1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Screenshot app?

Discussion in 'Android Applications' started by yearn, Nov 8, 2009.

  1. yearn
    Offline

    yearn New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ava, MO
    What app are you guys using for screenshots?
    All the ones Iv tried have failed because it needs root access
  2. Stigy
    Offline

    Stigy New Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    1,079
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Jersey
    The only application in the market that does screenshots requires root access.

    The only way I know of doing it using the DDMS batch file in the Software Development Kit (SDK starters package) in the Tools folder. If you do a google search for DDMS Android, you should find a decent guide on installing/using it.
  3. yearn
    Offline

    yearn New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ava, MO
    Cool, thanks. Ill check into it
  4. smilepak
    Offline

    smilepak New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    187
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  5. yearn
    Offline

    yearn New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ava, MO
    Hey guys, I just found an easy way to take a screenshot,
    Download DXtop from the app store and assign your camera button to snap a screenshot, its really easy and theres TONs of themes out there for it

    [​IMG][/IMG]
  6. mad3963
    Offline

    mad3963 New Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just tried this. Works great! So why can't someone write a simple app for screenshots, using whatever process dxTop uses to do this?
  7. sebgonz
    Offline

    sebgonz New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I like the android SDK way best. Gives you a nice, clear image. And it's a piece of cake to use.
  8. davidjmcconnell
    Offline

    davidjmcconnell New Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Will any of the screenshot options discussed here -- including the SDK -- take screen shots of web pages?

    I tried Home++, which requires neither rooting the phone nor installing software on my computer, but it will only take images from the desktop, not applications. It works great for that task.
  9. altjx
    Offline

    altjx New Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    630
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    okay, which is the exact name of dxtop? there's a million themes so i dont know what is a theme and which isnt
  10. Shannon_VanWagner
    Offline

    Shannon_VanWagner New Member

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Seattle, WA
    Last edited: Jan 23, 2010
  11. pwjone1
    Offline

    pwjone1 New Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Poughkeepsie, NY
    I believe dxTop is listed under the Marketplace as:

    dxTop: Home Alternative
    Access Lane, Inc. $2.99

    The URL now gets you to further info:

    What is dxTop?

    I'm afraid though, that it won't do a regular screen capture, at least that seems to be indicated at:

    General Discussion: Taking a Screenshot With dxTop

    Only when dxTop has focus. So you cannot use it to capture application screens.
  12. victoriac
    Offline

    victoriac New Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So Cal
    I downloaded the dxtop app and can take a screenshot. I wish i can see the shot in my sd gallery on my phone but I can't. My other problem is when I plug my Droid into my computer the screenshot is there but my background picture doesn't come out. It comes out black but with my current icons?? Any suggestions? I am using a dxtop theme that includes wallpaper so I thought for sure it would come out. Thanks in advance for any help or suggestions.
  13. victoriac
    Offline

    victoriac New Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So Cal
    Tried different ways to capture home screen with dxtop home. It saves the screenshot to my sd card, I can't look at them on the phone, I have to connect to computer to view but still cannot get backgrounds to show up in the picture. Is this how the app or is it my phone. Can anyone who has taken a screenshot with this app please tell me how they did it and if the background shows up on your pic. Also can you view it on the computer only? Or am I doing something wrong?
  14. Stang68
    Offline

    Stang68 New Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Google needs to build this into the OS. Screenshots can be invaluable. Maybe if you hold the Menu button, you're prompted to take a screenshot? Put that in a 2.1 update! haha
  15. Erron
    Offline

    Erron Developer Developer

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    1,075
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Open home also allows this. Just another home screen replacement.
  16. bodean
    Offline

    bodean New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    1,155
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago, IL
    Thanks for the suggestions
  17. Panamakevin
    Offline

    Panamakevin New Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Has there been any further development on this? Are Home Replacement apps the only apps that will let you take a screen shot? Other than the SDK route?
  18. ukyfan
    Offline

    ukyfan Premium Member Premium Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    646
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    The Heart of Big Blue Country
    As far as I know you still have to root if you don't want to use one of the home replacements.

    Sent from my Droid using Tapatalk
  19. fritzo
    Offline

    fritzo New Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    New app called "Screenshot" is available in the marketplace. It has a feature where you just shake your phone to take a screenshot :) Works fairly well.
  20. lostinhtc
    Offline

    lostinhtc New Member

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I downloaded that screenshot app and I keep getting a FB0 what does that mean exactly.. And i'm sorry I'm new to the droid family.. What exactly is rooted???
Search tags for this page
android screenshot app
,
droid screen shot app
,

droid screenshot

,
how to screenshot droid
,
how to screenshot on droid 3
,
how to take screenshots on motorola droid 3
,
screen shot droid
,
screen shot on droid
,
screenshot android app
,
screenshot app for android
,
screenshot app for droid
,
screenshot apps for android
,
screenshot droid 3
,

screenshot on droid

,
screenshot on droid 3