Factory reset....again...

Discussion in 'HTC Droid Incredible 2' started by usmc0621, Oct 31, 2011.

  1. usmc0621

    usmc0621 New Member

    Joined:
    Jul 1, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I just had to do once again another reset on this phone...I think that's my fourth time. The reason for this reset was at first my weather wasn't working so then I just download a new widget that worked alright, but then a couple hours later, I would click on the "phone button" to call someone and nothing would happen except the word "phone" appear. I'm so annoyed at this phone....I wish I got the iPhone...yep I said it. My dad got it the same time I got this phone and has never had a problem.

    Sent from my ADR6350 using DroidForums
     
  2. PereDroid

    PereDroid DF News Team Reporter

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    4,848
    Likes Received:
    2,894
    Trophy Points:
    1,518
    Location:
    Cleveland, Ohio
    Ratings:
    +3,432
    Current Phone Model:
    Moto Turbo 2
    I've never had a problem with my Droid Incredible 2 that I myself did not cause.
     
  3. usmc0621

    usmc0621 New Member

    Joined:
    Jul 1, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    You are lucky haha. I went to the verizon store today and they are giving me a replacement. Hopefully this one will be better
     
  4. sjpritch25

    sjpritch25 Member

    Joined:
    Jan 29, 2011
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Florida
    Ratings:
    +0
    Bummer, I hope you have better luck with the new one. Do you remember what version of android it was? I've had my phone since sept and its working great. However, i have S-OFF. Its not for everyone though.
     
  5. Stelv

    Stelv Silver Member

    Joined:
    Oct 12, 2010
    Messages:
    2,656
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Western NY
    Ratings:
    +8
    I had to factory reset mine twice before rooting. I am not sure what the actual cause was but the ota updates, third party skins and third party apps were suspect. Mine was fine for about 3 weeks after the second factory reset before root.

    Sent from my Inc2
     
  6. AirForceAngler

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    169
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I've had to do that with mine twice also because it drops my Google link for some reason. I can add my Gmail account but the Google account disappears and doesn't come back for some reason.

    Sent to today from yesterday using tomorrow's technology.
     
  7. usmc0621

    usmc0621 New Member

    Joined:
    Jul 1, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Im not rooted so its just android version 2.3.4
     
  8. AirForceAngler

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    169
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I am rooted with 2.3.3 so I don't think so.

    Sent to today from yesterday using tomorrow's technology.
     
  9. Stelv

    Stelv Silver Member

    Joined:
    Oct 12, 2010
    Messages:
    2,656
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Western NY
    Ratings:
    +8
    I am not sure why it is doing that with the Google account. You could try clearing data in the market in manage apps and then re-add your Google account through the market. Not sure if that will work though.

    Sent from my Inc2
     
  10. drew

    drew Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    242
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Cincinnati, OH
    Ratings:
    +0
    I had to factory reset my wife's phone two weeks ago. She won't let me root it. I think an app update (Skype) blew the phone up. Can't prove it of course, but the only thing affected was the dialer (and manage applications was squirrely). I would love to be able to prove it is an app that I can't uninstall (without rooting) causing the problem.
     
  11. ki3t1995

    ki3t1995 Member

    Joined:
    Aug 13, 2011
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I've had to do a ton of factory resets on my Incredible 2. I have no idea if it is my fault or not for me having to do these, but applications keep disappearing on my phone. Yesterday, the messages app disappeared. It "wasn't installed on my phone". Any ideas?
     
  12. Stelv

    Stelv Silver Member

    Joined:
    Oct 12, 2010
    Messages:
    2,656
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Western NY
    Ratings:
    +8
    I am not totally sure what is going on but. If you guys have certain apps moved to sdcard instead of storing them on internal memory it will cause problems. Also it is good to factory reset after a major update. Third party skins and non market apps can sometimes cause errors too. The manage apps going squirley is a known issues, just hit back then go select app again. Clearing cache in manage apps can sometimes fix app troubles too.