2.01 Update for the Milestone version?

Discussion in 'Motorola Milestone' started by xderia, Dec 9, 2009.

  1. xderia

    xderia New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hello. Is there any way to install the update on the Milestone? Or is this only possible on the Driod?

    What is stopping it for installing it on the Milestone?

    Any ideas for making this work?
     
  2. New2u

    New2u DF Super Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    3,629
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Tallahassee, Fl
    Ratings:
    +17
    RINTINTIGGER our European mod, has stated that if you install the update on the milestone you will no longer have access to the app marketplace.
     
  3. xderia

    xderia New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    So it will install, the only drawback is the market?

    Did anyone try to install?

    What about using the market enabler application to solve this?

    I have the German version of the phone.
     
  4. RinTinTigger

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,903
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    Ratings:
    +2
    That is the only yet confirme issue with the Milestone. I would advise you to NOT manually update, beacuase the update effects DROID apps wich even dont are on your Milestone. The worst case is that the updates is not finishing and your phone is bricked!

    I would highly recommend not to update yet.
     
  5. xderia

    xderia New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Ok, thanks for the info. What backup program could back up the complete OS before giving this a try? Or is this not possible without rooting the phone?
     
  6. RinTinTigger

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,903
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    Ratings:
    +2
    I have read and heard of no program that backups the hole OS. And i dont think there is, cuz its not for the motorola concept of handeling the phone.

    Never change a running system
     
  7. JMac_88

    JMac_88 New Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
  8. nazgoul

    nazgoul New Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Germany
    Ratings:
    +0
    Thanks for this info, I was just reading about the manual update and wanted to give it a try. How come there's such a huge difference ?
     
  9. nazgoul

    nazgoul New Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Germany
    Ratings:
    +0
    -bump- Still have the question !
     
  10. RinTinTigger

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,903
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    Ratings:
    +2
    I think the huge difference has its reason in the different OS versions. The US Boys dont have multitouch, we do. and there are a lot of other little things, that carriers and OS developers changed for the milestone, so that is why we have the difference!
     
  11. RinTinTigger

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,903
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    Ratings:
    +2
    News on that one:

    Motorola has pointed out, that german update servers are going online at the end of dezember/start of january!

    Letz hope that they keep word on this!
     
  12. Unimaginative

    Unimaginative New Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Orrstraliar
    Ratings:
    +0
    Fingers-crossed/touch-wood the UK one will too (if they're separate)!
     
  13. kimasu

    kimasu New Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hello all! I'm new to the forums and so far it looks like a really nice community.

    I've imported the unbranded german version of the Milestone to Sweden. Is it possible for me to manually install the 2.0.1 update when it is released? Or how do i do? It's not for sale here since "the customers don't want that american crap", as one carrier salesperson expressed himself, so i doubt there will be any possibility for OTA updates...
     
  14. RinTinTigger

    RinTinTigger Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,903
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    Ratings:
    +2
    I am pretty sure you can update, once the servers are online and the IMEI numbers are allowed!
     
  15. fox283

    fox283 New Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    and what about 2.1?2.01 is cool,but 2.1 is better:icon_ devil:
     
Search tags for this page

is there a way ti update software om a milestone x2