I need to change IP

Discussion in 'Motorola Droid' started by snprhed, Feb 26, 2013.

  1. snprhed
    Offline

    snprhed New Member

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    To use an app I am supposed to change the IP to a specific one. I cant figure out how to modify the IP address though. Any ideas?
  2. snprhed
    Offline

    snprhed New Member

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Have I put this in the wrong forum?
  3. CJM
    Offline

    CJM Developer Relations Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    9,445
    Likes Received:
    588
    Trophy Points:
    228
    Location:
    Mississippi Gulf Coast
    Ratings:
    +590
    What app are you using? And what ip address do you need to change? The phone?

    Tapped from a Nexus
  4. snprhed
    Offline

    snprhed New Member

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    The app is to control an appliance wirelessly, yes i need to change the phones ip so it will link
  5. rac4300
    Offline

    rac4300 New Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    On the original Moto Droid (the two that I have are Android version 2.2.3)
    1. Tap menu and go to Settings : Wireless & networks : Wi-Fi Settings
    2. Tap menu again and select Advanced
    3. Select Use static IP and setup the rest.
  6. vey
    Offline

    vey Member

    Joined:
    Sep 27, 2011
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    There is an app for this

    it's called DNS setting and it's in the play store.
  7. tiffanyel
    Offline

    tiffanyel New Member

    Joined:
    Jun 14, 2013
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0
    I'm not sure why you need to change the ip address to a specific one.

    If you mean Ip address within your local area network, then it's static IP address, which is quite different settings from normal dynamic IP address.
  8. vey
    Offline

    vey Member

    Joined:
    Sep 27, 2011
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    There are many reasons why someone might want to use a static IP address. Here are a few: The router can route traffic on a particular port to a device which is needed or desirable for some programs. My cable company's DNS server is flaky, so I can use a better one, such as Open DNS. Connections are faster to make (no waiting for the router to assign an IP) and often more reliable. Some syncing programs want to know what the IP is before they will work properly.

    The downside is that if I take my phone away from home, I have to remember to switch it back.
  9. atikot
    Offline

    atikot New Member

    Joined:
    May 2, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
Search tags for this page

change android ip

,
change ip address galaxy s3
,
change ip address on galaxy s3
,
change ip address samsung galaxy s3
,
change samsung s3 ip address
,
galaxy s3 change ip address
,

how to change ip address on galaxy s3

,

how to change ip address on samsung galaxy s3

,
how to change the ip address on samsung galaxy s3
,

how to change your ip address on samsung galaxy s3