not so new DROID2 owner ( deaf )

Discussion in 'Motorola Droid 2' started by midnitexvz, Oct 8, 2010.

  1. midnitexvz
    Offline

    midnitexvz New Member

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    this is my first android phone coming from BB's since im deaf i use text/net/email/ etc etc

    i guess welcome MEE right ..... nah, the phones too cluttered too slow too many processes.... texts dont send ( 2 outta 10 dont send )

    im told by a few ppl there are "barebones" android phones, that motoblur and craptastic add ons just slow me down. how do i get this bare android system and remove the clutter? hack? "root" as im told.


    any help is appreciated as ive lurked all day and cant find answers LOL.

    THX and i look forward to getting involved in the "droid life"
  2. DF Smod
    Offline

    DF Smod New Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    11,470
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    0
    :welcome: to the Forum and Congrats on the D2

    You should check out the Droid 2 Hacking section, there is plenty of information on rooting and theming your Droid 2

    A few days ago I heard of someone being able to obtain a "Data Only" plan through Verizon due to being hearing impaired, I wonder if this is something you are aware of ?

    Anyways...if you need anything feel free to ask :)
  3. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Welcome! Glad you joined us. I thought there was a sticky regarding the removal of blot ware for the D2 but I was not able to locate it. I recall using titanium backup premium and freezing it (app) or removing it through root explorer.

    I'll continue to search and post is I find it. I'm moving your post to the Droid 2 general discussion section so other D2 users can reply.

    Mike
  4. midnitexvz
    Offline

    midnitexvz New Member

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    BLOT ware?? im NOT new to computers, nor cell phones. ive been cracking since they tried charging $.40 a text back in the day ( im 30 ) haha
  5. Redflea
    Offline

    Redflea New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,954
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    If 2 out of 10 texts don't send, I would get that figured out before any modding, as the phone should work perfectly well out of the box. If your texts aren't going through you may have an issue that you'll want to deal with before hacking the phone, to make sure you have a fully working phone in general.

    If you are in a decent coverage area and you're losing 20% of your texts (not getting sent) something is not right, and that's not normal at all for a D2, regardless of stock OS/Boatware.
  6. midnitexvz
    Offline

    midnitexvz New Member

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    VZW said that no connectivity issues have been reported except mine and said it "could" be that my # is having a hard time switching towers....

    so they issued me a new # and now it sends texts fine but looses signal alot....... like ill have 3G and 4 bars then no bars and " no network coverage available" is displayed then it goes to normal ....... all day like that. VZW store DENIES any thing wrong with the phone and tries to tell me its bc of my location ....... HA! i live in louisville KY approximately 1 mile from the tower. ive read about others having problems as well. but i dunno if that was fixed with the froyo update... i got my original D2 the day they were issued ....... the one i have now is a week old
  7. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL


    Sorry typo on my part should be bloat ware.
  8. Redflea
    Offline

    Redflea New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,954
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    You've done a *228, option 2?
  9. midnitexvz
    Offline

    midnitexvz New Member

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    they did a the store....... and i just did it again ........ just to be sure
  10. midnitexvz
    Offline

    midnitexvz New Member

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ok if no one cares to chime in im going to root the phone tomorrow
  11. Redflea
    Offline

    Redflea New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,954
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Rooting won't affect your issue either way...it will make it more work for you if you decide to return the phone or take it back to the store to get looked at.

    So read up on the unroot process as well, and if you are going to apply ROMs, then make sure you make a backup first.

    See Angdroid's hacking thread in the Hacking section for more info.
  12. midnitexvz
    Offline

    midnitexvz New Member

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ivebeen reading fir the past 2 days...... I believe my connectivity problem is just me expecting perfection, the bars do jump around but I've read its common and should be fixed soon. The phone however works flawless ...... and I HATE motoblur. :)
  13. evilsock
    Offline

    evilsock New Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    617
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    knox county TN
    i had signal issues as well. 2 fixes i can suggest.
    1. do u have wifi? if u do at home this phone flies, and takes all i can throw at it on wifi.
    2. find the best spot in your house, or where ever you use the phone the most and use the speedtest.net app rom market, if u dont pull some decent numbers in a 2 to 3 signal bar area u may want to take phone to vzw for a swap..
Search tags for this page

which cell phone works well on deaf at verizon ?