camera problems

Discussion in 'Droid Incredible Tech Support' started by angelacez, Apr 29, 2012.

  1. angelacez
    Offline

    angelacez New Member

    Joined:
    Apr 29, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I took a picture this morning and now my camera turns blue when it is turned on. No thing shows up at all. Thanks.
     
  2. GeoMotorizer
    Offline

    GeoMotorizer New Member

    Joined:
    Nov 27, 2012
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    this is a motorola razr xt910
    camera quality is not as i expected ! ... 8MP !!! :frown:
    another problem is the flash !
    for focusing it must flash once and while taking the shot it must flash twice
    sometimes it flashes once while taking the shot !!! .... the shot looks dark !
    even the flash is ON !!
    and also sometimes the flash doesn't work even it is ON !
     
  3. macpro88
    Offline

    macpro88 Premium Member Premium Member

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    1,400
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +83
    Hello and welcome to the forum!

    Unfortunaly, Motorola has been known to not have the best camera, its software related most of the time, and 8MP is pretty standard on phones now a days, and only factors in that size of the picture, not the quality. I have a Motorola HD and I find if I turn the exposure up a little bit pictures turn out better.

    You can also try third party apps such as Camera Zoom FX.
     
  4. GeoMotorizer
    Offline

    GeoMotorizer New Member

    Joined:
    Nov 27, 2012
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    thnX in advance
    i exposured it up to 1 ... now it is better ... but flash problems is still :frown:
     
  5. macpro88
    Offline

    macpro88 Premium Member Premium Member

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    1,400
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +83
    If the flash is in auto mode, it'll pick and choose when to use the flash or not, you can try turning the flash off or forcing it on if you think you will need to use it for sure.
     
  6. GeoMotorizer
    Offline

    GeoMotorizer New Member

    Joined:
    Nov 27, 2012
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    not in AUTO mode
    it is ON .... and it doesn't work !
     
  7. macpro88
    Offline

    macpro88 Premium Member Premium Member

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    1,400
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +83
    So even though the camera flash is set to ON, it still won't work? Did you buy the phone used or brand new from a store?
     
  8. GeoMotorizer
    Offline

    GeoMotorizer New Member

    Joined:
    Nov 27, 2012
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    yes .... it is ON and still don't work !
    not every time ... it works in focusing but not shooting ! ... or flashing once in shooting
    it is brand new
    my friend's razr faces the same problems and it is also brand new
     
  9. TisMyDroid
    Offline

    TisMyDroid Silver Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    4,451
    Likes Received:
    353
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +353
    I think it may be a problem with the camera software if two phones are having the same problem. I never experienced this with my Razr Maxx but I also never used the stock camera app.

    Like macpro suggested, try another camera app. I use camera Zoom fx, camera ICS and HDR Camera (best for still and outdoor shots).

    I actually took several still outdoor pics of a rainbow using the different camera apps. For that environment, HDR Camera took the best shots and Camera ICS were the second best, ZOOM FX a very close third...with the stock camera app taking the worst. You can test the same for indoor flash shots, comparing Camera ICS and ZOOM FX to see which work best...and to see if your flash will work as expected.
     
  10. GeoMotorizer
    Offline

    GeoMotorizer New Member

    Joined:
    Nov 27, 2012
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    now i tried all of them
    HDR camer is the best
    zoom fx and camera ics and the stock one are all alike ..... the same flash problems
    the flash is ON .... but somtimes i does'nt flash or flash once not twice and the photo is dark
     
  11. TisMyDroid
    Offline

    TisMyDroid Silver Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    4,451
    Likes Received:
    353
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +353
    The HDR camera takes three successive shots of the same thing, each shot with different settings, then it combines the best of all three shots to create one pic. It is generally used to take scenery pics or still pics. It can be used for all pics but you want to make sure to go into settings then advanced preferences and select “save original frames." That way, it will save all three pics and you can pick the one that looks best. If you use HDR without that checked, it will only save the final combined pic, which will be blurry if there was any movement while the pics were taken.
     
  12. GeoMotorizer
    Offline

    GeoMotorizer New Member

    Joined:
    Nov 27, 2012
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    ok ... that's awesome
    but it's silly to shot 3 times to get what i need !
    any other solution ?
     
  13. GeoMotorizer
    Offline

    GeoMotorizer New Member

    Joined:
    Nov 27, 2012
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    the same problem happened again while using HDR camera !
    one of the three shots didn't flash and other flashed once and the other flashed twice !!!
     
  14. TisMyDroid
    Offline

    TisMyDroid Silver Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    4,451
    Likes Received:
    353
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +353
    I don't have any other ideas except for experimenting with different camera apps. Actually now, after explaining the HDR process, I may actually do that myself from now on. It seems more likely to ensure a good pic out of four choices. I'll just have to adopt the practice of deleting the extra shots.
     
  15. TisMyDroid
    Offline

    TisMyDroid Silver Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    4,451
    Likes Received:
    353
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +353
    That is because the app purposefully takes three pics with different exposure settings... hence one with no flash, one with one flash and one with two flashes.
     
Search tags for this page
droid pro camera issues
,
droid pro camera problem
,

droid pro camera problems

,
why is my camera blue on incredible 2