apps2SD problem

Discussion in 'cvpcs' started by ducky124, Sep 23, 2010.

  1. ducky124
    Offline

    ducky124 Member

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    i am trying to use
    Darktremor Apps2SD 2.7.5 Final (09/12/2010)
    on Sapphire 1.1.1

    but I get an error message, tells me my ext partition is not mounted.....check with ROM developer if the boot image is programmed to run Apps2 SD.
    What have I done wrong?
    Last edited: Sep 23, 2010
  2. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Not all apps can be moved to the SD card. Check the developers site to verify.
  3. ducky124
    Offline

    ducky124 Member

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    this isn't the app available from the market.
  4. DF Smod
    Offline

    DF Smod New Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    11,477
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    0
    Edit: What O/S are you running
  5. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Sorry, I misread. I do not use that particular app nor do I have any apps on my SD card so I can not make any additional comments.

    Mike
  6. DF Smod
    Offline

    DF Smod New Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    11,477
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    0
    Apps2SD is native to Froyo, I don't understand why it isn't working unless there is a conflicting script that is causing issues for you---is this a clean install of Sapphire that you have recently performed
  7. ducky124
    Offline

    ducky124 Member

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    i did a clean/wipe install when it was released.
    App2SD sees the partition,but says its not mounted

    ___ _____
    | \ |
    | | |
    |__/ | Darktremor Apps2SD

    [ ] GetProp Command = /system/bin/toolbox getprop
    [ ] SetProp Command = /system/bin/toolbox setprop
    [ ] Mount Point = /system/sd
    [ ] Creating /cache/dc
    [ ] Symlinking /cache/dalvik-cache to /data/dalvik-cac
    [ ] Starting Apps2SD Check Program.
    [ ] Searching for Mount Point...
    [*] Mount point /system/sd located.
    [ ] Checking for ext partition
    [X] Ext partition found, but not mounted.
    Your rom may not be setup to run Apps2SD.
    Check with your rom developer if the boot image
    is programmed to run Apps2SD.

    Your partition may be using an EXT4 partition,
    but your rom may not support EXT4. Repartition
    your SD card to use EXT2 or EXT3.
    Last edited: Sep 23, 2010
  8. pdroid
    Offline

    pdroid New Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,252
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly
    I just went to the dev thread on xda, and I can't see that there's a Motorola Droid ROM running that supports this...are there any that you know of that use this?

    update: looks like this can theoretically run on Droid, but cvpcs would have to add support for it in the boot image. I suggest filing an enhancement request in the bug tracker. Make sure to include all relevant links from xda, particularly xda-developers - View Single Post - [Script][A2SD] Darktremor Apps2SD 2.7.5 Final (09/12/2010)
  9. ducky124
    Offline

    ducky124 Member

    Joined:
    Sep 2, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    hmm, looks like I might might have rushed into something without reading fully.....
  10. Shibbey
    Offline

    Shibbey New Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    272
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NE Ohio
    I have not had any issues with using Apps 2SD. Seems to work just fine for me. See my sig for my setup. I use an app from the market to easily detect and move the apps.

    'App 2 SD' on AppBrain: http://www.appbrain.com/app/com.a0soft.gphone.app2sd

    Sent from my Droid using Tapatalk

    Sent from my Droid using Tapatalk
  11. tkirton
    Offline

    tkirton New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The confusion lies in the fact that Darktremor Apps2SD is the old-style Apps2SD (known as Classic Apps2SD, A2SD+, Apps2EXT). It requires an EXT2, EXT3 or EXT4 (if kernel supports it) partition on the SD card. It is not the same as Froyo Apps2SD.

    The advantage to using Apps2EXT is that you can put all of your programs on the SD card. Froyo doesn't always allow you to do that unless you are using a 3rd party program.

    Also, you can move the dalvik-cache to the SD card as well. Dalvik-cache takes up a lot of space in internal storage, so people like to move that off as well to free up more space.

  12. Droid_3.0
    Offline

    Droid_3.0 New Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    376
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland :P
    Have they made a way to move apps 2 the Ext yet? i know Cyanogen use to be able to but now they dont have it D:
Similar Threads
  1. PirateSonny
    Replies:
    1
    Views:
    524
  2. mising
    Replies:
    11
    Views:
    10,294
  3. molo41
    Replies:
    5
    Views:
    3,150
  4. motiond
    Replies:
    5
    Views:
    1,173
  5. yourname1245
    Replies:
    20
    Views:
    1,499
Loading...
Search tags for this page

a2sd may not have ran during boot

,
a2sd not mounted problem
,
app2sd ext partition found. but not mounted
,

apps2sd may not have ran during boot

,
apps2sd s4
,
darktremor app2sd may not have ran during boot
,
darktremor+a2sd+may+not+have+run+during boot
,
detected: darktremor apps2sd may not have ran during
,
ext boot
,
ext partition found but not mounted