1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Exchange not working off site with Droid and Touchdown

Discussion in 'Motorola Droid' started by Dean_53, May 19, 2010.

  1. Dean_53
    Offline

    Dean_53 New Member

    Joined:
    May 7, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Upstate New York
    I have tried searching on this forum, so if there is something out there forgive me. I installed Touchdown and it works great while I am on my work premises and am accessing the wireless at work. Once I get back home or anywhere else, I cannot access my Exchange email. Is there a specific setting I need to set on Touchdown or somewhere else in my Droid? I want to be able to access my Outlook calender and email when I am, not a work.

    Thanks
    Dean
  2. REMilk
    Offline

    REMilk New Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    764
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    On a Cribbage board
    Companies I have worked for have two exchange server addresses; one for inside the firewall, and one for outside the firewall. In a prior life, I had a TREO and had to establish two accounts on the Treo, one for inside the firewall and one for outside. You may have run into a similar situation.

    I suggest that you try to add a new account within Touchdown from your home network. This should give you the exchange server address that is outside the firewall. You may need to contact your company's tech support or network support get the correct exchange server name for use outside the firewall if Touchdown cannot resolve or find the name.

    Good Luck,
    Bob
  3. takeshi
    Offline

    takeshi New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    4,600
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It's possible that the Exchange server isn't accessible at all outside the firewall or that you're limited to accessing it via certain methods (e.g. OWA). You'd need to confirm what your options are with IT or your Exchange admin. Not all Exchange servers are set up the same way so there's no one-size-fits-all answer.
  4. Deano_53
    Offline

    Deano_53 New Member

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks for the advice.

    Still no luck.

    I will find out if there is a different server that is external to being on-site
Search tags for this page
android exchange open ports
,
android touchdown firewall ports
,
android touchdown outside inside server
,
different ports exchange touchdown
,
exchange server android firewall ports
,
owa for android exchange firewall
,
touch down app not.sending email
,
touchdown android firewall port
,

touchdown email ports

,
touchdown exchange 2010 not working
,
touchdown for android exchange 2010
,
touchdown not working with exchange 2010
,

touchdown vs owa for android