1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Froyo Version ??

Discussion in 'Android General Discussions' started by swallman, Jun 13, 2010.

  1. swallman
    Offline

    swallman New Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    231
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Western Wisconsin
    OK, I've been running Froyo for about 5 days or so now and love it...however, I notice some mention of a newer version of Froyo available. How do I confirm whether I'm running the newer version or not ?

    In "About Phone", this is what is listed:

    Android Version 2.2
    Baseband Version C_01.3E.03P
    Kernel version 2.6.32.9-P3Droids
    Build number voles-userdebug 2.2 FRFxx 49593 test-keys

    About the only thing I don't have working is Chrome-to-Phone (it seems to hang on registering), and Maps says I have an "Update available" but I've avoided installing it (my Maps is already working).

    Also Hulu not working on Flash (even tried the xda-dev fix to no avail)...

    Thanks
  2. erikfig
    Offline

    erikfig New Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    544
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The New version is Bugles Beast Froyo, get it here!

    Release: Bugless Beast Froyo V0.1 | Droid Life: A Motorola Droid Blog

    Get the Kernels Here! P3designs.info/kernels


    I've been running this Rom and I love it no bugs at all...

    Any question just ask! dancedroid
  3. Diordna
    Offline

    Diordna New Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    1,342
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cape Coral - FLORIDA
    Plus bugless will be having an amazing update real soon here too. According to Pete himself.
  4. eliassami5
    Offline

    eliassami5 New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    775
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bay Area, Cali
    if you go into settings and then go to about phone, scroll all the way to the bottom and it should look like this

    [​IMG]

    If it says FR57 then it is the latest build available to us
  5. swallman
    Offline

    swallman New Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    231
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Western Wisconsin
    OK, looks like I should upgrade...what's the easiest way (and do I have to wipe everything again - hate to LOL).

    I know I could go to BB, but I prefer using a stock fw if possible...
  6. eliassami5
    Offline

    eliassami5 New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    775
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bay Area, Cali
    ..no thats not the new version. thats just Peter's Theme on top of the latest build of 2.2. The latest stock 2.2 is the FR57 build.
  7. eliassami5
    Offline

    eliassami5 New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    775
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bay Area, Cali
    Download ROM manager from the market, go to download roms and then go to stock images and choose 2.2 froyo. It will ask to clear data and make backup, just make a backup, you dont have to clear data. If you dont want to buy ROM manager then you can follow these instructions: http://www.droid-life.com/2010/06/08/download-newer-motorola-droid-froyo-leak-frf57/
  8. Irish452
    Offline

    Irish452 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Michigan
    So what's better- this newer leak or Pete's BB 0.1?? From what I read the droid life link is the actual 2.2 whereas BB is just a ROM...is that right?
  9. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
  10. Irish452
    Offline

    Irish452 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Michigan
    Ok thanks. But what's the difference between the FR57 build and BB 0.1? Probably a dumb question but I'm a noob..
    Last edited: Jun 14, 2010
  11. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
    You will simply have to try it to find out. All the different ROMs behave differently according to people who have them. If you're curious, try it. If you're content with Fryro then don't try it.
  12. strang66
    Offline

    strang66 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If my Build number is:
    voles-userdebug 2.2 FRFxx 33333 test-keys
    Do I have the latest build?
  13. eliassami5
    Offline

    eliassami5 New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    775
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bay Area, Cali
    no you dont, you have the older version, the FRF57 build is the newest one out.
  14. strang66
    Offline

    strang66 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Where can I find that build?

    Sent from my Droid using Tapatalk
  15. tcrews
    Offline

    tcrews Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    1,354
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Lexington, SC
    It's under the Free section of Rom Manager (Stock Images) so you don't need to buy it.
  16. swallman
    Offline

    swallman New Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    231
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Western Wisconsin
    Got mine upgraded to the latest build. Muchas Gracias for the help!
  17. eliassami5
    Offline

    eliassami5 New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    775
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bay Area, Cali
    no prob, make sure to get the market fix here: http://www.droidforums.net/forum/team-chaos/49974-market-updat-fix-froyo-leaked-versaion-2-a.html

    and update your basebands here:
    #1 http://www.mydroidfiles.com/downloads/baseband-update.zip
    #2 When it Rains, it Pours: Newest Radio File for the Motorola Droid C_01.43.01P

    you MUST install the first baseband before you install the second
  18. swallman
    Offline

    swallman New Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    231
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Western Wisconsin
    Exactly what does the baseband do (and is there any harm in not updating it) ?
  19. eliassami5
    Offline

    eliassami5 New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    775
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bay Area, Cali
    taken from here: http://www.droidforums.net/forum/dr...ns/49494-how-get-most-out-froyo-rom-faqs.html

    Some people experience a decrease in signal strength, and thats why you should make a backup before each baseband install, so if that does happen you can revert back to your prior state.
  20. jroc
    Offline

    jroc Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    3,837
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Washington DC
    Ok, he's gonna have to change that lil bit of info.....

    The basebands are not part of the ROM or any backups u make. Once u change basebands, it stays changed until u install another baseband or install an official update with RSD Lite. (It can also get changed by an official OTA update from Verizon) Its not part of any backups u make.

    The thing to do is have the latest and some previous basebands on hand so if ur signal/reception and/or 3G speeds get worse, u can install a previous baseband. With Froyo there are 2 out now for it, so just keep both on hand and see how it goes. The basebands from 2.1 and 2.0.1 are around too. I dont really know if its wise to use them on Froyo, but I havent heard of any problems with doing that yet. Some folks running 2.1 are using the Froyo basebands now.
    Last edited: Jun 14, 2010
Search tags for this page

eng2.2froyo version 2.6.32.9

,

what froyo version do i have