cannot get GPS lock

Discussion in 'Motorola Droid Turbo' started by TxDoc, Jul 24, 2016.

  1. TxDoc

    TxDoc Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    468
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    28
    Location:
    TEXAS
    Ratings:
    +79
    Current Phone Model:
    XT1635-01
    Using gps test app. Ten satellites. Can't get a fix. Opened Google maps, showing location about a mile from actual location.

    Am using highest degree of accuracy of location, gps, Wi-Fi, etc.
    Any ideas to try are appreciated.
    Thank you
     
  2. TxDoc

    TxDoc Active Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    468
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    28
    Location:
    TEXAS
    Ratings:
    +79
    Current Phone Model:
    XT1635-01
    Restarted phone and gps location fine. Not sure why.:)
     
    • Like Like x 1
  3. cr6

    cr6 Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    8,371
    Likes Received:
    5,883
    Trophy Points:
    1,778
    Location:
    NW Rocky Mtn region
    Ratings:
    +6,714
    Current Phone Model:
    Galaxy S7 Edge
    Twitter:
    @dronewolfmedia
    Glad you got it resolved! Sometimes a reboot is all you need, especially when WiFi & GPS are concerned.

    S5 tap'n
     
    • Like Like x 1
  4. leeshor

    leeshor Gold Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    4,363
    Likes Received:
    1,437
    Trophy Points:
    358
    Location:
    Norcross, GA - USA
    Ratings:
    +1,676
    It is amazing what an occasional restart can do.
     
    • Agree Agree x 1
  5. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    11,299
    Likes Received:
    7,056
    Trophy Points:
    1,863
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +7,565
    Current Phone Model:
    Moto Droid Z Force
    As @cr6 and @leeshor stated...a simple reboot can do wonders. Here is my testimony to that. I travel quite a bit for work and have a Sammy Galaxy Note 2 as a company assigned work phone (I know..it's an old model, but it's all they have available) and I normally pair it to my rental car for Navigation so I can get to my hotel, work location, calls from co-workers, etc. About 10% of the time when I start Navigation...in a new town / city and the phone was off for the flight...the phone has no idea where I am and Navigation is a no-go. Every single time that has happened I pull over somewhere safe and reboot the phone and let it connect to those nearby cell towers and all is good-to-go again and Maps works just fine. :)
     
  6. Mustang02

    Mustang02 Diamond Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    7,624
    Likes Received:
    5,114
    Trophy Points:
    1,563
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +6,072
    Current Phone Model:
    Nexus 6P/5X
    If that happens frequently, why not just reboot before driving?
     
  7. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    11,299
    Likes Received:
    7,056
    Trophy Points:
    1,863
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +7,565
    Current Phone Model:
    Moto Droid Z Force
    I do

    Sent from my XT1585 using Tapatalk
     
  8. mountainbikermark

    mountainbikermark Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    7,455
    Likes Received:
    3,886
    Trophy Points:
    1,563
    Ratings:
    +4,348
    When mine doesn't lock I just open this free app
    [​IMG] and for whatever reason it gets a lock.


    Support Our Troops!!!
    Beast Mode 4

    <><