1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

I need to change IP

Discussion in 'Motorola Droid' started by snprhed, Feb 26, 2013.

  1. snprhed
    Offline

    snprhed New Member

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    To use an app I am supposed to change the IP to a specific one. I cant figure out how to modify the IP address though. Any ideas?
  2. snprhed
    Offline

    snprhed New Member

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Have I put this in the wrong forum?
  3. CJM
    Offline

    CJM Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    9,224
    Likes Received:
    499
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Mississippi Gulf Coast
    What app are you using? And what ip address do you need to change? The phone?

    Tapped from a Nexus
  4. snprhed
    Offline

    snprhed New Member

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The app is to control an appliance wirelessly, yes i need to change the phones ip so it will link
  5. rac4300
    Offline

    rac4300 New Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    On the original Moto Droid (the two that I have are Android version 2.2.3)
    1. Tap menu and go to Settings : Wireless & networks : Wi-Fi Settings
    2. Tap menu again and select Advanced
    3. Select Use static IP and setup the rest.
  6. vey
    Offline

    vey New Member

    Joined:
    Sep 27, 2011
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    There is an app for this

    it's called DNS setting and it's in the play store.
  7. tiffanyel
    Offline

    tiffanyel New Member

    Joined:
    Jun 14, 2013
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm not sure why you need to change the ip address to a specific one.

    If you mean Ip address within your local area network, then it's static IP address, which is quite different settings from normal dynamic IP address.
  8. vey
    Offline

    vey New Member

    Joined:
    Sep 27, 2011
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    There are many reasons why someone might want to use a static IP address. Here are a few: The router can route traffic on a particular port to a device which is needed or desirable for some programs. My cable company's DNS server is flaky, so I can use a better one, such as Open DNS. Connections are faster to make (no waiting for the router to assign an IP) and often more reliable. Some syncing programs want to know what the IP is before they will work properly.

    The downside is that if I take my phone away from home, I have to remember to switch it back.
  9. atikot
    Offline

    atikot New Member

    Joined:
    May 2, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
Search tags for this page
android reset dynamic ip address
,

change android ip

,
change ip address galaxy s3
,
change ip address on android 2013
,
change ip address on galaxy s3
,
change ip address on s4
,
change phone ip address
,
change samsung s3 ip address
,
change your ip adress samsung galaxy s3
,
how to change dynamic ip to static ip in android
,

how to change ip address on galaxy s3

,
how to change ip address on samsung galaxy s3
,
how to change the ip address on samsung galaxy s3
,

how to change your ip address on samsung galaxy s3

,
samsung ip changer