Can no longer dial calls hands free. Help!

Discussion in 'Motorola Droid MAXX' started by rosariorose9, Apr 3, 2016.

  1. rosariorose9

    rosariorose9 Active Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    380
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +69
    No new firmware in the BT device. As far as app updates are concerned, as I noted above, I can't comment regarding the possibility that an update to an unrelated app is responsible, since my Droid updates apps automatically (and often!) Thanks again for your input!
     
  2. mountainbikermark

    mountainbikermark Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    7,436
    Likes Received:
    3,876
    Trophy Points:
    1,563
    Ratings:
    +4,338
    So I'm guessing it works like the Jawbone does in that your plug it into your computer and use a Blueant program on the computer to change stuff?
    If do have you tried syncing that way? I used to sync mine every now and then (Jawbone Icon) just to keep it fresh and it'd fix anything gone wonky on it as well. Now that I think of it my ancient Jabra 810 and 8010 used the same method for adding contacts for hands free calling.

    Support Our Troops!!!
    Beast Mode 4
    <><
     
    • Like Like x 1
  3. rosariorose9

    rosariorose9 Active Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    380
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +69
    ^^^
    No, it doesn't use the computer. There is no BlueAnt program external to the BlueAnt. After pairing it with the phone, the BlueAnt uses the voice dialing hands free capacity of the Droid, but, as I've indicated, the BlueAnt is now saying that "this feature (hands free dialing) is not supported on the connected phone." Again, the problem is with my Droid - not the BlueAnt - since hands free dialing IS working with my BlueAnt with my wife's iPhone, and my friend's Samsung.
     
  4. FoxKat

    FoxKat Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    14,717
    Likes Received:
    4,731
    Trophy Points:
    838
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +5,270
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2 & Galaxy S7
    Could you kindly tell me which model Blueant Bluetooth headset it is? Is it Q2, Q1, T1, Endure, V1, or some other one?

    Thanks
     
  5. rosariorose9

    rosariorose9 Active Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    380
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +69
    FoxKat, it's an S4. It's a handsfree car unit (not a headphone).
     
  6. FoxKat

    FoxKat Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    14,717
    Likes Received:
    4,731
    Trophy Points:
    838
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +5,270
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2 & Galaxy S7
    Thanks. I'm researching for you now. Wish me luck.
     
  7. rosariorose9

    rosariorose9 Active Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    380
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +69
    Wow, that's VERY kind of you! May the cellphone gods be with you on this one...:)
     
  8. FoxKat

    FoxKat Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    14,717
    Likes Received:
    4,731
    Trophy Points:
    838
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +5,270
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2 & Galaxy S7
    Could you do me a favor? Please go to your app tray (the middle button on the bottom, or the one with two rows of three dots), then in the app tray find and select "Settings". Once in Settings, please select "Touchless Control". Now, check to make sure that "Touchless Control" has a check mark next to it, and if not, tap it. Then below is a section labeled "Commands while locked". Please select that section. In that section make sure all three options have check marks (or at least the one for "Calls"), and if not select by tapping as needed.

    Please report back with your findings.
     
  9. rosariorose9

    rosariorose9 Active Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    380
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +69
    Thanks, FoxKat. I had previously checked all of the settings to which you refer, and they are all as you noted they should be. This truly is a mystery...
     
  10. FoxKat

    FoxKat Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    14,717
    Likes Received:
    4,731
    Trophy Points:
    838
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +5,270
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2 & Galaxy S7
    OK, just making sure. Still looking for a solution but it never hurts to go back to square one. Especially since the app changed from Touchless Control to Moto on March 8 and that seems to coincide with when your headset started failing.;)
     
    • Like Like x 2
  11. rosariorose9

    rosariorose9 Active Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    380
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +69
    Hmmmm...that's VERY interesting!
     
  12. FoxKat

    FoxKat Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    14,717
    Likes Received:
    4,731
    Trophy Points:
    838
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +5,270
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2 & Galaxy S7
    Yes. I'm looking into any fundamental changes to the app that may have "broken" the connection with your headset.
     
    • Like Like x 2