led not working with handcent and 1.1

Discussion in 'cvpcs' started by getsideways, Sep 8, 2010.

  1. getsideways
    Offline

    getsideways New Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    just upgraded from 1.0 to 1.1 and my led is not working with handcent. anyone else having this prob? it is working fine with email. thanks.
  2. ink
    Offline

    ink Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Florida
    Ratings:
    +0
    Did you try going into the Handcent settings and changing the LED settings to see if it made a difference? I installed 1.1 yesterday and my LED is working fine with Handcent. I always go in and change the flashing frequency to normal instead of default (habit).
  3. carlz28
    Offline

    carlz28 Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    820
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Is handcent reliable again? I switched to Chomp a long time ago because of these issues with handcent (among other problems).
  4. CruiseFL510
    Offline

    CruiseFL510 Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I had the same problem. Had to uninstall and re-install. Works good now.

    I find Handcent reliable.
  5. carlz28
    Offline

    carlz28 Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    820
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Without hijacking the thread too much, when the Droid went to 2.1...thats when all the issues started happening. I guess you could say it was Google's fault because they removed the part that allowed screen-on LED notifications. Then the dev of Handcent had a hard time getting things to work properly. Texts would be erased, sent multiple times, all kinds of issues.

    Now that a few ROMs have the feature available again, I wonder if the conflicts still exist.

    To the OP: please keep us updated with what you find out. I'd love to go back to Handcent again, if everything works as intended.
  6. Jasko
    Offline

    Jasko Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    South Florida
    Ratings:
    +0
    I just upgraded to Sapphire 1.1 last night and restored everything via Titanium. Just text messaged myself and the LED light works for me with Handcent. Like you stated, it only works when the screen goes off..
  7. Deuel
    Offline

    Deuel Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    SoCal
    Ratings:
    +0
    To get the notification to work when the screen is off, try this:

    Menu>Settings>GEM Settings, check the box on "LED while screen on"

    Let us know if that works for you.
  8. Armyof2
    Offline

    Armyof2 Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    556
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Temecula, CA
    Ratings:
    +0
    I've not noticed any real problems...lotta redraws when i exit that's about it. I never really got into using chomp just outta habit i guess
  9. getsideways
    Offline

    getsideways New Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    uninstalled handcent and reinstalled, now it works. thank you.
Search tags for this page

handcent led not working

,
led light for privacy box handcent