1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Aahhhhhhhh help please

Discussion in 'Droid 2 Roms' started by gamble_it, Jan 5, 2011.

  1. gamble_it
    Offline

    gamble_it New Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    so what's up guys. basically, i got my droid2 last week, and finally got it rooted. well, i finally got gummyjar on my sdcard, and i unzipped and installed it via bootstrap. well, when i hit reboot, it sent me into a bootloop, with the gummyjar logo.

    i backed it up before i did this, but i can't get to that menu. is there anyway i can get to the menu to restore? i need your help asap, this is my only phone.

    thank you very much for help!
  2. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Pull the battery, wait 30 seconds, reboot into recovery, do a full wipe, boot normally. If it still loops you installed the wrong version for your system version.
  3. gamble_it
    Offline

    gamble_it New Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yea, it still starts looping. how can i fix this?
  4. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Do you know what system version you have? It should look something like 2.3.20.
  5. gamble_it
    Offline

    gamble_it New Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    no, how would i find that now?
  6. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    You don't. You flashed the wrong version for your system version onto your phone. It happens if you don't pay attention. :) No worries, though. You need to flash the latest SBF onto your phone via RSD Lite, do another full wipe, and you should boot into the stock OS. You'll need to reroot (z4root should set you right up, or follow the link in my sig) and try again.
  7. gamble_it
    Offline

    gamble_it New Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    alright. how can i get there though? all i have when i boot holding x, then press the search button is
    reboot system now
    apply sdcard:update.zip (tried this, said it failed)
    wipe data/factory reset
    wipe cache partition

    thanks for your help so far, very much appreciated
  8. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    That's stock recovery. It can't use unsigned update.zips.

    Okay, that moves us to booting into the bootloader. That's a battery pull + up arrow.
  9. gamble_it
    Offline

    gamble_it New Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    alright, so it brought up that menu. now what?



    edit:
    i don't have any drivers installed for my phone, if that makes a difference
  10. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Make sure it says OK to program and tell me what version you have.

    You'll need access to a PC with administrator rights, the latest drivers from Moto, and a program called RSD Lite at this point.
  11. gamble_it
    Offline

    gamble_it New Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    alright. once the menu comes up, it says

    Bootloader
    D0..11



    Battery OK
    OK to Program
    Connect USB
    Data Cable


    what do i do from here?
  12. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    I've told you twice. :)

    Do you have the latest drivers from Motorola installed on a PC you have Administrator access to? Do you have RSD Lite installed and ready to go? :)

    If not you have some work to do. Start with reading this thread;

    http://www.droidforums.net/forum/droid-labs/73579-using-rsd-lite-flash-sbf-file-correctly.html

    The only real difference is you want RSD Lite 4.9 or 4.8 if you can't find 4.9 and you don't need to worry about "catching" the boot, IIRC.

    Next up, drivers on the PC.

    USB and PC Charging Drivers - Motorola Mobility, Inc. USA

    Thing at the top, install it, run it, install drivers.

    Now you need RSD Lite. This is 4.8.

    Multiupload.com - upload your files to multiple file hosting sites!

    Now you'll need the SBF. Have you accepted or forced any updates recently?
  13. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    By the way, you'll want to power your phone down while you read and prep. The phone doesn't charge in the bootloader and you'll need some good battery life to do the flashing.
  14. gamble_it
    Offline

    gamble_it New Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    alright thanks, ill get reading.

    one last question. rsd lite isn't on my phone right now, or do i just download it to my comp. i guess ill find out when i read. thanks again for your help
  15. gamble_it
    Offline

    gamble_it New Member

    Joined:
    Jan 5, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ehh, yea, one more question. what is the model number of the droid 2 global? i have been searching for awhile, and can't find it. thanks :)
  16. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
  17. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Oh, and just use the up arrow on the keyboard. It's easier. :D
  18. jdlfg
    Offline

    jdlfg New Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    165
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New York
    Also the next time you go to flash the custom rom do not unzip. I noticed in the op that you unzipped then tried to install,
  19. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Well, make sure you're flashing a D2G ROM onto a D2G. Anything else and you'll screw your phone up. Bad.

    Really bad. Like this bad. :)
  20. m1ghtysauc3
    Offline

    m1ghtysauc3 New Member

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Messages:
    631
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Canton, North Carolina
    Yeah 2 big mistakes there. Tried to install a D2 rom on a D2G, and unzipping the file. Read up on everything next time before you do anything and you will be fine :)

    Sent from my DROID2 using DroidForums App