1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

no gps with jelly bean.

Discussion in 'Droid RAZR MAXX' started by nhepler90, Apr 18, 2013.

  1. nhepler90
    Offline

    nhepler90 New Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Idaho
    I finally went from the 215 leak to 211, then to jelly bean official update and love it so far! Only one issue I have found and couldn't seem to find a thread about it, I have lost my GPS ability. Anyone else have this issue or know a fix?

    Much thanks.
  2. aarong03
    Offline

    aarong03 Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    411
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Central New York
    Try GPS Doctor app.
  3. nhepler90
    Offline

    nhepler90 New Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Idaho
    I know its only $1.99 but any free advice/methods of troubleshooting?
  4. nhepler90
    Offline

    nhepler90 New Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Idaho
    I downloaded GPS status free and it is getting a lock on my GPS, but whenever I use Google maps and hit the my location icon, it says to enable Google apps location (turn GPS on). I cleared the cache and force stopped the app, I also uninstalled the updates and re installed them to no avail.
  5. aarong03
    Offline

    aarong03 Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    411
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Central New York
    Make sure you have all the boxes checked including the Google WiFi and mobile network location. I have all boxes checked and mine has worked all the time. If that doesn't work then I'm sure one of the other smarter people will give you some advise. Good luck.
  6. nhepler90
    Offline

    nhepler90 New Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Idaho
    All is checked. I downloaded a free GPS app to see if it would lock on and it does. (Pretty quick at it too) so I'm guessing it has to do with Google maps. Would still like to know if anyone else has the same issue or knows of a fix.

    Attached Files:

  7. jkaod
    Offline

    jkaod Active Member

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    502
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    28
    I had the same problem with the same message on my wife's phone. I checked and unchecked the boxes, turned off and turned on locations settings, re-booted the phone a couple of times and finally something worked to get it going again. I'm not sure what the combination was, but it did start working correctly. I know, I should have done one thing at a time to see what worked, but I was too impatient. My Maxx had no problems with maps after the update.
  8. nhepler90
    Offline

    nhepler90 New Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Idaho
    I downloaded map quest because GPS seems to work with other apps and not Google maps, I need it because I am terrible with directions. I will try rebooting and such multiple times and see if anything changes.
  9. aarong03
    Offline

    aarong03 Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    411
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Central New York
    If not try an FDR(factory data reset).
  10. nhepler90
    Offline

    nhepler90 New Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Idaho
    Found out the problem and Google maps GPS is working now. Turns out there is two different spots to turn location access on. The one in locations under system settings and the settings window that pops up when you first enter maps. (See picture) it came up with a totally different screen that I can't find that had a toggle for Google apps to use your location/GPS. Thank you for the ideas and help.

    Attached Files:

  11. nhepler90
    Offline

    nhepler90 New Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Idaho
    Ok it is in google>location settings under the accounts in system settings.

    Attached Files:

  12. jkaod
    Offline

    jkaod Active Member

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    502
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    28
    I think that's what fixed it on my wifes phone too. The box didn't pop up until I rebooted and re-opened maps multiple times and then it finally showed up. Gald your's works now.
  13. Zwraven
    Offline

    Zwraven New Member

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm having the same problem, and so far none of the things tried about have worked for me. Anyone have a solid fix. GPS doctor did nothing.
  14. Montypup
    Offline

    Montypup New Member

    Joined:
    May 17, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Scotland
    I'm having the same problem. I've tried all of these things and nothing has worked. Mine works sporadically but can't seem to get a stable fix on the satellites. If it's not reliable as a navigation tool it's totally useless. I'm hopeless with maps and really need to know it won't drop the GPS signal. Does anyone know if Google Maps recognises this as an issue?
  15. wmac69
    Offline

    wmac69 New Member

    Joined:
    Jun 20, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hi all

    go into settings location and tick all 3 boxes this will let you use gps it worked for me ;-)
  16. masmizael
    Offline

    masmizael New Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I experienced slow lock too on GPS after JB OTA update in my XT910 but I find out that was related to my data connection, If I use a VPN app the GPS lock faster, also other apps work better I don't know why

    BTW if some one can share with me the stock JB camera apk I will appreciate, after the OTA update my camera for some reason is now downgraded.
    You can post me a link to download the apk here http://www.droidforums.net/forum/droid-razr-maxx/246505-xt910-jb-stock-camera-downgraded.html
Search tags for this page
android 4.1 gps problems
,

android 4.1.1 gps not working

,
bionic gps not working
,

droid bionic gps fix

,
droid bionic gps problems
,

droid razr gps not working

,

droid razr maxx gps not working

,
droid razr maxx gps problems
,

google maps gps not working

,

gps jelly bean

,

jelly bean gps fix

,
jelly bean rom gps fix
,
razr gps not working
,
razr jb gps fix
,

razr maxx gps not working