1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

I took the ICS plunge.

Discussion in 'Droid RAZR MAXX' started by MarBearCat, Mar 6, 2013.

  1. MarBearCat
    Offline

    MarBearCat New Member

    Joined:
    Jun 22, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Today I upgraded to ICS. Tried
    to access my gallery and cannot.
    What comes up is.......

    "Unfortunately, My Gallery has stopped."

    I have not done a FDR. Should that
    Be my next move?

    Thanks in advance.


    =^ .". ^=
  2. Ryan46and2
    Offline

    Ryan46and2 New Member

    Joined:
    Jun 18, 2012
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Did you try power cycling you phone yet?
  3. MarBearCat
    Offline

    MarBearCat New Member

    Joined:
    Jun 22, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    What does that mean? Factory reset?


    =^ .". ^=
  4. Ryan46and2
    Offline

    Ryan46and2 New Member

    Joined:
    Jun 18, 2012
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No. Turn you're phone completely off, wait a few seconds and then power it back up. It may fix the problem.
  5. MarBearCat
    Offline

    MarBearCat New Member

    Joined:
    Jun 22, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes I did that
    I will do it once more and see what happens.


    =^ .". ^=
  6. MarBearCat
    Offline

    MarBearCat New Member

    Joined:
    Jun 22, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No, still no gallery. My photos from "camera roll"
    show but when I press "library" it
    goes to the "my gallery" announcement.


    =^ .". ^=
  7. MarBearCat
    Offline

    MarBearCat New Member

    Joined:
    Jun 22, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Everything does show up when
    I click on "Back up assistant"

    Weird.
  8. drivinfocused
    Offline

    drivinfocused New Member

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    389
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Niagra of the West(Twin Falls, Idaho)
    Wait. You are just going to ICS? Try a FDR. A few times
  9. YellowJacket
    Offline

    YellowJacket Active Member

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    591
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Knoxville, TN
    THats what I was thinking. A little late to just be getting on ICS. OP, did you mean to say Jelly Bean?

    David
  10. MarBearCat
    Offline

    MarBearCat New Member

    Joined:
    Jun 22, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0


    No ICS. I've been putting it off. Wanted to
    be ready for the jellybean.

    Still having trouble with my gallery.

    The
  11. MarBearCat
    Offline

    MarBearCat New Member

    Joined:
    Jun 22, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes it's late but I had to have to get jelly bean, correct?
  12. MarBearCat
    Offline

    MarBearCat New Member

    Joined:
    Jun 22, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The only pics that show up in my gallery
    are the ones I used backup assistance +
    on.

    When I try to save a new pic I see
    on the net, say a cat, dog or volcano,
    it doesn't go to my gallery like with gingerbread,
    but it does show up on my "downloads" Widget.

    Anyone help?

    Thanks!
  13. drivinfocused
    Offline

    drivinfocused New Member

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    389
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Niagra of the West(Twin Falls, Idaho)
    Again try an FDR. Its good to do and FDR before and after an update
  14. MarBearCat
    Offline

    MarBearCat New Member

    Joined:
    Jun 22, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes I will do the FDR in the morning. I will
    use "my backup" prior to FDR.

    Damn, my cap lock doesn't activate! Jeeze,
    any wonder why I waited so long to move
    to ICS?

    How does one activate this stupid cap lock?
    NEVER MIND, double tap. I just discovered it.


    -Rolls eyes-

    =^ .". ^=
  15. GoCliffGo05
    Offline

    GoCliffGo05 Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    2,670
    Likes Received:
    254
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Maryland
    Couple of suggestions.

    Try going to settings - apps - all, find the gallery and wipe its data. Try that before doing a full FDR.

    Also, just a suggestion here, I find the stock gallery app on most of these phones to be limited and a pain to work with. I use QuickPic, give it a try sometime.
  16. Miklb58
    Offline

    Miklb58 New Member

    Joined:
    Aug 3, 2012
    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Did you mean to say wipe its data, vs. clear cache?
    Just fearing that clearing data may erase his pics.
  17. MarBearCat
    Offline

    MarBearCat New Member

    Joined:
    Jun 22, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    LOL! Me too.

    =^ .". ^=
  18. GoCliffGo05
    Offline

    GoCliffGo05 Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    2,670
    Likes Received:
    254
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Maryland
    It's possible that the pictures MAY get deleted, but doing a FDR would do the same thing. Also, if they are backed up with something like backup assistant they can easily be restored.

    I'll wipe data on my gallery right now and let you know.
    Last edited: Mar 6, 2013
  19. GoCliffGo05
    Offline

    GoCliffGo05 Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    2,670
    Likes Received:
    254
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Maryland
    All of my pictures are still there. Just note that they are all stored on my SD card.

    I'd still do this before a FDR, just to see if it clears it up.
    Last edited: Mar 6, 2013
  20. MarBearCat
    Offline

    MarBearCat New Member

    Joined:
    Jun 22, 2012
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok I backed everything up with my backup.
    Wiped gallery clean. Brought pics back,
    over 1500 downloads and my camera roll
    came back. Once I left the gallery and returned
    only my camera roll was available.

    No sign of the 1500 pics I had.
    When I pressed "backup assistance +"
    It said it could not continue.

    Should have stayed with gingerbread.
    I don't know what the heck happened.