1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

1.1.1 seems buggy. I think I'm out.

Discussion in 'cvpcs' started by Big D, Sep 9, 2010.

  1. Big D
    Offline

    Big D New Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    541
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The search button doesn't work. There are blank spots that delete icons. Bunch of little stuff.

    Noticeably more buggy than the previous itteration for me.
  2. keithsmith22
    Offline

    keithsmith22 New Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    164
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I think it is fine. I have been using it since this morning without any major issues. The search bar issue was a quick easy fix. I just want someone to explain to me what is better about the camera fix in this release.
  3. Big D
    Offline

    Big D New Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    541
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    could you explain the "search" fix for me?
  4. keithsmith22
    Offline

    keithsmith22 New Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    164
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No problem. Basically the Google Voice Search and Google Search were removed as System apps and are now downloaded from the Market. When you download just the Voice Search app it loads ok but there is a quirk with the widget. Once I loaded the regular Google Search and put that widget on the home screen everything worked fine. I am not sure why it does that and if it is a wide spread thing but mine is working great now which is a good thing because I use it a lot everyday.
  5. kook
    Offline

    kook Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    2,041
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I think it has to do with how some of the Google apps are named. They keep changing from build to build. It's not Sapphire's fault.
  6. Eschy
    Offline

    Eschy New Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    218
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i personally find it to be a bit faster, noticeably in the market. Which was really bad in 1.1.0.
  7. Eschy
    Offline

    Eschy New Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    218
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    to fix the search button run this in terminal emulator (credit Sniffle)
    su
    sysrw
    mv /data/app/com.google.android.googlequicksearchbox-1.apk /system/app/GoogleQuickSearchBox.apk
    sysro
    reboot (again, not sure you need to do this, but it's safe)
    if that doesnt work which it didnt for me go into root manager to /data/app/com.google.android.googlequicksearchbox-1.apk edit>move.
    then go to /system/app and paste. edit>rename GoogleQuickSearchBox.apk. reboot and done
  8. Big D
    Offline

    Big D New Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    541
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    THAT's the easy fix?
  9. Armyof2
    Offline

    Armyof2 New Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    556
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Temecula, CA
    hrm i don't have the com.google.android.googlequicksearchbox-1.apk in that location...don't suppose you could yank it and post it up on megaupload or something?
  10. Eschy
    Offline

    Eschy New Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    218
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The only way it could be easier is if I did it for you myself, if you don't know how to do this you shouldn't be flashing custom roms. This is pretty simple method and the only 1 i know of so far
  11. Armyof2
    Offline

    Armyof2 New Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    556
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Temecula, CA
    nothing worth doing ever is ;)
  12. Eschy
    Offline

    Eschy New Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    218
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Try downloading it in the market first. It wont install but you should still get the apk if not let me know and I will upload it later when I get home
  13. Armyof2
    Offline

    Armyof2 New Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    556
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Temecula, CA
    ah good call didn't think of that
  14. Jasko
    Offline

    Jasko New Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South Florida

    I didn't even realize the Search Button didn't work until I saw this thread. The method above worked best for me. Easy fix, but shouldn't have to be done. :icon_eek:
  15. wingdo
    Offline

    wingdo New Member

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    1,035
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago
    That's a pretty harsh response. Yes, that is currently the simplest method to do it, but that doesn't always make it easy. Personally I think the root manager method is pretty damned easy, but that's no excuse for your remarks to someone questioning the need to type in a series of commands into a terminal window just to get quick search to work like it should as "easy".
  16. undroid
    Offline

    undroid New Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    137
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i have two search widgets now. one that doesn't work called Search and one that works which is downloaded from the market called Google Search. how do i get rid of the older Search?
  17. wingdo
    Offline

    wingdo New Member

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    1,035
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago
    From a terminal window:

    su
    rmapk search
  18. undroid
    Offline

    undroid New Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    137
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    sorry i was rushing on posting the question.. i did that, removed all instances of search, did a pm uninstall com.google.android.voicesearch.

    just for kicks tried your command.

    # rmapk search
    Removing application: Google Search
    Removing file: /system/app/GoogleQuickSearchBox.apk ... already removed

    (Android 2.2 / Sapphire-1.1.1-Droid [FRG22D] by cvpcs)

    i long press my screen and lo and behold, Search is still there.
  19. wingdo
    Offline

    wingdo New Member

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    1,035
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago
    The correct uninstall command if using pm is:
    pm uninstall com.google.android.googlequicksearchbox

    The one you used is to remove voice search which is an entirely different piece of software.

    Both search and google search are installed on my system I suppose I can try to remove "search" from mine and see what's left.
  20. undroid
    Offline

    undroid New Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    137
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i did that command as well. can't find where else this Search could be. even cleared the /data/dalvik-cache since i saw a couple of files there with Search in the name.

    ***EDIT***

    i was using LauncherPro. Switched to the default Launcher, tried to add the Search widget and it is not there. cleared data on my launcherpro, still there... still trying to figure out launcherpro would have it in the widgets list but not Launcher.
    Last edited: Sep 9, 2010