Help unlocking the Bootloader....

Discussion in 'Samsung Galaxy Nexus' started by NCREDIBLE DROID, Jan 2, 2012.

  1. NCREDIBLE DROID

    NCREDIBLE DROID Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Washington, DC
    Ratings:
    +0
    I really need a good step-by-step instructions on the SDK part when unlocking the bootloader. Thanks in advance! :)

    I gave in and decided to unlock the bootloader and root my Galaxy Nexus.DancingNexus
     
  2. bweN diorD

    bweN diorD Senior Member

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    1,755
    Likes Received:
    74
    Trophy Points:
    78
    Ratings:
    +74
    Current Phone Model:
    G2
  3. NCREDIBLE DROID

    NCREDIBLE DROID Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Washington, DC
    Ratings:
    +0
    Cool.....thanks a lot!
     
  4. NCREDIBLE DROID

    NCREDIBLE DROID Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Washington, DC
    Ratings:
    +0
    I couldn't get past Step 1....doing the SDK part.
     
  5. bweN diorD

    bweN diorD Senior Member

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    1,755
    Likes Received:
    74
    Trophy Points:
    78
    Ratings:
    +74
    Current Phone Model:
    G2
    read through a few of the newer pages where i had my issues lol,
    other than the drivers it went well, the kicked my butt, there is a link in there for the pda driver you will likely need, that was my issue.
    its not included in the op.
    i followed the directions on the link pages in the op
     
  6. bweN diorD

    bweN diorD Senior Member

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    1,755
    Likes Received:
    74
    Trophy Points:
    78
    Ratings:
    +74
    Current Phone Model:
    G2
  7. NCREDIBLE DROID

    NCREDIBLE DROID Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Washington, DC
    Ratings:
    +0
  8. NCREDIBLE DROID

    NCREDIBLE DROID Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Washington, DC
    Ratings:
    +0
    Okay, I followed those instructions but got stuck on #10. In the "Variable values" section, add at the very end the location of the tools & package-tools folder, with a semicolon separating these two paths from the rest, e.g. %SystemRoot%;C:\android-sdk-windows\platform-tools;C:\android-sdk-windows\tools.
     
  9. bweN diorD

    bweN diorD Senior Member

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    1,755
    Likes Received:
    74
    Trophy Points:
    78
    Ratings:
    +74
    Current Phone Model:
    G2
    i saw your link, i didnt prefer it over the one i used.

    you have to change that path to your path if it doesnt exactly match, this is what mine looks like,
    C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_02\bin\;C:\android-sdk\platform-tools;C:\android-sdk\tools;C:\android-sdk\

    may be more than needed but its not hurting anything
     
  10. NCREDIBLE DROID

    NCREDIBLE DROID Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Washington, DC
    Ratings:
    +0
    Okay.....I will do that later and report back tomorrow. Thanks for the help!
     
    Last edited: Jan 2, 2012
  11. NCREDIBLE DROID

    NCREDIBLE DROID Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Washington, DC
    Ratings:
    +0
    Okay, it says I don't have adb as my internal or external command.
     
  12. Garemlin

    Garemlin Developer Relations

    Joined:
    Dec 24, 2009
    Messages:
    2,421
    Likes Received:
    311
    Trophy Points:
    148
    Location:
    Delaware
    Ratings:
    +330
    Current Phone Model:
    LG G3 (VZW), Nexus 7 v2
  13. NCREDIBLE DROID

    NCREDIBLE DROID Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Washington, DC
    Ratings:
    +0
    On the bootloader.....I'm stuck on "waiting on device" and I followed the directions but didn't do nothing.
     
  14. bweN diorD

    bweN diorD Senior Member

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    1,755
    Likes Received:
    74
    Trophy Points:
    78
    Ratings:
    +74
    Current Phone Model:
    G2
    in adb type "adb devices" (no quotes), if nothing is returned its the pda driver not installed right.
    im not going to be much help with that, i managed to unlock my phone but i have to play with the driver every time to get it working and after 6 hours of trying the other day, i still dont know what the issue is.
     
  15. NCREDIBLE DROID

    NCREDIBLE DROID Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Washington, DC
    Ratings:
    +0
    Okay, I didn't know unlocking the bootloader can be so difficult.
     
Search tags for this page
boot loader unlock for lg g2
,

tf101 bootloader unlock

,

tf101 unlock bootloader

,

unlock tf101 bootloader