1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Droid in Europe / Milestone in US

Discussion in 'Motorola Droid' started by Luxury, Dec 28, 2009.

  1. Luxury
    Offline

    Luxury New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi guys,

    I'm from Europe, but I go to college in the US. I spend at least 7 months a year in the US, and at least half the remaining time in Europe. I would like to be able to use my Droid in both continents.


    1. As far as I understand, the US Droid is dual band, meaning I can't use it in Europe. Is this correct?
    2. If it does support EU frequencies, is it possible for me to take out my US SIM/subscription card and put in my European one while in EU, or would I need an unlocked Droid for that?

    And vice versa,


    1. I understand the Milestone is quad band, so it supports US frequencies (correct?). But would I be able to use a US SIM/subscription while in the US?
    2. I also saw the Milestone is due for release in Canada in 2010. Would I be able to use this one in the US and in Europe?

    Thanks in advance.
  2. JayMonster
    Offline

    JayMonster New Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    776
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    The Droid is CDMA, so it would not work in Europe. Period.
  3. Topsy
    Offline

    Topsy New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    677
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rio Rancho, New Mexico
    You want a tri-band android device, and the Droid/Milestone don't fit that bill.

    GENERAL MOBILE

    Is tri-band and supports dual-sim cards, so no swapping them out.
  4. Topsy
    Offline

    Topsy New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    677
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rio Rancho, New Mexico
  5. Luxury
    Offline

    Luxury New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks guys, I appreciate the insights. Would the Canadian Milestone change anything about the above?
  6. Backnblack
    Offline

    Backnblack Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    11,263
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    IIRC they Canadian and European Models are the same...but not 100% sure on that.

    **Correction...See post below**
    Last edited: Dec 29, 2009
  7. Topsy
    Offline

    Topsy New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    677
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rio Rancho, New Mexico
  8. Luxury
    Offline

    Luxury New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  9. Topsy
    Offline

    Topsy New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    677
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rio Rancho, New Mexico
    Ya afraid that's correct.

    Seems the only option at this time is the Milestone.
    It will work here, just be limited to 2G, which is a big bummer.
  10. Luxury
    Offline

    Luxury New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I see. Thanks again!
  11. DanSan
    Offline

    DanSan New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    177
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Long Island, New York
    so the CDMA version of this phone is considered the "droid" while the other version based off SIM cards is called the milestone?
  12. JayMonster
    Offline

    JayMonster New Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    776
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Yes, that would be the case.
Search tags for this page

droid x european sim card