Looking for easy way to find WiFi ON/OFF switch

Discussion in 'Android General Discussions' started by KCav, Mar 23, 2010.

  1. tcrews

    tcrews Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    1,353
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    53
    Location:
    Lexington, SC
    Ratings:
    +22
    You don't have to turn on Wifi to surf the web......though it will typically be faster than the 3G data service.
     
  2. KCav

    KCav Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    How did you download Quick Settings? I typed Quick Settings into Google - found the wbsite; Registered/ Activated /Logged on/ Searched for Quuick Settings and found it. But I couldn't download the Quick Settings; feel stupid; what do I need to clickon?

    KC
     
  3. warrior21

    warrior21 Active Member

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    1,287
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    NY
    Ratings:
    +0
    There should be an icon in your app drawer that looks like a yellow gear that is labeled quick settings. I keep it on my home page. Click on the icon and you will get a list of things you can turn on and off. It also tells you the battery % and has a flashlight button in there
     
  4. KCav

    KCav Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Where's the Power Widget?

    Clicked Home button
    Pushed gray rectangle upward
    Looked for Power Widget ...... none there.
    How can it be I don't have Power Widget

    kc
     
  5. Cyrus6001

    Cyrus6001 Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    NY
    Ratings:
    +1
    You have to long press on an empty space on a home screen, select widgets, then select the power control widget. then find soemwhere on a home screen to place it and then ur good to go
     
  6. KCav

    KCav Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I found the Power Control widget

    Thank you.

    KC
     
  7. dylanthecat

    dylanthecat Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    631
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Wisconsin
    Ratings:
    +0
    Also make sure you have enough room. It takes up 1 whole row of space.
     
  8. Detonation

    Detonation Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    932
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wisconsin
    Ratings:
    +6
    It amazes me how many people don't know about the power control widget and look to download an apps for it instead.
     
  9. dylanthecat

    dylanthecat Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    631
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Wisconsin
    Ratings:
    +0
    My business partner just saw it on my phone yesterday and asked where I got it from. We got our Droids on opening day back in November!
     
  10. Summersond

    Summersond New Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    Its a free app in the marketplace on your Droid. I just installed it and love it!
     
  11. Summersond

    Summersond New Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    For some reason, I tried to load that widget and it says desktop full (which isn't) so I went this way.
     
  12. liddster

    liddster Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Arizona
    Ratings:
    +0
    You have to have a complete 1 X 4 spot free... How many icons do you have on the screen right now?? I personally have the widget set up on the screen scrolling to the left at the top... and still have room for 3 rows of icons...
     
  13. Summersond

    Summersond New Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    Thanks!

    Thanks! After I posted, I did a bit more reading to find out that I did need a full empty row. Once I opened up a row, it installed fine. I hope the new release adds more home pages, as I now am out of room. :) BTW, what is the icon that looks like a refresh icon on the widget (next to last on right of widget)?

    Thanks!
    Dave
     
  14. jsh1120

    jsh1120 Silver Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    2,455
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Seattle, Washington
    Ratings:
    +1
    Have you used the Market? It's in the Market. Not sure what you found on the web but that's not how apps are accessed for your phone.
     
  15. liddster

    liddster Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Arizona
    Ratings:
    +0
    It is the sync button... with this enabled it means that everything you have set up to auto-sync will continue to sync... ie facebook, gmail, google calandar...
     
Search tags for this page
add wifi button to android
,
add wifi shortcut android
,
android wifi on off button
,
droid incredible wiifii toggle
,
droid x wifi shortcut
,
wifi button android
,

wifi on off switch

,
wifi on off switch android
,
wifi shortcut droid
,
wifi switch widget android