T9 Dialing

Discussion in 'Android General Discussions' started by ragnoir, Dec 6, 2009.

  1. ragnoir
    Offline

    ragnoir New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Just got my Droid today an I love it. Installed Touchdown and everything is working almost exactly how I want it.

    My only gripe is I use this for work and have hundreds of contacts, on my WinMo phone I could dial by name on the dial pad to easily and quickly dial a contact. I looked in the marketplace and the only apps listed say they are not compatible with 2.0

    Does anyone know of an app or a built-in way to make this happen?
  2. corrado_driver
    Offline

    corrado_driver New Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm completely with you on this I love that in WM6

    I also have 780+ contacts and would like to be able to do this
  3. corrado_driver
    Offline

    corrado_driver New Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Motorola Droid Forum (Phone Scoop)

    just found this
    "does anyone know how to use T9 dialing on this droid? the HTC Eris works great if I want to call mike I can dial 645 and any contact with that combination comes up. I've tried superdial and easy dial pro but the digits are smaller in those 2 apps which make them harder to use."

    I just installed both that he says but I would like something that builds right in
  4. ragnoir
    Offline

    ragnoir New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I think I found something that will work even better..Voice Dialing. I had a thought maybe the reason they don't put in T9 is because it's the old way of doing it and Voice Dialing works better.

    I made a shortcut so I'm going to try this out and see if this works, and maybe then T9 dialing will become just a bad habit from an outdated smartphone :)
  5. coondogg97
    Offline

    coondogg97 New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    378
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly Burbs
    I had the same issue getting adjusted to the Droid. I created a few folders on my home screen with direct dial contacts in them (family folder, work folder, etc). All I have to do is open the folder and click the contact to connect. For the hundreds of other contacts that I don't call as often, I just hit the search button (magnifying glass) on the phone and start typing in a name.

    HTH
  6. Shel
    Offline

    Shel New Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    189
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Los Angeles
    Not sure what you mean when you say "I made a shortcut..."

    You do realize that long pressing on the magnifying glass icon on the phone will bring up a voice search box with a mic, and speaking "Call Mike Jones" will dial Mike Jones?
  7. ragnoir
    Offline

    ragnoir New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No I didn't know that, I thought that was for searching the phone.

    Thanks for the tip.
Similar Threads
  1. Sylent
    Replies:
    25
    Views:
    10,519
  2. Seattle1980
    Replies:
    3
    Views:
    1,115
  3. nkcavs23
    Replies:
    1
    Views:
    1,534
  4. CityLightsOZ
    Replies:
    11
    Views:
    6,560
  5. slowtype
    Replies:
    0
    Views:
    1,195
Loading...
Search tags for this page
android t9 dialer
,
define t9 dialer
,
how does rocketdialer t9 search work
,
t9 dial define
,

t9 dialing

,
what is a t9 dialer
,

what is t9 dialing