Some Apps Wont Install

Discussion in 'Sourcery ROM' started by brbheels, Jan 2, 2011.

  1. brbheels
    Offline

    brbheels New Member

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have 33 apps in Titanium Backup that will not install. I've tried downloading both K-9 email and Handcent directly from the market and they still fail. I haven't tried any more that won't install from TB. I get an error message -18. Anyone have any suggestions? I've tried rebooting and reinstalling, but it doesn't help. Other than this issue, I LOVE this ROM!
  2. techRob
    Offline

    techRob New Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    251
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Montana
    For what its worth, I didn't have any problems with handcent; I installed from the market than "restored" the data only thru Titanium backup.... did you do a data / cache wipe when u installed Sourcery?

    Sent from my Sourcery using DroidForums App
  3. brbheels
    Offline

    brbheels New Member

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yeah.. i did a wipe
  4. kndchaos
    Offline

    kndchaos New Member

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re-do everything such as downloading rom again and installing on your phone. It happened to me once but it was fine after. Just make sure you wipe date/cache 3 times for safety. Good luck and let me know how it goes.

    Sent from my Sourcery using DroidForums App
  5. dmacleo
    Offline

    dmacleo Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Etna,ME
    reinstall titanium and make sure SU has it listed as being allowed. its su permission.
  6. listenman20
    Offline

    listenman20 Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    858
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    GA
    did you check the setting for allowing install form non-market apps?
  7. brbheels
    Offline

    brbheels New Member

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I downloaded 1.1, wiped, reinstalled TB and the issue is the same. TB is listed in SU and non-market apps allowed is checked. What I really don't get is why I can't download these straight from the market anymore. they download but then the installation fails. so far I've tried the following apps to no avail: handcent, K-9 email and Better terminal emulator. All of them download and then fail. When I run the batch in TB, it says it finishes, but then none of the apps actually get installed.
  8. dmacleo
    Offline

    dmacleo Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Etna,ME
    I use handcent and have installed from market ok.
    I then restored its data using titanium.
    I just walked friend through install and we did straight restore of handcent through titanium and it worked.

    when you restored apps did you use app and system data batch or just user apps in titanium?
  9. brbheels
    Offline

    brbheels New Member

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've tried both. I've tried restoring using batch and individually. both end up failing. the apps download from the market and then fail on installation. I've tried each 4 or 5 times now from the market.
  10. dmacleo
    Offline

    dmacleo Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Etna,ME
    I'm not talking batch or individual, in titanium batch settings there is (1) restore missing apps with data as well as (2) restore missing apps + all system data.
    if you used the second one you might have introduced previous rom files into the mix.
  11. listenman20
    Offline

    listenman20 Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    858
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    GA
    another thing to look at is where are they installing to? do you have enough room to install them to the phone or do you need to install them to card?
  12. brbheels
    Offline

    brbheels New Member

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I only used the first one. Even before touching TB the apps fail to load from the market. The market doesn't even show them in my list of downloads. I'm going to revert back to my last nandroid, rerun a backup in TB and then start over.
Search tags for this page

android some apps wont work

,

shazam wont install on android

,

some apps wont click to install android why

,

why some app backups won't install on android