9.901 using the Bionic Path Saver 1-Click Method, and now I'm on it but when I check for updates, I see it wants to update to 5.5.893.
    Why does it do this and should I update?
    Thanks.
  16. BIrONIC
    Offline

    BIrONIC New Member

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Mine still hasn't gotten 5.5.893, and I'm still at 5.5.886.
    I'm rooted, and forever rooted.

    When I check for updates I just get
    "Check for update is not available at this time. Try again later."

    I've looked around a bit, and I see that there are many different ways of getting the 5.5.893 update on here, but not sure which is the best method.
    Is there a method that will just do an update, or will my only choice be restoring a good backup once it's done?

    I have a good Titanium backup and have also saved a copy of the current ROM with ClockworkMod Recovery, but it would be nice to find a method of updating to 5.5.893 that wouldn't have to include erasing everything and needing to restore it all from a backup.

    Does anyone know if this method would work like I want it to?...
    Bionic Path Saver 1-Click Method - MyDroidWorld

    Or is there one posted on this forum?
  17. BIrONIC
    Offline

    BIrONIC New Member

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    OK.....I did find this thread here on this forum...
    http://www.droidforums.net/forum/dr...rade-path-via-1-click-path-saver-p3droid.html

    It looks like they did a lot of work to consolidate all of the related info, but oh my, it seems so convoluted at the moment (I'm a bit sleepy this afternoon). So, I think I will take another run at it tomorrow when I'm fresh.

    If anyone has a simple answer to my question (that is, is there a way that I can get the 5.5.893 update without losing everything on the Bionic and needing to restore it all from backup?), please post up. :)
  18. Tonik
    Offline

    Tonik Member

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Messages:
    587
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    18
    The error you mention can sometimes be fixed by a power down, pull the Sim card, power up, back down then put the Sim back in.

    If that does not work you will have to do a factory reset.
  19. BIrONIC
    Offline

    BIrONIC New Member

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks.
    Trying this now...
  20. BIrONIC
    Offline

    BIrONIC New Member

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0