Compcache(and tempmonitor!)-enabled kernels?

Discussion in 'cvpcs' started by Stormwing, Aug 20, 2010.

  1. nygrik

    nygrik New Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Turn compcache on, reboot, and then check stats.[/QUOTE]


    k i will try this thank you

    update: upon trying what was suggested my terminal still returns with the same results "compcache does not seem to be enabled"

    im curious now and im going back to the one which was working for sure just to do some more tests...if anyone has any ideas i would prefer to use the cvpc kernal made specifically for my rom... any more ideas would be appreciated
     
    #25 nygrik, Aug 30, 2010
    Last edited: Aug 30, 2010
  2. pdroid

    pdroid Silver Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,252
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Philly
    Ratings:
    +7
    Are you typing su before trying this?

    What kernel are you running?
     
  3. nygrik

    nygrik New Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    i cleared and wiped data three times, reinstalled clean sapphire rom and tried everything mentioned again but i still get the same messages in TE ...i have never found a kernal that hasnt worked on my phone, some just get a little hotter...to enable compcache i have attempted the 1200LV,1100LV,1000LV and the stock which i believe is the same as the 1000 i downloaded....the only time compcache worked was with a different rom and kernal (liquid and slayher)

    as of now my kernal is 2.6.32.9-sapphireaudicken@neon#1 its the 1100 LV from the latest directory
     
  4. pdroid

    pdroid Silver Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,252
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Philly
    Ratings:
    +7
    Instead of terminal, go into GEM settings, "Performance", and check "Compcache". Reboot. Then check compcache stats in terminal.

    I am running the 125/1000 LV kernel from cvpcs and compcache and the module loads fine - your error seems to indicate you don't have the correct permissions.
     
  5. nygrik

    nygrik New Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0

    when i try to do su first i get permission denied errors, all i have really typed is compcache on and compcache stats...it appears the toggle on/off says it does something but then stats come back as "compcache does not appeared to be enabled"

    thanks for the help still kinda new with this
     
  6. pdroid

    pdroid Silver Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,252
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Philly
    Ratings:
    +7
    To truly enable compcache, you have to reboot after typing "compcache on" or checking the setting in GEM settings.

    In any case, you need root access to enable this.
     
  7. nygrik

    nygrik New Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    awesome dude thanks that worked...i check the setting in gem and reboot and when checking setcpu it shows there is a swap active even if term emu wont allow me to do anything lol
     
  8. jerroedr

    jerroedr Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    1,192
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0
    do you have to turn compache on every time you restart the phone?

    nevermind. Cyanogen has a setting that showed up! sweet. Running much smoother than the last kernel so far....
     
    #32 jerroedr, Sep 1, 2010
    Last edited: Sep 1, 2010
  9. jerroedr

    jerroedr Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    1,192
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0
    ok i dropped cm6 in favor of chevyno1 ss 4.7. is this compcache compatable and if so how do i get it going?

    thanks!!
     
  10. hrdnhvy

    hrdnhvy Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    613
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    WI
    Ratings:
    +0
    Why are there 2 files for each kernel? the md5sum one & the other, which do i need & how are they installed, I guess i should first ask will they work with UD8 or CM6 with clockwork recovery?
     
  11. Armyof2

    Armyof2 Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    556
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Temecula, CA
    Ratings:
    +0
    Unfortunately I'm not sure if it will with non sapphire builds, I've not tried it myself. But many of the kernels work across any ROMs so unless someone pipes up and says no it wont work or yes it will work, it will be a trial and error thing...and yes it will work the clockwork

    and go here to download...it'll be less confusing with the double files ( you don't need the md5sum one it's just there to verify the integrity of the uploaded file)

    sapphire:releases:1.1.1 [CCRoms Wiki]
     
  12. Armyof2

    Armyof2 Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    556
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Temecula, CA
    Ratings:
    +0
    Not sure if you got an answer...the compcache is usually turned on in the rom's settings area (not sure where that is in SS but it is in the GEM settings under sapphire so i assume it's in a similar spot in the other roms)
     
Search tags for this page
compacte download
,

ramswap.ko