.902 Root Method!

Discussion in 'Droid Bionic Hacks' started by unbesorgt, Feb 12, 2012.

  1. unbesorgt
    Offline

    unbesorgt New Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    382
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Saw this in another thread but thought it deserved a thread of its own. I haven't tried this myself. I know some of you lost root during the .902 update and would rather not have to FXZ to get it back. This should do it.

    Motofail

    Let me know if it works or not!
  2. skizz0tt
    Offline

    skizz0tt New Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I used the manual root w/ZERG and received the OTA for .902, which broke root. The exploit in the link you posted does work, awesome!
  3. unbesorgt
    Offline

    unbesorgt New Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    382
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Sweet! My buddy at work also lost root, even though he was Forever Rooted. This should make him happy. :D
  4. Zilcho
    Offline

    Zilcho New Member

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Just want to confirm that this exploit worked for me on 902 also. Thanks.
  5. MikeXD
    Offline

    MikeXD New Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This worked perfectly, not even a hiccup.
  6. adbloch
    Offline

    adbloch New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Worked flawlessly on my Bionic with .902. Thanks!
  7. smalltowngirl13
    Offline

    smalltowngirl13 DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    6,557
    Likes Received:
    319
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Kansas
    Gonna sticky the thread so can be easily found...
  8. golfer393
    Offline

    golfer393 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South Carolina
    Great! This worked perfectly. I now have root again. Thanks!
  9. Badger1313
    Offline

    Badger1313 New Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Screen freeze Caution

    Worked perfectly on my Bionic. Follow instructions and be patient. 4G may take a while to pop back on after final reboot. :D

    Update: Caution about possible screen freeze problem. Soon after I used this root method, I checked several of my rooted apps. Each worked after I okayed them on SU. Eventually I opened the rest of my root apps including Bionic Bootstrapper 1.0.0.3. I began to get screen freezes that required reboots. I tried pulling the battery but the freezes continued more often regardless of which apps I used, including the phone. Typically this happened when tapping a soft key. Bootstrapper was the last app I approved in SU, so I cleared its cache & data then uninstalled it. Like magic, I have not had a screen freeze all day. However, my Bionic did just black screen. Has anyone else experienced similar problems?
    Last edited: Feb 16, 2012
  10. peggsie
    Offline

    peggsie New Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Central Florida
    Do you put the zip file on the sdcard-ext, then extract and run the .bat file? Will this keep you on the OTA path?

    edit: just found video on how to root my Bionic under Home. thanks
    Last edited: Feb 13, 2012
  11. golfer393
    Offline

    golfer393 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South Carolina
    No... just put the zip file on the desktop of your windows PC. Extract the file there. Then simply execute the run (batch) file. Make sure you have your phone connected and the latest moto drivers USB and PC Charging Drivers - Motorola Mobility, Inc. USA , and set your phone's USB connection to "Charge Only".
  12. peggsie
    Offline

    peggsie New Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Central Florida
    Will this allow you to stay on the upgrade path?
  13. golfer393
    Offline

    golfer393 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South Carolina
    Yes.
  14. Gelzyme
    Offline

    Gelzyme New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NJ
    Worked perfectly for me. Thank you!
  15. zetachi
    Offline

    zetachi New Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NYC
    worked :) Thanks
  16. skeetdrn
    Offline

    skeetdrn Member

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    this exploit isnt working for me, my phone is connected via usb, usb debugging enabled, and uunknown soureces is checked but it keeps telling me the adb is not recognized as a internal or external command anyone know what im doing wrong?
  17. unbesorgt
    Offline

    unbesorgt New Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    382
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    A few things to check:

    Do you have the Motorola drivers installed on your PC?

    Did you extract the entire contents of the zip file into a folder?

    Are you running the batch file from within that same folder?
  18. skeetdrn
    Offline

    skeetdrn Member

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    check

    I just downloaded the drivers this past weekend and i double click on the zip file after download and it brings it up in win rar, click on it again and it opens it then i click the batch file, the black box screen comes up and says press continue and so i do and it speeds through abot 25 lines that say 'adb' not recognized but when i click the link to download it it barely seems to download its so quik what size is it supposed to be?
  19. Tegamal
    Offline

    Tegamal New Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    380
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Indiana, PA
    Could have used this Saturday, I did it the hard way!

    WTG, Dan! Anyone know where one can donate to him?
  20. unbesorgt
    Offline

    unbesorgt New Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    382
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    You need to fully extract the contents of the zip file into a folder as instructed before running the batch file. You can't just open it in winrar and run it or it won't be able to find the adb.exe file, hence that error message.
Search tags for this page
43v3root droid bionic
,
902 root
,
adb is not recognized as a command root
,
casio commando cm7
,
d 902 root
,
hack codes for terminal
,
how to root kingcom 902c
,
link failed file exists
,
motofail link failed file exists
,
motofail windowws 64
,
one click root g'zone 223
,

root droid bionic 5.9.902