1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Swype not inputing on my Motorola Droid.

Discussion in 'Android Applications' started by Thaenman, Jun 16, 2010.

  1. Thaenman
    Offline

    Thaenman New Member

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have a new Motorola Droid with version 2.1 on it. I installed swype but can't get it the key value. The keyboard comes up and it traces but it doesn't input any letter unless I lift my finger and punch in the letter. I can run my finger along and see the trace but nothing happens in input. Not even the tutorial is inputting.
  2. pyro6128
    Offline

    pyro6128 New Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    1,525
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NYC
    swype just expired recently for those who arent in the beta, maybe thats why. I'm sure if you do a google search you can find the updated swype
  3. Beardface
    Offline

    Beardface New Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    600
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raleigh, NC
    Had the same thing happen to me last night. I fixed it by uninstalling both the application and the installer and re-doing the whole process.

    The first time I did it, I never got to the Registration screen. I am guessing that you have to register it in order for the Swype functionality to be activated. If you never got that far in the installation process, uninstall and try again using your email and password of your account at swype.
  4. Feltmacer
    Offline

    Feltmacer New Member

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I believe you can just long press the text field, select input method, select Android keyboard, then go back and select the Swype keyboard again.

    Unless this is a different problem.
  5. jazzgalaxy
    Offline

    jazzgalaxy New Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    At the risk of stating the obvious, they're relaunching the swype beta today, so that may play into why yours isn't functioning correctly.

    Swype | Text Input for Screens
  6. Thaenman
    Offline

    Thaenman New Member

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Reply

    I just download it for the first time today after receiving the emailing saying the had opened up the beta again. I tried uninstalling it and starting over and it didn't help. Switched from droid keyboard and to Swype and back to no avail. Any other ideas? Email Swype with the issue.
  7. Feltmacer
    Offline

    Feltmacer New Member

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Droid Life has a version that works, just uninstall anything Swype you have and install that one.
  8. Thaenman
    Offline

    Thaenman New Member

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Another issue

    I just got the "you installed the wrong package message". Guess that could be it. Anyone got an idea on how to get the right one?
  9. Thaenman
    Offline

    Thaenman New Member

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Got it

    Installed a 3rd time and it works! yeah!
  10. Twista89
    Offline

    Twista89 New Member

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    cant get mine to input as well....
  11. Codiusprie
    Offline

    Codiusprie New Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    149
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yea eff Swype. I registered on their site, jumped through hoops to download the installer to my phone, then the installer installed swype after the tenth try, then when I get it downloaded it says registration fails and thats it. I can type like normal, but when I try to use the swype funtion or when I try to watch the tutorial it doesnt work. Bull****.
  12. jazzgalaxy
    Offline

    jazzgalaxy New Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    same for me. Betting it's due to the amount of traffic their network is fielding right now. Give it some time and try again later.
  13. Twista89
    Offline

    Twista89 New Member

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i dl the one from droid life and it works perfectly....
  14. Thaenman
    Offline

    Thaenman New Member

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Fix

    If you uninstall and re-install the swype app and installer then it should work now. just got this from swype.

    This issue has been updated in our FAQ: Swype | Text Input for Screens Let me know if you need additional help.
  15. Killgies
    Offline

    Killgies New Member

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mboro
    Uninstalling and re-installing back worked for me.
  16. Taegost
    Offline

    Taegost New Member

    Joined:
    May 16, 2010
    Messages:
    688
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Tampa Bay, Fl
    If you go to the Swype site, they have a FAQ that addresses those exact issues...
    Which basically boils down to:
    1) Un-install Swype
    2) Un-install the Swype Installer
    3) Reboot phone
    4) Re-install the Installer
Search tags for this page

how do i get swype on my motorola m